Katana S50E V2 SebArt - osazení z HK
Re: Katana S50E V2 SebArt - osazení z HK
Spis bych do takovehlo letadla dal axi a regl od jeti je to sice trosku drazsi ale na akrobacii asi nejlepsi a nejlehci s velkym krouticim momentem coz je na 3D velmi dulezite vysokootackovy bych tam nedaval to je u me vic jak 600ot/v jsou to lehci a spolehlive motory a muzes pouzit min clanku nez u cinanu a mas mensi vahu.
Jinak Katanu od CMP jsem mel po uprave pohonu a vyskovky,ktera mi pri akrobacii uletela(nastesti jsem pristal normalne) je to hodne ero a lecos odpusti.Na ni jsem se naucil i nektere 3D prvky nez mi spadla(nasledkem bylo spatne chlazeni regulatoru) Jinak plnokrevneho 3D akrobata pod dohlizenim zkusenyho podle me zvladne pilotovat i mene zkuseny pilot.
Jinak Katanu od CMP jsem mel po uprave pohonu a vyskovky,ktera mi pri akrobacii uletela(nastesti jsem pristal normalne) je to hodne ero a lecos odpusti.Na ni jsem se naucil i nektere 3D prvky nez mi spadla(nasledkem bylo spatne chlazeni regulatoru) Jinak plnokrevneho 3D akrobata pod dohlizenim zkusenyho podle me zvladne pilotovat i mene zkuseny pilot.
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
LMK Liberec
Na tu cinu bacha... V tehle velikosti uz ti muzou ulitat magnety. A vim i o lidech, kterym se strihla hridel na cinskych elektro motorech.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
PetrD - "takže by to šlo?"
JindraS - "Paráda - jdu do toho"
HonzaS - "Ach jo a jsem zase na začátku"

JindraS - "Paráda - jdu do toho"
HonzaS - "Ach jo a jsem zase na začátku"
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec to za tebe stejně nikdo nevyřeší - ona je to docela filozofická otázka
JMalik i HonzaS mohou mít negativní zkušenosti s Čínou a raději si připlatí za kvalitu. Minimálně u Honzy se dá čekat, že na ruce nespadne a kvalitní motor vydrží dlouho, takže se to vyplatí. (JMalikovy schopnosti mi známy nejsou). Rozhodně nebude chybou pořídit AXI místo Turnigy - pravděpodobnost dobrého přistání se zase o trošku zvýší. Jen v té peněžence přibude místa.
Pak tu bude dost lidí, co budou mít dobrou zkoušenost s nějakým levelem Číny - mezi ně patřím třeba já. Ale i kdybych všechny své motory předvedl v chodu, ukázal jim záznamy letů, nepřesvědčím je a budou kupovat AXI apod. - a jsou to jen jejich finance a jejich rozhodnutí, jak je utratí. A možná se mezi ně jednou zařadím taky - bude možná stačit jeden motor, který se rozpadne nějakým nepříjemným způsobem. Do té doby budu kupovat regly YEP + SK3 motor a UBEC Fox - prostě se mi to osvědčilo. Proto to taky do 1,5m doporučím s klidným svědomím. U většího rozpětí už bych si nebyl tak jistý, ale jsem zvědav, jaké zkušenosti bude mít autor tohoto vlákna http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=10&t=60498&start=0
Mimochodem - k těm SK3 motorům se nestaví špatně ani Svoboda z LS model ani Vágner z MV models - ale jde o jejich využití v elektovětroních, nikoliv akrobatech.
JMalik i HonzaS mohou mít negativní zkušenosti s Čínou a raději si připlatí za kvalitu. Minimálně u Honzy se dá čekat, že na ruce nespadne a kvalitní motor vydrží dlouho, takže se to vyplatí. (JMalikovy schopnosti mi známy nejsou). Rozhodně nebude chybou pořídit AXI místo Turnigy - pravděpodobnost dobrého přistání se zase o trošku zvýší. Jen v té peněžence přibude místa.
Pak tu bude dost lidí, co budou mít dobrou zkoušenost s nějakým levelem Číny - mezi ně patřím třeba já. Ale i kdybych všechny své motory předvedl v chodu, ukázal jim záznamy letů, nepřesvědčím je a budou kupovat AXI apod. - a jsou to jen jejich finance a jejich rozhodnutí, jak je utratí. A možná se mezi ně jednou zařadím taky - bude možná stačit jeden motor, který se rozpadne nějakým nepříjemným způsobem. Do té doby budu kupovat regly YEP + SK3 motor a UBEC Fox - prostě se mi to osvědčilo. Proto to taky do 1,5m doporučím s klidným svědomím. U většího rozpětí už bych si nebyl tak jistý, ale jsem zvědav, jaké zkušenosti bude mít autor tohoto vlákna http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=10&t=60498&start=0
Mimochodem - k těm SK3 motorům se nestaví špatně ani Svoboda z LS model ani Vágner z MV models - ale jde o jejich využití v elektovětroních, nikoliv akrobatech.
-
Měl jsem a mám různé motory od Turnigy za 5 dolarů až po S-Neu a magnet mi uletěl u AXI 2808. Nebudu přeci hned tvrdit že jsou to špatné motory...
Rozhodnutí ale nakonec musí udělat ten, kdo to bude platit. Dotaz zněl "osazení z HK", vybral jsem z HK podle mě to nejvhodnější, v součtu asi za 2tis. Není problém zaplatit 3-4x víc, ale ten rozdíl ve vzduchu pozná jen pár lidí.
Rozhodnutí ale nakonec musí udělat ten, kdo to bude platit. Dotaz zněl "osazení z HK", vybral jsem z HK podle mě to nejvhodnější, v součtu asi za 2tis. Není problém zaplatit 3-4x víc, ale ten rozdíl ve vzduchu pozná jen pár lidí.
Já to udělám takhle:
Na vánoce se pořídí Katana.
Po vánocích bude do sezóny dost času na našetření a rozhodnutí co strčit do ní.
Každopádně jste mi tady dali dostatek rad a návodů takže za ně díky.
Na vánoce se pořídí Katana.
Po vánocích bude do sezóny dost času na našetření a rozhodnutí co strčit do ní.
Každopádně jste mi tady dali dostatek rad a návodů takže za ně díky.
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
No, i u AXi ,NEU, Hackera....může odejít motor. Ta šance je ale řádově menší než u Turnigy a spol.
Jedinkrát ti to klekne na motor, nebo regulátor někde při visení, nebo nějakém přechodu kde potřebuješ motor a už to tam nikdy nedáš. Když tam dáš horší motor, musíš to jistit tím , že ho lehce předimenzuješ = bude to těžší. To samé ty regulátory. 5A BEC Turnigy není 5A BEC Jeti, nebo Compro, Ti číňani mají ty ampéry jiné
Jedinkrát ti to klekne na motor, nebo regulátor někde při visení, nebo nějakém přechodu kde potřebuješ motor a už to tam nikdy nedáš. Když tam dáš horší motor, musíš to jistit tím , že ho lehce předimenzuješ = bude to těžší. To samé ty regulátory. 5A BEC Turnigy není 5A BEC Jeti, nebo Compro, Ti číňani mají ty ampéry jiné
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik píše:...5A BEC Turnigy není 5A BEC Jeti...
Máš samozřejmě pravdu, však taky Turnigy regl nikdo nenabízel, on totiž 5A BEC Jeti není 6A BEC YEP
A ještě dodatek pro původního tazatele. Kdybys třeba ten YEP nakonec opravdu kupoval, vezmi k němu určitě i programovací kartu, je tam spousta možností nastavení.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Card.html
PetrD píše:.....však taky Turnigy regl nikdo nenabízel, on totiž 5A BEC Jeti není 6A BEC YEP
Reglu bych se obával ze všeho nejmíň. Ten se dá vybrat i ťanťanský. Ten motor je průserový. Když tomu neulítají magnety, tak prvním drcnutím vrtule ohne hřídel. Když to ohne dostatečně, tak to není problém = vymění to. Když to jen tak lehce ťukne, tak to ani nepozná, až odejdou ložiska. Tam je pak nepříjemné, že už jsem to viděl vysypané tak, že to zablokovalo rotor o stator.
Prostě na co chodit těmhle průserům zbytečně naproti. EPP poskládáš za deset minut zpátky vteřiňákem. Tohle si seškrabeš do igelitky do popelnice.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Já tohle nějak nechápu, za turnigáč dáš 1500, za axíka 3000. Má smysl to řešit?
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
No to právě záleží na uvážení - pro někoho je to jen 1500Kč více, pro někoho 100 procentní nárůst.
Jen pro zajimavost:
Doporučený motor http://www.krill.cz/katalog/hacker-motors/a-50-motory/a50-14s-v2-15726702.html se prodává za 3700 Kč plus pošta (asi 100 Kč). Ve výsledku 3800 Kč
Adekvátní Turnigy http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18174__Turnigy_Aerodrive_SK3_5055_320kv_Brushless_Outrunner_Motor.html za 47 dolarů, tedy 940 Kč plus pošta (asi 300 Kč). Ve výsledku cca 1250 Kč - o trošku méně než uváděných 1500 Kč.
Axi pak vyjde na cca 3000 Kč i s poštou http://www.jino.cz/axi-4120-18-brushless-694.html
Zanedbávám možnost platby DPH, ale i možné slevy na buddy kódy. Adekvátní jsem vybral rychle, je možné, že by byly vhodnější.
A jak již jsem uvedl na začátku - teď nastává filozofická otázka - koupit do prvního balzového akrobata 1 Hacker nebo 1 Axi nebo 3 Turnigy? Obávám se, že objektivní odpověď neexistuje.
Jen pro zajimavost:
Doporučený motor http://www.krill.cz/katalog/hacker-motors/a-50-motory/a50-14s-v2-15726702.html se prodává za 3700 Kč plus pošta (asi 100 Kč). Ve výsledku 3800 Kč
Adekvátní Turnigy http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18174__Turnigy_Aerodrive_SK3_5055_320kv_Brushless_Outrunner_Motor.html za 47 dolarů, tedy 940 Kč plus pošta (asi 300 Kč). Ve výsledku cca 1250 Kč - o trošku méně než uváděných 1500 Kč.
Axi pak vyjde na cca 3000 Kč i s poštou http://www.jino.cz/axi-4120-18-brushless-694.html
Zanedbávám možnost platby DPH, ale i možné slevy na buddy kódy. Adekvátní jsem vybral rychle, je možné, že by byly vhodnější.
A jak již jsem uvedl na začátku - teď nastává filozofická otázka - koupit do prvního balzového akrobata 1 Hacker nebo 1 Axi nebo 3 Turnigy? Obávám se, že objektivní odpověď neexistuje.
-
A co Dualsky XM5050 CA-7. Levnější, lehčí a stejně dobrý jako AXI a může jet na 5s, tj. další úspora hmotnosti.
Viz obr.
Edit: CA-7 už se asi neprodává, tak EA7 např. tady:
http://www.rc-profimodel.cz/xmotor-xm5050ea/
Viz obr.
Edit: CA-7 už se asi neprodává, tak EA7 např. tady:
http://www.rc-profimodel.cz/xmotor-xm5050ea/
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Jindra_S píše:A jak již jsem uvedl na začátku - teď nastává filozofická otázka - koupit do prvního balzového akrobata 1 Hacker nebo 1 Axi nebo 3 Turnigy? Obávám se, že objektivní odpověď neexistuje.
Pokusím se ti tu filosofickou otázku vyřešit.
Když tam dáš Turnigy a ulítají z toho magnety, nebo se to kousne na vysypaných ložiskách, tak ty dva další Turnigy už nemáš kam dát, protože si toho akrobata sebereš do větší igelitky.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
A pokud ne (protože zdaleka né každý Turnigy se rozsype - oni se opravdu v posledních dost zlepšili), pak mám osazené další dva akrobaty. 
-
A potřebuju další dva akrobaty osazený potencionálně více poruchovejma komponentama, nebo mi stačí jeden spolehlivej?
Mě teda stačí jeden, takže v 50kovym Sebartu mám Hackera, JR serva... Aspoň mě teda vždycky neskutečně nasere rozsekání éra na techniku, u éra za 7000 o to víc... Takže jsem si prostě radši připlatil a lítám s vědomím, že pro spolehlivost jsem udělal maximum.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]