DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA
Ano je mi to jasne, ze pri 4S budem musiet (respektive mal by som) prehodit aj vrtule za mensie. Ide mi hlavne o to ze tych 3S mam celkom dost, tak po dolietani 4S by som este mohol zalietat na 3S :0 Nie je to optimalny stav ale ked tej naze to nevadi tak super. Dik
Kalibraci jsem nedělal. Už napraveno.
Postupuji- zapnu vysílač, zeptá semi mě, zada jsem připraven vysílat, potvrdím že ano, následně připojím aku do hexy, zahraje, zabliká všelijak barevně, párrát blikne zeleně(4x), začně dvakrát bilkat oranžově, dám knyply do levého dolního rohu a čekám = nic.
omlouvám se, ale nedaří se.
Postupuji- zapnu vysílač, zeptá semi mě, zada jsem připraven vysílat, potvrdím že ano, následně připojím aku do hexy, zahraje, zabliká všelijak barevně, párrát blikne zeleně(4x), začně dvakrát bilkat oranžově, dám knyply do levého dolního rohu a čekám = nic.
omlouvám se, ale nedaří se.
Při nastavování rádia v Naze Assistant musíš mít všechny kniply uprostřed, to znamená, že posuvníky v asistentovi musí být nasteveny přesně na střed na červenou čárku. Já se s tím poprvé taky trápil. Několikrát mi to ujelo než se mi podařily nastavit přesně. Bez toho se ti odarmovat motory nepodaří. A další krok je kalibrace jak psal koulínek. zatancovat si s copterou dokolečka jak ukazují v manuálu. Ať se daří.
jirka_d píše:A další krok je kalibrace jak psal koulínek. zatancovat si s copterou dokolečka jak ukazují v manuálu. Ať se daří.
Ale on myslel tu pokročilou kalibraci v Asistentovi. Kdysi se mi stalo, že jsem po upgradu firmware neudělal tu pokročilou a pak jsem to venku nerozchodil. Jel jsem tehdy lítat zbytečně. Po té kalibraci už to jelo. Ty zas myslíš kalibraci kompasu. Bez ní to možná vzlítne, ale nejsem si jistý, doporučuju udělat. Mimochodem když jsem měl u prvního Phantoma setový vysílač s necentrovaným plynem, tak při zapnutí vysílače s plynem mimo nulu to začalo pípat. U tohoto druhého Phantoma mám setový vysílač s centrovaným plynem a zapínám ho tedy s plynem na středu a funguje to a nepípá nic.
podle manuálu by po inicializaci(zahrání a zablikání všech možných barev) měla začít rychle 4x blikat žlutá, ale to nedělá. Buď když mám plyn v nule, tak bliká dvakrát za sebou blikblik pauza blikblik pauza atd, neb když dám plyn do neutrálu tak bliká jen jednou.
A po Inicializacu můžu dávat páky doprava dolů, nebo doleva dolů, k sobe, nebo od sebe a nic
A po Inicializacu můžu dávat páky doprava dolů, nebo doleva dolů, k sobe, nebo od sebe a nic
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
x.line píše:A po Inicializacu můžu dávat páky doprava dolů, nebo doleva dolů, k sobe, nebo od sebe a nic
Vyplň si bydliště a najdi někoho poblíž
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
To já jsem už odchytl a máme v sobotu sraz, ale nechtěl jsem být zaúplného dutohlava 
Tak pro zasmání Vám sdělím, kde byl problém
Na plynové páce jsem měl revers, tudíž samozřejmě vysílačka nechápala, co po ní chci
Na plynové páce jsem měl revers, tudíž samozřejmě vysílačka nechápala, co po ní chci
tak 2 dni slnečné za nami, odlietané cca 80 minút čistého času, občas dosť silný vietor, frm 4.00 na F550 sa chová úplne normálne, oproti 3,16. Raz sa stalo pri pristávaní zavadila o trávu a oprela sa o jedno rameno,samozrejme motor sa okamžite zastavil, čo je super vec. Inak super obraz počas týchto slnečných dní, lístie nádherne sa zafarbuje, obloha úžasne modrá...
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
Můžete mě prosím někdo navést jakým způsobem nastavit Failed safe při strátě signálu.
Díky
Marcel
Díky
Marcel
- gardenroute
makyk píše:Můžete mě prosím někdo navést jakým způsobem nastavit Failed safe při strátě signálu.
Díky Marcel
Zapnout Tx, pripojit NAZA pres USB k PC, zapnout NAZA (pripojit baterii).
Spustit v PC NAZA Assistant, jit v menu Advanced na zalozku F/S, a zvolit si metodu F/S, doporucena "Go Home and Landing".
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Zapnout Tx, pripojit NAZA pres USB k PC, zapnout NAZA (pripojit baterii).
Spustit v PC NAZA Assistant, jit v menu Advanced na zalozku F/S, a zvolit si metodu F/S, doporucena "Go Home and Landing".
Díky, takhle jsem to dělal. Asi byla chyba mezi rukama a hlavou. Večer zkusím ještě jednou.
Marcel
-
Kamikaze591
Zdravím, zvládne naza m v2 i nějakou větší hexakoptéru? Od motoru k motoru 600-700mm? Díky.
uplně vpohodě zvládne i metrovou hexu jako nic.. kamarád létá s 1000mm octo a taky paráda.. já ted dělám 640mm hexu (měl jsem doted quad 640mm) a vůbec se nebojím že by to nezvládlo
sice mám jen Naza-M V1 ale to je stejný hardware..
Tak hexa má odlétány 4 lety. Z toho 2 za dost silného větru.
Mám nastavený hlídač v NAZE na 11.1V po čemž by měla přistát. Jelikož mám i telezákladnu, tak jsem koukal pokaď až klesne napětí.
Při zátěži s kopaktním foťákem byla doba letu okolo 12i minut(baterky 4.5Ah 3S) s tím, že základna mi psala napětí mezi 10,8V -10,9V a ke konci jsem se už držel tak 2m nad zemí. Pak už jsem byl s plynovou pákou ve třičtvrtě a měla pořád tendenci klesat. Ale je fakt, že dosed byl o dost tvrdší, než při GoHome.
Bez zátěže létala okolo 15i minut a napětí se pohybobalo okolo 10.5V před samovolnýmklesáním.
Potřeboval jsem zjistit kam až může napětí klesnout a co to pak udělá. Jelikož bude na vysílači nastaven budík na 10 minut, tak je to dostatečná rezerva, ale zatím nevím, zda to jak si hrcla bylo způsobeno vybitou baterkou, nebo je to ten Landing mód.
Mám nastavený hlídač v NAZE na 11.1V po čemž by měla přistát. Jelikož mám i telezákladnu, tak jsem koukal pokaď až klesne napětí.
Při zátěži s kopaktním foťákem byla doba letu okolo 12i minut(baterky 4.5Ah 3S) s tím, že základna mi psala napětí mezi 10,8V -10,9V a ke konci jsem se už držel tak 2m nad zemí. Pak už jsem byl s plynovou pákou ve třičtvrtě a měla pořád tendenci klesat. Ale je fakt, že dosed byl o dost tvrdší, než při GoHome.
Bez zátěže létala okolo 15i minut a napětí se pohybobalo okolo 10.5V před samovolnýmklesáním.
Potřeboval jsem zjistit kam až může napětí klesnout a co to pak udělá. Jelikož bude na vysílači nastaven budík na 10 minut, tak je to dostatečná rezerva, ale zatím nevím, zda to jak si hrcla bylo způsobeno vybitou baterkou, nebo je to ten Landing mód.