camman píše:Moje iOSDmini ukazuje už všetky hodnoty, aj výšku aj vzdialenost, len stále neukazuje na displ. nastavenie FS, APT, GHome. Sice to nie je až také dôležité, len neviem či je to chyba jednotky, alebo, sice neviem čo...
Me iOSD Mk II ukazuje jiz vse s výjimkou varovani - blikajících ikon baterky, vysky a vzdalenosti při prekroceni prahu napeti a limitu vysky a vzdalenosti pro iOSD (tim myslim nastaveni v Assistentovi pro iOSD). Rozbehlo se po upgrade NAZA fw 4.0. Na RCgroups se doporučovalo (před upgradem) udelat tvrdy reset NAZA jednotky, nekomu se to takto podarilo rozchodit - tim myslim tu nezobrazovanou vzdalenost, problém který se objevil po upgrade iOSD jednotky na jeji poslední firmware.
ocividne programatori veci tazko nezvladaju... chlapci, ked vam nejde rozbehat obycajne OSD, co cakate, ze sa deje v autopilotovi? U mna jasny signal na downgrade...
stanleyy píše:ocividne programatori veci tazko nezvladaju... chlapci, ked vam nejde rozbehat obycajne OSD, co cakate, ze sa deje v autopilotovi? U mna jasny signal na downgrade...
Funguje vse potrebne, co předtím prestalo fungovat, a ty blikajici alert ikonky bohuzel nefungovaly ani předtím...
ja ako programator tvrdim, ze ked su taketo veci v oficialnom release, tak nemozme cakat nic ine ako bordel kod aj inde. Radsej si dam software, ktory mam odskusany a ktory relativne dobre funguje u vacsiny ludi. 4.0 ma problemov az az - flipy pri starte, problemy s limitmi, nekompletne resp. totalne neoddebugovane OSD (ked sa 3x neuklonis vychadzajucemu Slnku, neotocis 2x okolo osi a az potom neupgradnes software tak to nejde? wtf )
camman píše:Kto ďalší vyskúšal FRM 4.00? skúsenosti?
No potom co se tady ale i na jiných forech už delší dobu neobjevily žádné zásadnější výtky k tomuto fw jsem jej tedy i já nainsaloval a dnes úspěšně odzkoušel. Četl jsem tu o nějakých problémech při vzletu. To se u mě nekonalo. Vzlet byl naprosto klidný a hladký a to i přes to, že jsem si zřejmě vybral tu nejblbější dobu pro viditelnost satelitů a do toho ještě občas foukalo. Po nainstalování fw 4.0 mě zůstalo vše nastaveno, tak jako jsem to měl na fw. 3.14. V podstatě jsem jen udělal kalibraci IMU a potom těsně před letem kalibraci kompasu. Co se týká letových vlastností nepozoroval jsem žádný rozdíl v porovnání s fw. 3.14. Prostě to lítá pěkně a já jsem spokojený....ale nechci to zakřiknout, moc jsem toho s tím zas nenalítal.
no, ja kvoli uplne zlemu startu downgradujem na 3.16. Nemyslim, ze pouzivam nejaky exoticky stroj (TBS Discovery Pro s "Trappyho" vybavou), takze ten divny start ma fakt stve. Tak isto blbo mi to ide aj na velkej hexe.
stanleyy píše:no, ja kvoli uplne zlemu startu downgradujem na 3.16. Nemyslim, ze pouzivam nejaky exoticky stroj (TBS Discovery Pro s "Trappyho" vybavou), takze ten divny start ma fakt stve. ...
Hmmm...to je divné...Já mám klon TBS Discovery a v podstatě všechno jsem na něm skládal podle originálu od TBS. Nemůže být u té verze "Pro" problém v tom, že je copter těžký na předek vzhledem k tomu gimbalu? Potom bych si dovedl představit při startu nějaké zhoupnutí kdy se to Naza snaží vyrovnat. Ale ty to určitě vyvážené máš, když na verzi 3.16 bylo všechno OK.
zskal píše:Hmmm...to je divné...Já mám klon TBS Discovery a v podstatě všechno jsem na něm skládal podle originálu od TBS. Nemůže být u té verze "Pro" problém v tom, že je copter těžký na předek vzhledem k tomu gimbalu? Potom bych si dovedl představit při startu nějaké zhoupnutí kdy se to Naza snaží vyrovnat. Ale ty to určitě vyvážené máš, když na verzi 3.16 bylo všechno OK.
nie, nemoze byt, pretoze s akoukolvek 3.xx verziou to lietalo uplne spickovo.
Dobrý den, v popisu k NAZA s GPS je uvedeno, že v případě ztráty spojení s vysílačkou systém přejde do (při správném nastavení) do režimu bezpečný návrat - failsafe - koptéra vystoupá/klesne do výšky 20m a následně se přesune nad místo startu atd. .... Zajímá mě, zda je možné ten parametr "20m" nějak upravit. Prostě v místech kde jsou vysoké stromy je 20 m dost málo a v podstatě je to poukaz na lovení koptu ze stromů. Je taky možné, že jsem to úplně špatně pochopil.....
Díky, Vlasta
Naposledy upravil(a) Vlasta2 dne pon 23.09.2013 1:44, celkem upraveno 1 x.
Vlasta2 píše:Dobrý den, v popisu k NAZA s GPS je uvedeno, že v případě ztráty spojení s vysílačkou systém přejde do (při správném nastavení) do režimu bezpečný návrat - failsafe - koptéra vystoupá/klesne do výšky 20m a následně se přesune nad místo startu atd. .... Zajímá mě, zda je možné ten parametr "20m" nějak upravit. Prostě v místech kde jsou vysoké stromy je 20 m dost málo a v podstatě je to poukaz na lovení koptu ze stromů. Je taky možné, že jsem úplně špatně pochopil.....
Díky, Vlasta
nie je to mozne nastavit. Ak by to mozne bolo, tak by im nikto nekupoval wookong za 1000 euro
tak to je mírně řečeno pěkně blbý a v kopcích se stromy to nemá řešení.... Ani zlaté české ručičky a šroubováček by nepomohly ? 1000 € tedy opravdu nemám
Vlasta2 píše:tak to je mírně řečeno pěkně blbý a v kopcích se stromy to nemá řešení.... Ani zlaté české ručičky a šroubováček by nepomohly ? 1000 € tedy opravdu nemám
Vlasta
zlate ceske rucicky (ani ziadne ine) zatial necrackli firmware od DJI. Ono by to bolo dost super, kupit si Nazu Lite za 150Euro komplet a potom si tam uploadnut 3.xx/4.xx firmware Resp. prestavit ten limit na RTH.
A inak failsafe sa neboj, pokial budes lietat normalne, nebudes ho potrebovat. Ja som ho pri vyse 100 letoch nepotreboval ani raz.
jsem úplná začátečnická lama a mám v těch jejich názvech trochu zmatek. Mám v plánu koupit V1 (to snad není lite) nebo V2 - nevím jestli pro začátečníka je ta V2 až takový přínos (8 motorů mít nebudu) a ten upgrade je snad možný pro obě NAZY, ale jestli jsem to pochopil dobře, tak i upgrade na verzi 5.00 (bude příští rok) stejně nepomůže, protože bez wookongu je upgrade na dvě věci. Já se failsafe nebojím, prostě ho na horách nezapnu (snad to jde) a budu se snažit být tak,abych neztratil spojení - prostě nelítat za kopec ....