Katana S50E V2 SebArt - osazení z HK

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
McFly
Kontaktovat uživatele:

Re: Katana S50E V2 SebArt - osazení z HK

#16 Příspěvek od McFly »

Spis bych do takovehlo letadla dal axi a regl od jeti je to sice trosku drazsi ale na akrobacii asi nejlepsi a nejlehci s velkym krouticim momentem coz je na 3D velmi dulezite vysokootackovy bych tam nedaval to je u me vic jak 600ot/v jsou to lehci a spolehlive motory a muzes pouzit min clanku nez u cinanu a mas mensi vahu.
Jinak Katanu od CMP jsem mel po uprave pohonu a vyskovky,ktera mi pri akrobacii uletela(nastesti jsem pristal normalne) je to hodne ero a lecos odpusti.Na ni jsem se naucil i nektere 3D prvky nez mi spadla(nasledkem bylo spatne chlazeni regulatoru) Jinak plnokrevneho 3D akrobata pod dohlizenim zkusenyho podle me zvladne pilotovat i mene zkuseny pilot.
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
HonzaS

#17 Příspěvek od HonzaS »

Na tu cinu bacha... V tehle velikosti uz ti muzou ulitat magnety. A vim i o lidech, kterym se strihla hridel na cinskych elektro motorech.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
IvoR1

#18 Příspěvek od IvoR1 »

PetrD - "takže by to šlo?" :)
JindraS - "Paráda - jdu do toho" :D
HonzaS - "Ach jo a jsem zase na začátku" :(
:D :D
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jindra_S »

Nakonec to za tebe stejně nikdo nevyřeší - ona je to docela filozofická otázka :)
JMalik i HonzaS mohou mít negativní zkušenosti s Čínou a raději si připlatí za kvalitu. Minimálně u Honzy se dá čekat, že na ruce nespadne a kvalitní motor vydrží dlouho, takže se to vyplatí. (JMalikovy schopnosti mi známy nejsou). Rozhodně nebude chybou pořídit AXI místo Turnigy - pravděpodobnost dobrého přistání se zase o trošku zvýší. Jen v té peněžence přibude místa. :-)

Pak tu bude dost lidí, co budou mít dobrou zkoušenost s nějakým levelem Číny - mezi ně patřím třeba já. Ale i kdybych všechny své motory předvedl v chodu, ukázal jim záznamy letů, nepřesvědčím je a budou kupovat AXI apod. - a jsou to jen jejich finance a jejich rozhodnutí, jak je utratí. A možná se mezi ně jednou zařadím taky - bude možná stačit jeden motor, který se rozpadne nějakým nepříjemným způsobem. Do té doby budu kupovat regly YEP + SK3 motor a UBEC Fox - prostě se mi to osvědčilo. Proto to taky do 1,5m doporučím s klidným svědomím. U většího rozpětí už bych si nebyl tak jistý, ale jsem zvědav, jaké zkušenosti bude mít autor tohoto vlákna http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=10&t=60498&start=0

Mimochodem - k těm SK3 motorům se nestaví špatně ani Svoboda z LS model ani Vágner z MV models - ale jde o jejich využití v elektovětroních, nikoliv akrobatech.
-
PetrD

#20 Příspěvek od PetrD »

Měl jsem a mám různé motory od Turnigy za 5 dolarů až po S-Neu a magnet mi uletěl u AXI 2808. Nebudu přeci hned tvrdit že jsou to špatné motory...

Rozhodnutí ale nakonec musí udělat ten, kdo to bude platit. Dotaz zněl "osazení z HK", vybral jsem z HK podle mě to nejvhodnější, v součtu asi za 2tis. Není problém zaplatit 3-4x víc, ale ten rozdíl ve vzduchu pozná jen pár lidí.
IvoR1

#21 Příspěvek od IvoR1 »

Já to udělám takhle:
Na vánoce se pořídí Katana.
Po vánocích bude do sezóny dost času na našetření a rozhodnutí co strčit do ní.
Každopádně jste mi tady dali dostatek rad a návodů takže za ně díky. :wink:
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
JMalik

#22 Příspěvek od JMalik »

No, i u AXi ,NEU, Hackera....může odejít motor. Ta šance je ale řádově menší než u Turnigy a spol.
Jedinkrát ti to klekne na motor, nebo regulátor někde při visení, nebo nějakém přechodu kde potřebuješ motor a už to tam nikdy nedáš. Když tam dáš horší motor, musíš to jistit tím , že ho lehce předimenzuješ = bude to těžší. To samé ty regulátory. 5A BEC Turnigy není 5A BEC Jeti, nebo Compro, Ti číňani mají ty ampéry jiné :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
PetrD

#23 Příspěvek od PetrD »

JMalik píše:...5A BEC Turnigy není 5A BEC Jeti...

Máš samozřejmě pravdu, však taky Turnigy regl nikdo nenabízel, on totiž 5A BEC Jeti není 6A BEC YEP :wink:. A o sametovém rozběhu YEP je zbytečné psát... ale taky mám tři SPINY a jeden Castle a chodí dobře, vůbec nic proti nim.

A ještě dodatek pro původního tazatele. Kdybys třeba ten YEP nakonec opravdu kupoval, vezmi k němu určitě i programovací kartu, je tam spousta možností nastavení.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Card.html
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

PetrD píše:.....však taky Turnigy regl nikdo nenabízel, on totiž 5A BEC Jeti není 6A BEC YEP

Reglu bych se obával ze všeho nejmíň. Ten se dá vybrat i ťanťanský. Ten motor je průserový. Když tomu neulítají magnety, tak prvním drcnutím vrtule ohne hřídel. Když to ohne dostatečně, tak to není problém = vymění to. Když to jen tak lehce ťukne, tak to ani nepozná, až odejdou ložiska. Tam je pak nepříjemné, že už jsem to viděl vysypané tak, že to zablokovalo rotor o stator.
Prostě na co chodit těmhle průserům zbytečně naproti. EPP poskládáš za deset minut zpátky vteřiňákem. Tohle si seškrabeš do igelitky do popelnice.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mhabr

#25 Příspěvek od mhabr »

Já tohle nějak nechápu, za turnigáč dáš 1500, za axíka 3000. Má smysl to řešit?
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jindra_S »

No to právě záleží na uvážení - pro někoho je to jen 1500Kč více, pro někoho 100 procentní nárůst.
Jen pro zajimavost:
Doporučený motor http://www.krill.cz/katalog/hacker-motors/a-50-motory/a50-14s-v2-15726702.html se prodává za 3700 Kč plus pošta (asi 100 Kč). Ve výsledku 3800 Kč
Adekvátní Turnigy http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18174__Turnigy_Aerodrive_SK3_5055_320kv_Brushless_Outrunner_Motor.html za 47 dolarů, tedy 940 Kč plus pošta (asi 300 Kč). Ve výsledku cca 1250 Kč - o trošku méně než uváděných 1500 Kč.
Axi pak vyjde na cca 3000 Kč i s poštou http://www.jino.cz/axi-4120-18-brushless-694.html

Zanedbávám možnost platby DPH, ale i možné slevy na buddy kódy. Adekvátní jsem vybral rychle, je možné, že by byly vhodnější.
A jak již jsem uvedl na začátku - teď nastává filozofická otázka - koupit do prvního balzového akrobata 1 Hacker nebo 1 Axi nebo 3 Turnigy? Obávám se, že objektivní odpověď neexistuje. :)
-
semi
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od semi »

A co Dualsky XM5050 CA-7. Levnější, lehčí a stejně dobrý jako AXI a může jet na 5s, tj. další úspora hmotnosti.
Viz obr.

Edit: CA-7 už se asi neprodává, tak EA7 např. tady:
http://www.rc-profimodel.cz/xmotor-xm5050ea/
Přílohy
xm5050 ea-7.jpg
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
JMalik

#28 Příspěvek od JMalik »

Jindra_S píše:A jak již jsem uvedl na začátku - teď nastává filozofická otázka - koupit do prvního balzového akrobata 1 Hacker nebo 1 Axi nebo 3 Turnigy? Obávám se, že objektivní odpověď neexistuje. :)

Pokusím se ti tu filosofickou otázku vyřešit.
Když tam dáš Turnigy a ulítají z toho magnety, nebo se to kousne na vysypaných ložiskách, tak ty dva další Turnigy už nemáš kam dát, protože si toho akrobata sebereš do větší igelitky.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jindra_S »

A pokud ne (protože zdaleka né každý Turnigy se rozsype - oni se opravdu v posledních dost zlepšili), pak mám osazené další dva akrobaty. :)
-
masa
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od masa »

A potřebuju další dva akrobaty osazený potencionálně více poruchovejma komponentama, nebo mi stačí jeden spolehlivej? :D Mě teda stačí jeden, takže v 50kovym Sebartu mám Hackera, JR serva... Aspoň mě teda vždycky neskutečně nasere rozsekání éra na techniku, u éra za 7000 o to víc... Takže jsem si prostě radši připlatil a lítám s vědomím, že pro spolehlivost jsem udělal maximum.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“