Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Torm

Re: PhoenixRC scenerie Čestlice.

#976 Příspěvek od Torm »

Ty vkládané watermarky mi tam pijou krev.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Torm

#977 Příspěvek od Torm »

Tak krychli jsem nakrájel - pracovně i s watermarky, ale nějak mi neštymují rozměry a přířazení os. Opravdu je správné, že pokud osu X zvolím ve směru sever-jih, pak osa Z je východ-západ a Y nahoru-dolů? A ještě jeden dotaz - jak se dá přiladit skutečný rozměr plochy k prostoru simulátoru? Nepodařilo se mi přijít na to, k čemu je ta "pomůcka o velikosti jeden metr", resp. jak se s ní pracuje. On celý ten editor je hodně divný :)
Dík za trpělivost :)

EDIT: Tenhle popis nevypadá zle, ten Němec má smysl pro humor.
http://www.szenerien.de/Phoenix-Creator ... rogram.pdf
TGY 9X, OSD, FPV
petsild
Kontaktovat uživatele:

#978 Příspěvek od petsild »

Mít tenhle návod od začátku co jsem začal scenérie tvořit určitě by mi hodně pomohl. Korekci stran provedeš dodatečně, tedy textury do krychle můžeš vkládat jak tobě vyhovuje. Pracovat s měřítkem budeš muset, plocha letiště má skutečné rozměry (nutné mít nějaký záchytný bod alespoň odkrokovat) pak je pravítko docela důležité.
Máš pravdu ten creator nepodléhá rozumnému ovládání, ale jak pochopíš editaci pomalu se tomu přizpůsobíš. PhoenixCreator má omezené možnosti tvoření objektů a složitosti terénu, stím musíš hold počítat, ale po pár hodinách dřiny výsledek dostaví. Mě přišla výroba prvního letiště časově jak věčnost a další šlo o poznání rychleji.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Torm

#979 Příspěvek od Torm »

Poté, co jsem objevil tlačítka Shift a Ctrl to jde o dost snáz :) :) :)
TGY 9X, OSD, FPV
Torm

#980 Příspěvek od Torm »

Pár postřehů - v Huginu se dá panoráma poskládat fakt luxusně, chce to jen spoustu místa na disku pro ukládání dílčích tiffů, kterými si prolínač usnadňuje práci. Na rozkrájení do krychle asi nejlíp (a bez watermarku) funguje Pano2QTR. Na řešení děr v zenitu a nadiru se mi nakonec nejlíp osvědčil fotošop chudých, tedy PaintShop Pro a klonovací, rozmazávací a změkčovací štětce. Ve Vrchlabí je teď těžký provoz, takže jsem nafotil nahoře na Benecku parkoviště, kde se taky dobře lítá s výhledem na Kotel a postupně z toho začnu dělat letiště (asi v samostatném vlákně).
TGY 9X, OSD, FPV
petsild
Kontaktovat uživatele:

#981 Příspěvek od petsild »

Jsem rád jak ti jde práce od ruky :), začínáš chápat prostředí creatoru je paráda. Opravdu Hugin je mocný nástroj, doslova dokáže zázraky s přesností na pixel napojí panorama. Určitě tvé dílo zaslouží samostatné vlákno :) jen třeba dodrž název PhoenixRC scenérie, xxxxxx aby vtom byl nějaký standard. Před první verzi nech otestovat přátelé... ti dokážou odhalit spoustu chybek, které ty nevidíš a lehce přehlédneš.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
MaxKin

PHOENIX funcub

#982 Příspěvek od MaxKin »

Stáhla se mi aktualizace model MULTIPLEX FUNCUB neváhal jsem ji otestovat ..................

Je to opravdu realně FUNCUB nebo si z nás autor udšělal pr...

Tak hodný ÉRO jsem ještě nevyděl???????????????
Nebo jsem ...
paegas123

Re: PHOENIX funcub

#983 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj Phoenix nemám ale FunCuba jsem měl v AeroFly a tam je taky hodnej jak beránek. Ale měl jsem i skutečnýho a ve skutečnosti je ještě hodnější než v simulátorech. Já jsem vždycky tvrdil že FunCub je takovej živej simulátor.
baui

#984 Příspěvek od baui »

Jop, teď jsem ho sosnul a je to vážně hodně podobné. Když tomu dáš decentně přestřelený pohon, tak je to v reálu větší zábava :D
Tom
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#985 Příspěvek od Elfew »

Opravdu podobne, muzu sam potvrdit jelikoz ho mam doma :)

Akorat mam na nem jinou vrtuli a o dost silnejsi motor, takze je to super politani... btw nezapomen vyzkouset v simulatoru i klapky ;)
lemak

Phoenix 4 - problem s kalibraci dx6i mod2

#986 Příspěvek od lemak »

Letal jsem na simulatoru bez problemu vrtulniky. Jelikoz jsem koupil letadlo, nastavil jsem novy model ve vysilacce v letadlovem modu. Letadlo OK. Pak jsem si chtel znovu potrenovat vrtulnik a pravy knipl ma ujety stred. Pokusil jsem se v vrtulnikovem modu znovu zkalibrovat vysilac, ale pravy knipl vubec neraguje. V letadlovem modu vse OK. Schodou okolnosti jsem instaloval 2. pc a dal tam i simulator a chova se to uplne stejne. Napada nekoho co s tim?
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Phoenix 4 - problem s kalibraci dx6i mod2

#987 Příspěvek od dagx »

A v tom vrtulníkovým modu to jde?S problémem Ti nepomůžu ale já lítám letadla i heli v tom vrtulníkovým modu.Jen mám dva různě nakřivkovaný letový režimy na přepinači GEAR-MODE
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
lemak

#988 Příspěvek od lemak »

No ve vrtulniku to prave vubec nejde. Jak je ujety stred tak se neda ani vzletnout. Jako bys pritahnul a zaroven zatacel doprava. Ale vysilacka je asi OK protoze msr normalne leta jako driv.
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
JosefSvejk

#989 Příspěvek od JosefSvejk »

Nepokoušel ses to kalibrovat?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
lemak

#990 Příspěvek od lemak »

Zkalibroval jsem novy model ve vysilacce v letadlovem modu-OK. Ale totalne se rozjel se vrtulnik a uz to ve vrtulnikpvem modu nejde ani zkalibrovat-pri kalibraci pravy knipl vubec nereaguje.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“