FunJet Multiplex "zábava pro mírně pokročilé"
Re: FunJet Multiplex
Kamarádi " Funjetáři".
Dnes se mi na drakiádě podařilo u Fun JETA ustřihnout o silon draka "nádrž" konce křídla. Nemá náhodou někdo z Vás z havarovaných modelů tento díl navíc? Koupím. Předem díky.
Dnes se mi na drakiádě podařilo u Fun JETA ustřihnout o silon draka "nádrž" konce křídla. Nemá náhodou někdo z Vás z havarovaných modelů tento díl navíc? Koupím. Předem díky.
denny1 píše:cau lidi,
jen takova kratka otazka, abych si udelal predstavu:
jaka je vydrz Vasich funjetu ultra v motorovem letu?
moje konfigurace je:
motor MEGA 16/35/1
vrtule APC 4,75/4,75
regl red brick 120A
baterie Turnigy 1800, 4 clanek, discharge 40-50C
a tohle vsechno se rovna max 90 vterin a to nemam po celou dobu plyn na 100%...
dik, hezky den
To odpovídá,
megu jsem tam taky měl 16/35/1, vrtule 4,75x4,75 , regl CC Phoenix 125 a 4S 3300mA-30-40C,odběr 120A
na 100% motorového letu,čas 70s , v baterii zbývalo cca 300mA
zdravím,
nedávno jsem se zařadil do rodiny funjetářů a prošel jsem si "křest ohněm"
výsledkem je totálně rozšvihanej předek, na druhou stranu jsem rád že elektronika a křídla jsou OK.
pokud by měl někdo navíc na prodej holý drak/trup/alespoň použitelný předek po křídlo, dejte mi prosím krátké info.
předem moc děkuji.
Honza
nedávno jsem se zařadil do rodiny funjetářů a prošel jsem si "křest ohněm"
výsledkem je totálně rozšvihanej předek, na druhou stranu jsem rád že elektronika a křídla jsou OK.
pokud by měl někdo navíc na prodej holý drak/trup/alespoň použitelný předek po křídlo, dejte mi prosím krátké info.
předem moc děkuji.
Honza
Ahoj,
nevim jestli to vis ale prodava se predek jako nahradni dil ...
Vim je to pitva ale de to vymenit ... jinak predek funjeta rozlamal snad kazdej kdo ho kdy mel
.
Je to super ero na vyblbnuti ...
Vim je to pitva ale de to vymenit ... jinak predek funjeta rozlamal snad kazdej kdo ho kdy mel
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ho taky zase zabil
Shořel regl, ještě chvíli to šlo ovládat a potom kouř a k zemi

Shořel regl, ještě chvíli to šlo ovládat a potom kouř a k zemi
Milan Nes píše:Ahoj,
Vim je to pitva ale de to vymenit ... jinak predek funjeta rozlamal snad kazdej kdo ho kdy mel.
jj, myslíš ten celý trup, který se prodává za cca 400 kč. Přemýšlel jsem o něm, ale přiznám se že mám docela strach z toho jak z mého stávajícího trupu dostávat ty křídla? Máte na to nějaký fígl nebo se to prachsprostě odřízne a pak přilepí k novému trupu?
Já jsem původně chtěl kdyby někdo měl skutečně jenom čumák, který bych nakolíkoval a přilepil k mému fandžetu, ale je fakt, že tímto zásahem snížím celistvost a pevnost celé přední části.
jinak děkuji za povzbuzenní, že nejsem jediný který to takto rozsekal
Beru to pozitivně, těmito pilotními chybami, které mne nutí po nocích usednout a lepit, se začínám řadit do rodiny "modelářů", ne tedy jenom "letců"
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Fláknout s Funjetem umí každej. Ale ztratit motor za letu, to se snad stalo jen mě.

Co neubrzdíš neukecáš.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Potrebuji radu. Do FunJeta, serva mam Align 410, ty jsou v pohode, regl tu mam 35A, kybl olitanych nanotechu 4S1800mAh. A ted, jaky motor ( koupitelny v CR ), jaky unasec a jakou vrtuli mi doporucite ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Já tam měl AXI co doporučuje Pelikán a byl jsem spokojen. Regl Jeti 30A. A pohodička. Žádný vysokootáčkový pili co dávaj jiní jsem nějak nepochopil co žerou 70A a jsou ve vzduchu dvě minuty.
Co neubrzdíš neukecáš.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem jednou FunJeta mel. Osazeni komplet co se mi valelo v supliku z male heli. Vsechny veci mam i ted, ale motor je 3500KV a to uz se mi zda na 4S docela dost. Predtim jsem to lital na 3S. I ten motor doporuceny u Pelikana je na 3S. Proto se ptam.
Co za motor na 4S1800mAh s 35A reglem, jakou vrtuli, resp. rozmer. Nechci laborovat. Taky nechci nejakou extra rychlou mrchu. Proste pro odreagovani od heli.
Dost to pospicha. Dekuji moc.
Co za motor na 4S1800mAh s 35A reglem, jakou vrtuli, resp. rozmer. Nechci laborovat. Taky nechci nejakou extra rychlou mrchu. Proste pro odreagovani od heli.
Dost to pospicha. Dekuji moc.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
To odpovídá,
megu jsem tam taky měl 16/35/1, vrtule 4,75x4,75 , regl CC Phoenix 125 a 4S 3300mA-30-40C,odběr 120A
na 100% motorového letu,čas 70s , v baterii zbývalo cca 300mA[/quote]
To to ten motoru ustojí a neschoří? Na Youtrubce jsou i videa na 6S (Mega 16/35/2) a nechápu že to jde. Měl jsem v jinym modelu mnohem větší megu s menšim kv - Megu 22/30/3 na 6S s vrtulí 8x6-8 (bralo to 60A cca 1250W) a při třetim letu jsem hořel...
na 100% motorového letu,čas 70s , v baterii zbývalo cca 300mA[/quote]
To to ten motoru ustojí a neschoří? Na Youtrubce jsou i videa na 6S (Mega 16/35/2) a nechápu že to jde. Měl jsem v jinym modelu mnohem větší megu s menšim kv - Megu 22/30/3 na 6S s vrtulí 8x6-8 (bralo to 60A cca 1250W) a při třetim letu jsem hořel...
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Mám v tom HET 2W18, vrtule 5.2x5.2 na 4S a je to velmi podobný 
Baterka 2200 je na 100 vteřin motorovýho letu, ale musí se to dávkovat, jinak by ten motor shořel!
Baterka 2200 je na 100 vteřin motorovýho letu, ale musí se to dávkovat, jinak by ten motor shořel!
Tak jsem si tenhle stroj taky pořídil.
To je táááááááááák neuvěřitelně mrňavý letadlo.
Mám ho v cca 600W "provedení". No skoro sem čekal, že to bude rychlejší v průletu. Na 2. stranu, vydržel mi vcelku do 4. letu. Asi 2x mi utekl tak daleko, že ani s 2x větším letadlem jsem nikdy tak daleko nebyl. Potřetí už jsem ale návrátit z dálin nezvládl a zapíchl ho 15cm do oranice
. -> ohnutý čumák doleva a trup těsně před křídlem kousek dolu. Zejtra ho zkusím povařit. A to sem tu někde četl, že Ultra se nedeformuje ale praská. Ikdyž kdo ví co to je, přišla mi nějaká While edition, takže bílej.
No ale k dotazu: nacpal sem do toho debilní turnigáčský serva. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17322 Mam je v jiném letadle, kde jsem si řikal fungujou dobře, dám je do fun jeta taky, objednal jsem si je a než došli, začlo se v tom letaldle jedno okolo neutrálu klepat jak ratlík, ve Funjetoj to začlo jedno dělat hned po 2 letech
.
Takže dotaz, co tam dát za serva, optimálně co seženu po Brně, (Reichard, rcmarket, ... ) Ale 800,- za servo, který je tam doporučovaný v návodu je mi sakra líto. Něco levnějšího ověřenýho by se nenašlo?
To je táááááááááák neuvěřitelně mrňavý letadlo.
Mám ho v cca 600W "provedení". No skoro sem čekal, že to bude rychlejší v průletu. Na 2. stranu, vydržel mi vcelku do 4. letu. Asi 2x mi utekl tak daleko, že ani s 2x větším letadlem jsem nikdy tak daleko nebyl. Potřetí už jsem ale návrátit z dálin nezvládl a zapíchl ho 15cm do oranice
No ale k dotazu: nacpal sem do toho debilní turnigáčský serva. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17322 Mam je v jiném letadle, kde jsem si řikal fungujou dobře, dám je do fun jeta taky, objednal jsem si je a než došli, začlo se v tom letaldle jedno okolo neutrálu klepat jak ratlík, ve Funjetoj to začlo jedno dělat hned po 2 letech
Takže dotaz, co tam dát za serva, optimálně co seženu po Brně, (Reichard, rcmarket, ... ) Ale 800,- za servo, který je tam doporučovaný v návodu je mi sakra líto. Něco levnějšího ověřenýho by se nenašlo?
Já v něm mam obyč TG9 plasťáčky a dodnes makaj a jsou už taky po ráně , i na rychlosti za ně vemu a v poho. Létá 3 roky.