Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Standa Stuchlý

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#301 Příspěvek od Standa Stuchlý »

Dalibore, s napětím jsem čekal, jak dopadne Tvá kalibrace Skyass. A je to super, co jsi pro nás pohodlné, nebo méně schopné udělal. Za to Ti patří velký díky. Teď jen dostat Tvůj výsledek mravenčí práce tam, kam patří a to se mi nějak nechce podařit. Můžeš mi poradit, jak přinutit funkci variometru, aby si Tvého souboru všimnul? Ne a ne se mi podvolit, mrcha jedna, asi je slepý víc než já :evil: .
graup15

#302 Příspěvek od graup15 »

Tak to jsem opravdu rád!!!!! Jinak na ty serva (což jsou to samé co KST a převody pasují i do MKS) nemůžu říct křivé slovo!!

Add ta termika...taky jsem se divil,že v silném větru kdy brácha rozumně zvolil,že se Storkem nepoletí (neb by to byl let couvací:-) byla fakt výrazná termika. Já jsem šel o hodně výš než je tvoje psychologická hranice :-), ale to už tu nemůžu říct ...:-) :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od ST »

Berme to tak, že Dalibor má Vikinga, a nejen jeho letově zmáknutýho ( Viděl jsem to na vlastní oči ) a má zřejmě dost dobrý zrak, o čemž si asi mnoho z nás může nechat zdát. Takže má prostě jiné limity. Mě sledovat tečku na obloze nic neříká. A volím jiné způsoby letu modelu.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
sumpi
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od sumpi »

Kluci pomozte s výběrem pohonu F3X Deseo II:?
Průměr trupu u přepážky je 35mm, kužel vychází 38mm. Plán je na 4s Lipo. Stoupavost tak 30-35m/s. Váha s 260g motorem a 4s bude zhruba 2650g.
Možností je dost, jen vybrat tu správnou :roll:
Kontronik KIRA 480-34/5,2 - tady si nejsem jistý, jestli by to zvládl

Kontronik KIRA 500-36/6,7 - tenhle mi přijde zajímavý z hlediska výkonu a dostupnosti

Mega 16/35/1-1E +kontronik5,2:1 - trochu mě odrazuje lepení pastorku a sesazení s převodovkou

Phasor Race 2026/3600 - výborná dostupnost, výkon, jen ta cena :oops:

Díky za další možné tipy.
Naposledy upravil(a) sumpi dne ned 29.09.2013 22:39, celkem upraveno 1 x.
graup15

#305 Příspěvek od graup15 »

Pošli odkaz na ten model..ať mám představu.
sumpi
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od sumpi »

To je trochu problém... Výrobce je z SK Lubomír Ivan, stránky ani žádnou prezentaci nemá.

Je to spíš F3F rozpětí 3200, délka 1400mm, ocas do V. Křídlo se štíhlým profilem.
[album]3260[/album]
[album]3259[/album]

Vím že to není moc, ale momentálně víc info nemám
graup15

#307 Příspěvek od graup15 »

Standa Stuchlý píše:Dalibore, s napětím jsem čekal, jak dopadne Tvá kalibrace Skyass. A je to super, co jsi pro nás pohodlné, nebo méně schopné udělal. Za to Ti patří velký díky. Teď jen dostat Tvůj výsledek mravenčí práce tam, kam patří a to se mi nějak nechce podařit. Můžeš mi poradit, jak přinutit funkci variometru, aby si Tvého souboru všimnul? Ne a ne se mi podvolit, mrcha jedna, asi je slepý víc než já :evil: .

V řádku F20 si napíšeš korekci..(např 0.982)..jak to odentruješ,tak se ti změní nahoře deset řádkú hexa hodnot. A ty pak ručně napíšeš do příslušných políček ve SkyAssistantu.. (otevřeš si položku změna proměných v EEPROM). Pak si celé nastavení ulož (export nastavení )..(pro jistotu)..Jo a ulož si i to základní nastavení před kalibrací.
graup15

#308 Příspěvek od graup15 »

Re Standa Stuchlý....zapoměl jsem. Nefunguje klasický výpočet odchylky..např 2000/2400m...odchylka 0.8333. Budeš to muset zkoušet po kouscích. Bohužel.
Mně například vychází korekce 0.992.
Počítej s tím,že Piotrek vytvořil primárně špičkové vario, jako prostý výškoměr je to dostačující, ale né špičkové!! Tzn např do 200m budeš mít odchylku 5m...ve 400m....15m a ve 700m...8m. Má tu linearizaci výpočtů udělanou trošku jinak než je zvykem, ale je to daň za použitý HW .
Standa Stuchlý

#309 Příspěvek od Standa Stuchlý »

Dalibore, díky za pomoc. Jak budu mít víc času, tak to už zmáknu. Ještě jednou díky.
Standa Stuchlý

#310 Příspěvek od Standa Stuchlý »

:D á, koukám, že to tu začíná být jako v dotazníku....." nehodící se škrtněte ". :D Opravdu, fajn pokec...
M1
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od M1 »

...tak jsem si dneska Stando "ST" odbyl taky tak trochu adrenalinovou premiéru lítání a přistání s Vikingem s nefunkčním servem Hyperion na pravém křidýlku. Dneska u nás dost fučelo hlavně v nárazech a občas to bylo i trochu turbolentní, první let proběhl vpoho, byl jsem v tý kose kolem desáté hodiny asi 40 min v luftu, před druhým letem a odhozem do vzduchu klasicky zběžná kontrola výchylek na jednotlivých servech-vše bylo O.K., tak jsem ho tam šoupnul, po chvíli mně bylo divný, že Vikouš velmi mizerně a tupě zatáčí na jednu stranu, hodně jsem mu pomáhal směrovkou, ale nějak tak jsem to trochu zezačátku připisoval tomu vzrůstajícímu větru, protože se kolikrát Vikouš téměř zastavil v letu, ale postupně mi to začalo bejt divný, tak jsem raději přistál bez klapek (nebyly proti tomu větru vůbec potřeba). Přistání bylo O.K. ale když jsem k němu přišel, tak jsem zjistil, že pravý křidýlko bylo cca o 5mm potlačené dolů a vůbec nereagovalo na vysílač, tak jsem za něj trochu vzal rukou a vida od tý doby zase začalo fungovat normálně i se správnými výchylkami, tak jsem zvědavej, co se s ním stalo po těch 27 hodinách ve vzduchu :? a hlavně jestli se těm Hyperionům dá ještě věřit...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15

#312 Příspěvek od graup15 »

Kup si MKS a doufej ,že taky vydrží 21h..:-)
Né vážně...Od teď,kdokoli bude chtít cokoli postavit...serva si určí sám. Né co používám já k plné spokojenosti, ale co si tam chce nacpat..to mu tam dám.

Všechno je to hračková elektronika,někdy si hrající na zdání profesionality . Životnost to má omezenou a jak velkou to neví nikdo,ani výrobce. V provozu,je pak metráky vlivů,které mnohdy ani nejsou zjevné a ty buď sníží život serva,nebo ho rovnou odrovnají.
No pro jistotu ho vyměň a uvidíš.
ST
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od ST »

Dalibore, mě s prominutím sere, že jsem opravdu zjistil, že to tou mechanikou nebylo. Odběry serva byly v limitu. Ano až mi odejde servo za 6 stovek (TGY777) čemuž nevěřím, tak se tak nějak oklepu, pokud to Vikouš přežije. Já už proti HYPERION WING nic hanlivého psát nebudu , protože je nebudu používat. Včera jsem posílal 2ks na reklamaci, tak jsem zvědav jak dopadnu. Je ale divný, že mi v ENJOY slouží ploché digi serva HITEC už 6 sezonu bez problémů. Ano ať si každý zvolí svoji hvězdu. Mě nikdy neodešly ani serva TESLA ST1 a že jsem je lítal v F3F DEMON a kurevsky jsem je nešetřil.

TO: M1, zkontroluj si pro jistotu dorazy při mixech aby jsi byl v obraze jestli Ti to nejde natvrdo. U mě tohle bylo OK. Jinak tímhle jsi si to servo opravil, já to měl u jednoho taky, ale prostě jsem ho vyřadil a do křídla ho určitě nedám. Mladej tuhle závadu měl taky a servo stejně po pár letech umřelo. Jako dost riskuješ. Pořád je dobré mít v křídle aspoň jedno servo čerstvé. :idea:
M1
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od M1 »

Dalibore, snad se k tomu dostanu zejtra a juknu na to jestli tam neni nějakej bordel a když tak objednám nový servo :wink:

Stando tohle mám zkontrolovaný to je O.K. mám nastavený max. limity
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
ST
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od ST »

Jo a pokud budeš měnit za jiné serva, třeba MKS, nebo jiné, tak se připrav na solidní frézovací vložku, neb ty serva mají jiné rozměry. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“