DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
camman

Re: DJI NAZA

#1441 Příspěvek od camman »

ale ved tu sa nikto neháda :D iOSDmini má len CAN-bus vstup a výstup, vstup a výstup videa. Takže žiadne napájanie iných zariadení.
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
stanleyy

#1442 Příspěvek od stanleyy »

Vlasta2 píše:prosím nehádejte se, každý si prostě koupí, co mu vyhovuje... :)

doplňující otázka - v případě TBS Core mě zaujal ten zdroj (nezávislých 5V + 12V), kolik to snese ampér ? Pro gimbál (taky 12V) se uvádí max. 4A a pro video vysílač cca 650 mAh (baterka bude 4S). Ty 4A asi budou krátkodobé odběry, u vysílačky to bude stabilní odběr + - . Snese to ta deska aniž bych si na ní uvařil kafe ?

V případě iOSDmini, která neumí a neumí proud, to funguje taky jako event. zdroj napětí (BEC) ?

Asi se tady ptám dost hloupě, ale teprve to vstřebávám a nerad bych kupoval něco 2x , protože jsem špatně pochopil nějaké info.

Vlasta

nemusime sa hadat :) niektori tu lietaju FPV 5-6 rokov a nemat prudovy senzor pokladaju za hazard najvyssieho stupna..
speficikacie Core mas tu:
http://www.team-blacksheep.com/products/product:14

urcite to nepouzivaj na gimbal, nema to zmysel. Na gimbal ti staci hocijaky 12V regulator. Core pouzi na napajanie vysielaca a FPV kamery, ak ju mas, resp. na dalsie veci, ktore potrebuju cisty zdroj.
Doska sa absolutne neprehrieva, je tam spinany regulator s filtrami.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
stanleyy

#1443 Příspěvek od stanleyy »

eSITe píše:No tak to vidim ze ostanem chvilku este na 3.16 :)

ostan, ja som downgradoval :)
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1444 Příspěvek od zskal »

stanleyy píše:...ano, OSD za 59 Eur nezobrazuje prud => je na prd.
Neviem, kedy to konecne DJI pochopi...

No to jste mě nepotěšili :oops: Zrovna jsem si začal plánovat nákup iOSD mini protože používá GPS od Nazy a já mám na mém Remzibi OSD věčný problém s nemožně pomalým GPS. Vůbec mě ale nenapadlo, že k iOSD mini nepůjde připojit proudový senzor...tak to je opravdu o ničem. To je pro mě dost zásadní... :(
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
eSITe

#1445 Příspěvek od eSITe »

Sorry ze trosku amatersku otazku, ale na co je dobre merat ten prud ? Aby sa nespalili motory alebo ? Ja sice mozem dokupit cidlo pre FrSky telemetriu ale nejak som tuto hodnotu nevyuzil. Dakujem
stanleyy

#1446 Příspěvek od stanleyy »

eSITe píše:Sorry ze trosku amatersku otazku, ale na co je dobre merat ten prud ? Aby sa nespalili motory alebo ? Ja sice mozem dokupit cidlo pre FrSky telemetriu ale nejak som tuto hodnotu nevyuzil. Dakujem

nie, vobec.. prud je dobre merat kvoli spotrebovanej kapacite baterie. Ak lietas podla pravidiel, vyrazne sa predlzuje zivotnost baterie. Dalej podla prudu mozes dost casto zistit problemy, ktore stroj ma (pomohlo mi to najst studeny spoj na jednom mojom quade inak..).
A ked mas slusne OSD (napr. EZOSD), tak ti to krasne pocita zostavajuci cas/kilometre do limitu baterie.. proste parada.
eSITe

#1447 Příspěvek od eSITe »

Takze to funguje ako keby palubny pocitac v aute ;) S tym zostavajucim casom je to dobra vychitavka to teda hej :)
Naposledy upravil(a) eSITe dne pon 23.09.2013 12:45, celkem upraveno 1 x.
Vlasta2

#1448 Příspěvek od Vlasta2 »

to stanleyy :
nejsem elektrotechnik a tak se musím zeptat trochu rozsáhleji. Nabitá baterie má na článek 4,2V, tj. pro 4S 16,8V , normálně se uvádí 14,8V pro napětí článku 3,7V. Vybitá baterie má +- 3,2 V , tj. 12,8V . Mám tedy plně nabitou baterku a jdu na start. Na monitoru je + - 16,8 V . Po startu pochopitelně postupně napětí klesá podle stupně nabití (vybití). Při běžné vzdálenosti odhaduji, že napětí 13,6 V je nejvyšší čas se vrátit (jen jsem to tak střelil).
Když vidím spotřebu v Ampérech, mělo by to být tak, že jestli mi podle tabulek má 6 motorů žrát na 50% cca 20 A, při napětí 14,8V, bude proud při napětí 16,8V o trochu menší a s poklesem napětí bude stoupat (ostatní zařízení zde pomíjím).
V čem je ten rozdíl, že vidím jak mi klesá napětí na baterce a tím, že vidím jak mi stoupá proud ?

Díky za osvětu...
Vlasta
Vlasta2

#1449 Příspěvek od Vlasta2 »

aha, nečtu co kdo mezitím napsal..... :(

Vlasta
stanleyy

#1450 Příspěvek od stanleyy »

Samozrejme nesledujes len samotny prud, ale ti to ukazuje aj spotrebovanu kapaciu v mAh. Napr. mas 3300mAh bateriu, tak pri lietani si davas pozor, aby si nesiel napr. za 2400 mAh a bateriu budes mat v super kondicii stale.
Samotne napatie ti nepomoze, pretoze ak je bateria v zlom stave, resp. ma vysoky vnutorny odpor, tak sa moze kludne stat, ze napatie rapidne poklesne a kopter pojde dolu.
Odporucam aj vypnut napatovu ochranu v Naze, je zbytocna, ak tam mas prudovy senzor a este ta moze poslat dolu pri nejakom kratkom vykyve napatie.
Inak na 13.6 nelietaj, to je malo. Maximalne na 14.0V, pripadne 14.2 (pri zatazeni).
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1451 Příspěvek od zskal »

stanleyy: Moc hezky jsi to vysvětlil. Já bych se ještě k tomu zeptal podle čeho je lepší se řídit, když mám Zippy 4S 4000mAh 25C, snažím se nepřekročit tu 80% spotřebu, takže by baterie měly být ve výborné kondici ale v podstatě ani těch 80% většinou nedosáhnu a končím let někdy při 2200mAh spotřebovaných protože už mi píská alarm, který mám nastavený na 3,6V? Podle té spotřeby bych teoreticky mohl lítat až na spotřebu 3200 mAh v případě této baterie. Je to známka toho, že už baterie odchází? Tu ochranu v Naze mám samozřejmě vypnutou...to se mi hned zdálo nebezpečné...
stanleyy

#1452 Příspěvek od stanleyy »

zskal píše:stanleyy: Moc hezky jsi to vysvětlil. Já bych se ještě k tomu zeptal podle čeho je lepší se řídit, když mám Zippy 4S 4000mAh 25C, snažím se nepřekročit tu 80% spotřebu, takže by baterie měly být ve výborné kondici ale v podstatě ani těch 80% většinou nedosáhnu a končím let někdy při 2200mAh spotřebovaných protože už mi píská alarm, který mám nastavený na 3,6V? Podle té spotřeby bych teoreticky mohl lítat až na spotřebu 3200 mAh v případě této baterie. Je to známka toho, že už baterie odchází? Tu ochranu v Naze mám samozřejmě vypnutou...to se mi hned zdálo nebezpečné...

ja mam GensAce 3300mAh 25C na Discovery a tam lietam po nejakych 2200-2300mAh a este tam zostava nejakych 14.2-14.3V pod zatazou. Takze 4000mAh by mala dat asi viac.. Mozno ta bateria fakt uz ma dost.. treba pozriet vnutorny odpor, ak mas taku nabijacku...
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1453 Příspěvek od zskal »

stanleyy píše:...Mozno ta bateria fakt uz ma dost.. treba pozriet vnutorny odpor, ak mas taku nabijacku...

Díky za odpověď...Měřák na Ri samozřejmě nemám a asi to má ta baterie opravdu za sebou...ale to už sem nepatří. Jen jsem chtěl poukázat na to, že sledování odběru v OSD je sice fajn, ale úplně spolehnout se na to taky nedá. Je dobré to kombinovat ještě s alarmem, který hlídá jednotlivé články...
stanleyy

#1454 Příspěvek od stanleyy »

zskal píše:Díky za odpověď...Měřák na Ri samozřejmě nemám a asi to má ta baterie opravdu za sebou...ale to už sem nepatří. Jen jsem chtěl poukázat na to, že sledování odběru v OSD je sice fajn, ale úplně spolehnout se na to taky nedá. Je dobré to kombinovat ještě s alarmem, který hlídá jednotlivé články...

urcite sa da na neho spolahnut viac ako len na meranie napatia. Ked mas prudovy senzor, mas aj meranie napatia.. Ja mam napr. svoje Discovery Pro nakalibrovane tak, ze chyba spotreby je okolo 2.5%(!), co je uz hodne dobry vysledok
Vlasta2

#1455 Příspěvek od Vlasta2 »

to stanleyy :
díval jsem se na ten tvůj odkaz a docela se mi to líbí. Taky jsem mrknul na ten jejich odkaz RSSI , když už má ta deska pro to vstup, ale tam jsem se už ztratil - ukázkový video je pěkný, ale naprosto netuším jak tam ty data dostat, o spolupráci s Dorotou ani nemluvě ...... škoda, bylo by to pěkný

Vlasta
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“