Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
wexter

Re: Quadcopter - zaciatocník

#706 Příspěvek od wexter »

Mám problém s kompasem, pokud roztočím motory, kompas se otočí doprava až o 10 stupňů. Zkoušel jsem minimalizovat vibrace desky, vložil jsem ji mezi 2 kousky pěny a přesto se točí. Všechny motory se točí stejnou rychlostí, mám quadro položenou na stole. I když dám desku mimo tělo quadry, tak i přesto se o ty 2-3 stupne doprava otočí. Nevíte mi poradit? Hrajou v tom roli asi vibrace, ty mám ale úplně minimální.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=isUL05FMVUA[/youtube]
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#707 Příspěvek od Benik3 »

Co magnetické pole motorů nebo vodičů? (Ono když těma kabelama teče několik ampér, tak už to nějaký pole mít bude...)
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
wexter

#708 Příspěvek od wexter »

No ja to prave zkousel i tal, za jsem tu deskz dal od kabelu tak 10cm a stejne byl problem. Navic takovy problem by mel pak kazdy a reseni jsem na to nenasel.
Troll

#709 Příspěvek od Troll »

wexter píše:Mám problém s kompasem, pokud roztočím motory, kompas se otočí doprava až o 10 stupňů. Zkoušel jsem minimalizovat vibrace desky, vložil jsem ji mezi 2 kousky pěny a přesto se točí. Všechny motory se točí stejnou rychlostí, mám quadro položenou na stole. I když dám desku mimo tělo quadry, tak i přesto se o ty 2-3 stupne doprava otočí. Nevíte mi poradit? Hrajou v tom roli asi vibrace, ty mám ale úplně minimální.

2-3° nehrají roli, na to kašli. Zkruť silové vodiče do spirály, tím se sníži mag. pole které vyrábí při průchodu proudu.
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#710 Příspěvek od Benik3 »

Mohl by mi prosím někdo změřit rozteč děr pro šroubky v unašečích na motory HP2212 (tyto http://www.rctimer.com/product_948.html)?
Chtěl bych uříznout osičku a přidělat vrtule tímto způsobem, díry v plášti připravené jsou.
Díky :)
ananas

#711 Příspěvek od ananas »

Tak pokud je máš čtyřšroub pasovat bude.. ja mám HP2812 a taky mám tenhle unašeč.. přitom je určem pro 2212 4-šroub takže sedí i na 2830 a pod motory se čtyřmy šroby na plášti..

cca rozteč dír 12x12mm
Naposledy upravil(a) ananas dne ned 22.09.2013 10:17, celkem upraveno 1 x.
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#712 Příspěvek od Benik3 »

Takže jsi normálně uřízl osičku a přišrouboval?
ananas

#713 Příspěvek od ananas »

tak tak ještě sem ti to přeměřil je to cca 12mm x 12mm ty šrouby od sebe do kříže.. ja sem si koupil menší osičky když jsem objednaval unašeče.. ale to je fuk zda to řízneš... výjde to na stejno :-)
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#714 Příspěvek od Benik3 »

Supr, díky :)
Vlasta2

#715 Příspěvek od Vlasta2 »

sháním další díly pro stavbu a nějak jsem se zasekl na UBEC. Nikde nemůžu najít lineární UBEC. který by se napájel z baterky 4S a dával 12V a cca 3-4A. NA HK jsem sice takový našel (pouze 1 typ), ale je pulzní. Nevíte prosím někdo nějakém zdroji, pro to, co hledám ?

Díky Vlasta
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#716 Příspěvek od Ancistrus01 »

Mrkni do gme.cz oddělení proudové a napětové regulátory...
ST
Kontaktovat uživatele:

#717 Příspěvek od ST »

V pátek po posledním lítání s TBS Discovery clone mi už přestalo bavit to rozházené video a tak jsem začal uvažovat o gimbalu. První jsem ukutil přez víkend ovládaný servy. Ale nějak se mi nezdá to uchycení celého gimbalu na kotouček serva ( mini servo s MG převodama ). Bude to mít nějakou životnost, nebo mám spíš uvažovat o brushless gimbalu ? To servo je Corona digital DS939MG cca 13g servo tah cca 2,5kg .
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#718 Příspěvek od koulinek »

Servovej bych už neřešil, BL gimbal lze na discovery naroubovat poměrně jednoduchej. A výsledky možné dosažené stabilizace mluví za vše.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
gardenroute

#719 Příspěvek od gardenroute »

Přesně tak, mezi servo a brushless gimbaly je asi 1000 svetelnych let v mire stabilizace. U Tech servo gimbalu bude vzdy problem s vulemi a nepresnostmi tahel, ktera BG nezna (primy nahon).
Jsou dnes na trhu i docela cenove dostupna reseni, ktera nejsou tak draha jako napr. Zenmuse.
Rada z nich (napr. Tarrot) jsou uz docela vychytana a odladena, a kdybych jiz nemel Z. H3-2D, sel bych do nich. Napr. Tarrot ma centralne umisteny objektiv GP kamery, coz ma maloktery BG, vc. Zenmuse, a nevadi mu ruzne ochrany a filtry na objektivu GP kamery..
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ST
Kontaktovat uživatele:

#720 Příspěvek od ST »

Tak nějak jsem si to myslel, že ty odpovědi dopadnou. Já to ale zkusím s těma servama abych si vyzkoušel, o čem to vůbec je . Jo a pak budu stejně nadávat, že jsem do toho servo gimbalu vůbec šel. :lol: Ale zase na ten servovej mám cajky v šuplíku a tak to nebude tak bolet. Ten brushless asi přez zimu stejně dám.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“