DJI NAZA
Re: DJI NAZA
presne ako píše stanley, pri okuliaroch treba este operátora, ktorý sleduje okolie, stromy atd.
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
- gardenroute
stanleyy píše:...chcel by som vidiet, co by si robil, keby sa pani policajni nasrali a prisli si skontrolovat, ci mas FPV vysielac s legalnym vykonom v legalnom pasme. Ak mas 25mW 5.8G system, tak sa ospravedlnujem....
Panum policajtum do tohoto vubec nic neni
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Panum policajtum do tohoto vubec nic neni
ano, im do toho nic nie je, pokial ich nenaseries.. a ked ich naseries, tak si nieco najdu a ak su aspon trocha zdatni, tak toto ich napadne ako prve.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
stanleyy píše:ja ta nechapem - 20 metrov nad tebou lieta velky stroj a ty mas odvahu byt s kopterom vo vzduchu? tomu sa vravi mat gule ako svet...
chcel by som vidiet, co by si robil, keby sa pani policajni nasrali a prisli si skontrolovat, ci mas FPV vysielac s legalnym vykonom v legalnom pasme.
Ak mas 25mW 5.8G system, tak sa ospravedlnujem.
Já jsem s ním letěl když byl vrtulník minimálně 3km odemě...vůbec jsem netušil že ho přilákám. Bylo to v podstatě na ploše vedle cyklostezky silnice vedoucí do průmyslové zóny a myslím že on tam neměl už vůbec co dělat. Když jsem slyšel že se ten blázen ke mě blíží, tak jsem samozřejmě hned klesl k zemi a těch cca 300m jsem se plížil u země k autu protože jsem pořádně nevěděl kde vlastně je. To jsem s ním měl prostě seknout o zem a koukat je se tomu pitomci budou smát? Tak na to gule opravdu nemám. Ty by jsi s ním jebnul o zem a čekal bys až by vrťas přeletěl? No sorry tak ve vatě zase nejsem abych si toto mohl dovolit...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
- gardenroute
stanleyy píše:ano, im do toho nic nie je, pokial ich nenaseries.. a ked ich naseries, tak si nieco najdu a ak su aspon trocha zdatni, tak toto ich napadne ako prve.[/i]
Jasne, ale to uz nema nic spolecneho s FPV, to je obecna vec
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zskal píše:Já jsem s ním letěl když byl vrtulník minimálně 3km odemě...vůbec jsem netušil že ho přilákám. Bylo to v podstatě na ploše vedle cyklostezky silnice vedoucí do průmyslové zóny a myslím že on tam neměl už vůbec co dělat. Když jsem slyšel že se ten blázen ke mě blíží, tak jsem samozřejmě hned klesl k zemi a těch cca 300m jsem se plížil u země k autu protože jsem pořádně nevěděl kde vlastně je. To jsem s ním měl prostě seknout o zem a koukat je se tomu pitomci budou smát? Tak na to gule opravdu nemám. Ty by jsi s ním jebnul o zem a čekal bys až by vrťas přeletěl? No sorry tak ve vatě zase nejsem abych si toto mohl dovolit...
nikto nevravel, ze s tym mas jebnut na zem, ja som len z toho pochopil, ze si tam v pohode lietal a cakal, kym prileti blizsie.
Ja som nikdy s inymi lietadlami (ani inymi strojmi) nemal chvalabohu nikdy problem - vzdy to brali normalne.. Ale ked som videl, ze tam niekto lieta s velkym strojom (alebo aj kridlom, padakom, hocicim...), tak som siel vzdy dolu.. Tieto veci nie su sranda a riskovat sa neoplati.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
camman píše:presne ako píše stanley, pri okuliaroch treba este operátora, ktorý sleduje okolie, stromy atd.
Chlapi vám fakt někdo sleduje okolí koptera když jej máte od sebe 500-800m a třeba někdy i víc metrů daleko? To musí být teda bystrooký frajer!
camman píše:presne ako píše stanley, pri okuliaroch treba este operátora, ktorý sleduje okolie, stromy atd.
To je mi právě jasné, že brýle jsou super, ale já si jezdím zalítat sám...
Jinak Zdeňka (zskal) se musím zastat. Ta situace musela být dost nezáviděníhodná. Jinak co se týká výkonu vysílačů, tak při vší úctě tu mají všichni uživatelé máslo na hlavě, čest výjimkám. Abych pravdu řekl ještě jsem v žádném eshopu neviděl Tx s výkonem menším, než 200 mW, ale to může být tím, že se o to zatím zas tak moc nezajímám...
stanleyy píše:....ja som len z toho pochopil, ze si tam v pohode lietal a cakal, kym prileti blizsie....
Nikde jsem nepsal že jsem si šel v pohodě lítat pod vrtulníkem který dělá někde nízko nácviky...takové pako zase nejsem. To by snad ani člověku strach nedovolil....on byl hodně daleko a já jsem ještě dost dlouho čekal co udělá...ale manévroval si stále v dostatečné vzdálenosti. No sotva jsem odlítal pár minut, tak už jsem slyšel jak se ke mě blíží...a to už se nedalo nic dělat. Já už jsem potom ani v lítání nepokračoval i když odletěl, protože jsem si myslel že se může klidně ještě vrátit. Ale podstatné je na tom to, že je to vlastně plocha pro modeláře, vede tam silnice a cyklostezka a oni si tam dovolí dělat takové srandičky. To můžou přece nad nějakým volnějším prostorem bez pohybu civilistů, ne? A co se týká nepovoleného výkonu vysílače tak na to fakt policajti čas nemají a je to asi to poslední co je zajímá - a věřte že vím o čem píšu....
Marek_Km píše:To je mi právě jasné, že brýle jsou super, ale já si jezdím zalítat sám...
Jinak Zdeňka (zskal) se musím zastat. Ta situace musela být dost nezáviděníhodná. Jinak co se týká výkonu vysílačů, tak při vší úctě tu mají všichni uživatelé máslo na hlavě, čest výjimkám. Abych pravdu řekl ještě jsem v žádném eshopu neviděl Tx s výkonem menším, než 200 mW, ale to může být tím, že se o to zatím zas tak moc nezajímám...
TBS Greenhorn, 25mW, 5.8G. velmi dobra vecicka, so smerovou antenou alebo patchom aj dost pouzitelna.. a uplne legalna.
Dík za tip. Jaký to má dosah?
Aha, už jsem to našel.
Range with Cloverleaf or 5dBi Patch RX antenna approx. 1 km, 500m on multirotors. Add higher gain antennas for more range.
Aha, už jsem to našel.
Range with Cloverleaf or 5dBi Patch RX antenna approx. 1 km, 500m on multirotors. Add higher gain antennas for more range.
zskal píše:Nikde jsem nepsal že jsem si šel v pohodě lítat pod vrtulníkem který dělá někde nízko nácviky...takové pako zase nejsem. To by snad ani člověku strach nedovolil....on byl hodně daleko a já jsem ještě dost dlouho čekal co udělá...ale manévroval si stále v dostatečné vzdálenosti. No sotva jsem odlítal pár minut, tak už jsem slyšel jak se ke mě blíží...a to už se nedalo nic dělat. Já už jsem potom ani v lítání nepokračoval i když odletěl, protože jsem si myslel že se může klidně ještě vrátit. Ale podstatné je na tom to, že je to vlastně plocha pro modeláře, vede tam silnice a cyklostezka a oni si tam dovolí dělat takové srandičky. To můžou přece nad nějakým volnějším prostorem bez pohybu civilistů, ne? A co se týká nepovoleného výkonu vysílače tak na to fakt policajti čas nemají a je to asi to poslední co je zajímá - a věřte že vím o čem píšu....
neviem, ja som sa bavil asi pred pol rokom s chlapikom z telekomunikacii v Bratislave ktory dokonca lieta z FPV a vravel, ze dost casto riesia ilegalne datove vysielace, hlavne v mestach. A co poznam chlapcov v BA, niektori nemaju problem ist von s 2W video vysielacom len tak...
Zasa si tu nemozeme robit uplnu anarchiu - mozno vacsina z nas ma povedomie o RF, ale vela ludi nie a potom moze byt problem, resp. to moze byt nebezpecne.
Ahojte. Pro zajimavost prikladam odkaz který jsem nasel. Jedna se o verejny prehled ruznych konfiguraci stroju s NAZA jednotkou. Myslim, ze se jedna o vcelku uzitecnou databazi pro srovnani při ladeni GAIN a dalších parametru u vlastnich stroju:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au16aK6Q-0p0dENkdXVGVHJLRm5fRTFQdjBZbUhxZ3c#gid=0
A kdyby mi někdo chtěl poradit
tak se aktualni trapim se swapem DJI Phantom do ramu Spidex V2. Vse mam hotovo. Kompletni setup bez baterii je okolo 1200gramu. Je to osazeno 18A ESC, 920Kv motory, 8" vrtulemi DJI. Lita to hezky, toci to hezky, ale ve vzduchu to da něco přes 2minuty na 3S 2200 baterii. A když se tomu nalozi tak problikava kontrolka napeti. Osazeno je to jednotkou s Phantomu coz je tusim NAZA M V1. Resim jak cestou nejnižších/nebo do budoucna logickych nakladu dostat letovy cas alespoň na 5-7min. Jestli koupit vetsi 10" vrtule (uz jsou jakesi na ceste) a vetsi baterii nebo to cele preklopit jinam a z Phantomu nechat jen NAZA? Diky za názory, jsem laik zajimajici se o video v první a coptery v druhé rade....vahu tam mohu očesat o nejake gramy tudy cesta nevede...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au16aK6Q-0p0dENkdXVGVHJLRm5fRTFQdjBZbUhxZ3c#gid=0
A kdyby mi někdo chtěl poradit
dej všechny šrouby plast a hned něco odtučníš 
Urcite vyskusaj tie 10 vrtule