DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
stanleyy

Re: DJI NAZA

#1426 Příspěvek od stanleyy »

Vlasta2 píše:jsem úplná začátečnická lama a mám v těch jejich názvech trochu zmatek. Mám v plánu koupit V1 (to snad není lite) nebo V2 - nevím jestli pro začátečníka je ta V2 až takový přínos (8 motorů mít nebudu) a ten upgrade je snad možný pro obě NAZY, ale jestli jsem to pochopil dobře, tak i upgrade na verzi 5.00 (bude příští rok) stejně nepomůže, protože bez wookongu je upgrade na dvě věci.
Já se failsafe nebojím, prostě ho na horách nezapnu (snad to jde) a budu se snažit být tak,abych neztratil spojení - prostě nelítat za kopec .... :)

Vlasta

Vlasto, V1 a V2 maju uplne rovnaky hardware, az na teda jeden maly odpor pre LED. Obe mozes pouzit na riadenie 4-8 vrtuloveho stroja.
Ja mam radsej V1, lebo je mensia a skladnejsia. Ak chces ale pripajad viac accessories, tak si kup V2. A za kopce nelietaj, neoplati sa to, fakt :)
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
Vlasta2

#1427 Příspěvek od Vlasta2 »

moje příslušenství je daný (teda si to myslím), 2 axis gimbal + ovládání kamery (foťáku) . Víc pro mé potřeby nepotřebuji ...

Vlasta
stanleyy

#1428 Příspěvek od stanleyy »

Vlasta2 píše:moje příslušenství je daný (teda si to myslím), 2 axis gimbal + ovládání kamery (foťáku) . Víc pro mé potřeby nepotřebuji ...

Vlasta

este odporucam aspon zakladne osd, co ukaze spotrebu prudu a napatie baterie.. je to perfektna vec, hlavne, ak si nechces znicit baterie. Ja mam TBS Core a je to uplne postacujuce.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
eSITe

#1429 Příspěvek od eSITe »

Vlasta2 píše:Dobrý den,
v popisu k NAZA s GPS je uvedeno, že v případě ztráty spojení s vysílačkou systém přejde do (při správném nastavení) do režimu bezpečný návrat - failsafe - koptéra vystoupá/klesne do výšky 20m a následně se přesune nad místo startu atd. .... Zajímá mě, zda je možné ten parametr "20m" nějak upravit. Prostě v místech kde jsou vysoké stromy je 20 m dost málo a v podstatě je to poukaz na lovení koptu ze stromů. Je taky možné, že jsem to úplně špatně pochopil.....

Díky, Vlasta

Ono to zase nie je az tak, ze by to kleslo na 20 metrov, ak si letel v hladine povedzme 40 metrov a zapnes FailSafe, tak ni Naza neklesne ale poleti naspat v tej vyske - uz som to testoval a je to tak

Obrázek
Vlasta2

#1430 Příspěvek od Vlasta2 »

to stanleyy "
jestli dobře chápu, tak TBS Core za cca 75 babek společně se snímačem (mezi baterkou a odběrem) mi vklíčuje do video signálu info, kolik mi to žere (A) a jaké je momentální napětí baterie ?
Prosím, umí to za ty drobný i ještě jiné info ? :D

to eSITe :
takže v tom popisu by správně mělo být = když je koptéra při ztrátě signálu níže než 20 m, vystoupá do výšky 20 m a odletí v této výšce k místu startu, v případě, že je výše než 20m, zůstane 15 vteřin na místě a pak se vydá ve stejné letové výšce ve které signál ztratila k místu startu.....

To by zas tak špatný nebylo

Díky všem, Vlasta
stanleyy

#1431 Příspěvek od stanleyy »

za "ty drobny" mas aj perfektny zdroj +5V/+12V (nezavisle), ktore mozes pouzit na napajanie FPV kamery alebo vysielaca.
funguje to perfektne, mam doma 2 kusy.
eSITe

#1432 Příspěvek od eSITe »

Presne tak, ked je nad hranicou 20m tak pri FailSafe uz nizsie neklesne ;) Som rad ze nesu az taky tupy :)
camman

#1433 Příspěvek od camman »

to Vlasta2: iOSDmini od nazy za 59EUR zobrazuje: napätie baterie, počet satelitov, stupanie, klesanie, výšku, vzdialenost od štartu, horizont, smer natočenia, módy M, Atti, GPS Atti, a FS
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
stanleyy

#1434 Příspěvek od stanleyy »

camman píše:to Vlasta2: iOSDmini od nazy za 59EUR zobrazuje: napätie baterie, počet satelitov, stupanie, klesanie, výšku, vzdialenost od štartu, horizont, smer natočenia, módy M, Atti, GPS Atti, a FS

ano, OSD za 59 Eur nezobrazuje prud => je na prd.
Neviem, kedy to konecne DJI pochopi...
camman

#1435 Příspěvek od camman »

potrebujem na kľudné lietanie pre fotenie a video vedieť aktuálny odber prúdu? myslím že nie.
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1436 Příspěvek od koulinek »

camman píše:potrebujem na kľudné lietanie pre fotenie a video vedieť aktuálny odber prúdu? myslím že nie.

Pokud ti to nechybí tak nepotřebuješ. Osobně ale aktuální odběr a odebranou kapacitu z aku hodnotím jako nejpřínosnější informace z telemetrie, které je možné zobrazit. Závisí na tom osud celého drahého stroje a neseného vybavení ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
camman

#1437 Příspěvek od camman »

zatial som sa vždy spolahol na pípak a cez osd na aktuálne napätie baterie. preto ten okamžitý odber v Amperoch nepovažujem tak dôležitý.
gardenroute

#1438 Příspěvek od gardenroute »

Firmware 4.0 :
- stejny problem s "padanim" na nos pri startu, ale hlavne i pro pristani, je ale zajimave, ze kdyz jsem ho nechal na doraz baterie pro automaticke pristani, tak vypada, ze pristal bez potizi (Tx mam samozrejme kalibrovanou), mozna to bude skutecne kvuli dost tezkemu predku - Zenmuse + GoPro

- pri upgrade jsem prosel o vsechna data, musel jsem obnovit ze zalohy, resp. kvuli navratu na 8" vrtule z doporuc. DJI konfigurace (muj setup je v podpisu)

- ted nemohu dale testovat, stale me zkousi u autor. dealera vymyslet CANbus konektor na upgrade zakl. desky, protoze me nyni nefunguje iOSD
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Vlasta2

#1439 Příspěvek od Vlasta2 »

prosím nehádejte se, každý si prostě koupí, co mu vyhovuje... :)

doplňující otázka - v případě TBS Core mě zaujal ten zdroj (nezávislých 5V + 12V), kolik to snese ampér ? Pro gimbál (taky 12V) se uvádí max. 4A a pro video vysílač cca 650 mAh (baterka bude 4S). Ty 4A asi budou krátkodobé odběry, u vysílačky to bude stabilní odběr + - . Snese to ta deska aniž bych si na ní uvařil kafe ?

V případě iOSDmini, která neumí a neumí proud, to funguje taky jako event. zdroj napětí (BEC) ?

Asi se tady ptám dost hloupě, ale teprve to vstřebávám a nerad bych kupoval něco 2x , protože jsem špatně pochopil nějaké info.

Vlasta
eSITe

#1440 Příspěvek od eSITe »

No tak to vidim ze ostanem chvilku este na 3.16 :)
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“