Kabel na helicommand
-
cipisek-tom
Kabel na helicommand
Sháním kabel na propojení helicommandu s pc. Nebo nemá ho někdo? Stačilo by mi zapojení toho RS konektoru. Díky
Extra 300 ZDZ 60, T-REX 500, SU-26.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kabel na helicommand
Budeš muset sehnat origo kabel... Zbastlit to nepůjde jelikož je tam i převodník...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Je tam prevodnik TTL na RS232.
Tu je zapojenie:
http://antibore.wordpress.com/2010/10/26/diy-interface-cable-to-helicommand/
Tu je zapojenie:
http://antibore.wordpress.com/2010/10/26/diy-interface-cable-to-helicommand/
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Ja mám originál kábel "sériový" a nie USB. Práve kôli sériovému portu (používam aj na iné) som si nechal starý NB s WinXP.
Prevodník je na obojstrannom plošáku a má SMD súčiastky, takže je priamo v krytke konektora.
Prevodník je na obojstrannom plošáku a má SMD súčiastky, takže je priamo v krytke konektora.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli se k prvním HC3 dával jen "převodník úrovní s přepínačem komunikace" z RS232 tak by to fungovat mohlo... Já žil v domnění že k všem HC3 je USB
...
-
cipisek-tom
Já právě převodník z RS na USB mám, ale kabel mi ten pán nedodal.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé helicommand bez kabelu... No každopádně skus vytvořit to co je na tom odkazu od juko (průměrný bastlíř to složí za 5 min a 10CZK
), pokud se soft helicommandu neptá na určitý HW tak by to mělo šlapat
.. Každopádně dej vědět jak jsi dopadl, samotného mě to zajímá, možná když se budu v práci nudit tak to zhotovím a otestuji
ale to bude až ve čtvrtek
..
-
cipisek-tom
Tak jsem to zbatlil a nefunguje
. Zkouším všechno možný, ale ne a ne to rozchodit.
A ten prevodník USB na sériový port Ti funguje?
Lebo tie "jednoduché" USB prevodníky fungovali len do WinXP, na Win7 a novších už nie.
Skús ten kábel čo si urobil k HC3 otestovať na staršom PC kde je sériový port (bez prevodníka USB-serial).
Lebo tie "jednoduché" USB prevodníky fungovali len do WinXP, na Win7 a novších už nie.
Skús ten kábel čo si urobil k HC3 otestovať na staršom PC kde je sériový port (bez prevodníka USB-serial).