Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel
Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel
...ještě dám Hyperionům šanci Stando, je mi spíš divný, že to servo bylo zdechlý a když jsem vzal za to křidýlko rukou a natvrdo s nim hnul, tak to začlo chodit a už to chodilo bez problémů dál ve všech výchylkách a bez jakýkoliv podivnejch zvůků, jokoby se mu nikdy nic nestalo- tyhle závady nemám rád...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Jak myslíš, ale věř tomu, že to bude mít krátkou životnost. To že bude následovat servo na druhým křidélku je jen otázka času a je to zcela jisté.
Edit: Probíral jsem a počítal kolik jsem odlétal do první poruchy serva a bylo to cca +- 25h. Ze začátku jsem lítal jako divej a prakticky každý den jak jen to šlo. Lítal jsem i dvě baterky takže min 1,5h průměr na den.
Edit: Probíral jsem a počítal kolik jsem odlétal do první poruchy serva a bylo to cca +- 25h. Ze začátku jsem lítal jako divej a prakticky každý den jak jen to šlo. Lítal jsem i dvě baterky takže min 1,5h průměr na den.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
...no s těma hodinama to odpovídá, já mám odlítáno do prvního problému se servem 27 hodin, ale kromě tebe Stando a mě zatim nevim o nikom komu ten Hypík odešel z těch lidí co maj Vikouše...
...jo a kde máš jistotu, že ty tvoje nový "KST" nevodejdou po pár hodinách taky
...jo a kde máš jistotu, že ty tvoje nový "KST" nevodejdou po pár hodinách taky
JETI DC-16
Problém je,že může i nemusí...
Dost často se zaobírám tím jak zvýšit jistotu,že serva neodejdou.. A zatím jsem přišel jen na jednu věc. Mít aspoň tři modely a střídat je. Pak se relativní doba prodlouží. Dokud budou serva de fakto analogová (to,že používají A/D převod z poťáku neřeší životnost,jen přesnost) a mikro motůrky z mobilů. Kde kontrukce motůrečku je fakt poplatná ceně a silně hračkoidní,nebude jistota např životnosti 4roky nikdy.
A nedělej si iluzi!!! To,že má KST kovovou pixlu neřeší problém kartáčků motůrku a ani snímacího potenciometru!!
Používám serva Hyperion už pár roků a nikdy mi nezklamala, ale to neznamená,že se to nestane. Může a nemusí.
Náš hlavní problém je ten,že nemáme prašule na častou obnovu modelů. Jinak řečeno,ten koho nebolí finanční rána,když se model rozstřelí ..třeba na servo,rozhodně neřeší nějakou životnost a podobné věci u zjevné hračkárny..což dnešní modelařina je. My bohužel toto řešit musíme. A to je jádro věci.
Takže Marku pokud můžu radit,ber Vikinga jen do super počasí,kdy si to opravdu užiješ a do sraček a denního létání si pořiď nějakého obouchánka. To jediné ti zaručí,že budeš mít mazlíka ještě i za několik roků.
Dost často se zaobírám tím jak zvýšit jistotu,že serva neodejdou.. A zatím jsem přišel jen na jednu věc. Mít aspoň tři modely a střídat je. Pak se relativní doba prodlouží. Dokud budou serva de fakto analogová (to,že používají A/D převod z poťáku neřeší životnost,jen přesnost) a mikro motůrky z mobilů. Kde kontrukce motůrečku je fakt poplatná ceně a silně hračkoidní,nebude jistota např životnosti 4roky nikdy.
A nedělej si iluzi!!! To,že má KST kovovou pixlu neřeší problém kartáčků motůrku a ani snímacího potenciometru!!
Používám serva Hyperion už pár roků a nikdy mi nezklamala, ale to neznamená,že se to nestane. Může a nemusí.
Náš hlavní problém je ten,že nemáme prašule na častou obnovu modelů. Jinak řečeno,ten koho nebolí finanční rána,když se model rozstřelí ..třeba na servo,rozhodně neřeší nějakou životnost a podobné věci u zjevné hračkárny..což dnešní modelařina je. My bohužel toto řešit musíme. A to je jádro věci.
Takže Marku pokud můžu radit,ber Vikinga jen do super počasí,kdy si to opravdu užiješ a do sraček a denního létání si pořiď nějakého obouchánka. To jediné ti zaručí,že budeš mít mazlíka ještě i za několik roků.
- RomanSadilek
hyperiony mám v křídlech taky
jinak teda ještěže máme schodiště, jinak bych Vikouše asi nezvlád
... jeden konektor je zalepenej
díky za blogy, jdu cestou vyšlapanou
jinak teda ještěže máme schodiště, jinak bych Vikouše asi nezvlád
díky za blogy, jdu cestou vyšlapanou
RomanSadilek píše:jinak teda ještěže máme schodiště, jinak bych Vikouše asi nezvlád... jeden konektor je zalepenej
To jako fakt všichni lepíte konektor do křídla se složeným celým érem? Proč? Vždyť to jde úplně normálně klidně v dílně - viz fotka od Lomcováka: http://lomcovak.cz/wp_cze/wp-content/up ... 00971s.jpg
--Komár
http://denicek.lmkzdar.cz
Nevím jak to Lomcovák lepil, ale co jsem se dočetl, tak lepil dost (ne)úspěšne myslím zrovna u těch TANGA
Vyikng má stojinu v trupu navolno, proto když se to lepí natvrdo do křídla tak musíš mít obě půlky křídla zasunuté na stojině. Prostě schodiště je v případě Vikinga dodt výhoda.
ST píše:Nevím jak to Lomcovák lepil, ale co jsem se dočetl, tak lepil dost (ne)úspěšne myslím zrovna u těch TANGAVyikng má stojinu v trupu navolno, proto když se to lepí natvrdo do křídla tak musíš mít obě půlky křídla zasunuté na stojině. Prostě schodiště je v případě Vikinga dodt výhoda.
Ale ty ocelové čepy navolno nejsou, že ne? Spojku na volno má i to Dingo na fotce z Lomcováku. Jestli to lepíš sestavené celé nebo ne, to má celkem malý vliv na to, jestli se ti slepí křídlo s trupem
--Komár
Já prostě postupoval podle vyzkoušeného postupu od našeho taťky Dády. Jinak jsem ani nemohl, to bych si nedovolil. 
...tak jsem podrobil zlobivýho Hyperiona zátěžový zkoušce s otevřenou šachtou přímo na sestavenym éru doma
a prostě to nechápu, nechal jsem ho (křidýlko) běžet na servo testru z DC-16 v plném rozsahu 10 min, s rychlostí 1s bez přestávky nahoru-dolu, pak i s větší i menší rychlostí další 2 min a prostě NIC-servo maká jakoby se nic nestalo, zkoušel jsem ho i malinko přibrzdit, hejbal kabeláží u serva-všechno O.K. Vytáh jsem si včerejší telemetrii 2. letu, napětí RX nevykazovalo absolutně nic nestandardního, napětí bylo během letu v rozmezí od 6,39V-6,61V. Žádnej mechanickej problém-blokaci jsem taky neobjevil má jen nepatrnou vůli asi 1mm, no asi budu pro klid duše stejně muset objednat nový s tím, že tohle servo prozkoumáme pořádně i zevnitř, ale nevim, nevim
...
JETI DC-16
Marku, objednej si rovnou i to druhý. Mě se stalo totéž u RAY X. Minulé létání mi najednou vyskočila taky levá klapka při potlačení a bylo to jenom jednou, pak se mi to již neopakovalo a doma jsem to zkoušel do zblbnutí. Prostě záhada.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
2ST: Ahojky, prosím mohl bys mi vyfotit spojku křídel v trupu Vikinga. Jde mi hlavně o pohled na spojku z boku trupu, kde není nasunuto křídlo, křídlo nasunuto pouze na opačné straně. Rád bych viděl, jaký je prostor kolem spojky křídla v trupu. Mohl by jsi to pro mě prosím udělat?
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
vím že asi blbost ale použil jsi MPX ka ze stejné šarže a origo ?
mne se jednou stalo vlivem chladu - změny teploty že mi vypadával v neorigo MPX ku signál ze dvou jinejch várek a chovalo se to tak jak píšeš ty ... v teple se žádnej eror neukázal a v zimě - nižší teplotě mi umřela půlka křídla na IONovi
naštěstí se mi to stalo před letem, jinak počítám že by to byl zápich .... od té doby jen jedna šarže a ne pelikán MPX
zjistil jsem že ty china od pelikána jsou ještě horší než ty z HK :-d
mne se jednou stalo vlivem chladu - změny teploty že mi vypadával v neorigo MPX ku signál ze dvou jinejch várek a chovalo se to tak jak píšeš ty ... v teple se žádnej eror neukázal a v zimě - nižší teplotě mi umřela půlka křídla na IONovi
naštěstí se mi to stalo před letem, jinak počítám že by to byl zápich .... od té doby jen jedna šarže a ne pelikán MPX
zjistil jsem že ty china od pelikána jsou ještě horší než ty z HK :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Re..Milan
To já jsem tak trošku ujetej a na křídlech (na konektorech) mám prachové krytky. (pro sichr:-)
Jinak ...dokončil jsem kalibraci SkyAssistanta a souběh 3m mi opravdu bohatě stačí . Nelétal jsem vysoko, abych sem graf mohl dát .
Majitelům SkyAssistanta!! Kdybych jednu věc tušil,ušetřil jsem si hodně práce.
Takže...ta hodnota s kterou se SA koupí,není korekční poměr 1.00, ale nějaká náhodná co tam Piotrek navalí při nahrávání fw.!!! Já předpokládal,že to je hodnota 1.00 a při ní mi to kecá o 100m, ale chyba..tak to nebylo.
Takže při kalibraci postupovat takto. Nejdřív vygenerovat v xls tabulce čísla s korekčním poměrem 1.00. Napsat do proměných a pak zkusit v reálu. Pak teprve zadávat odchylku menší,či větší než 1.00.
Pokud bude výškový profil dobrý, ale např na 100m bude výrazně jiná hodnota...překalibrovat pouze jen tuto jednu hodnotu. Nepřepisovat všechny!!
PS..teda je sluníčko , ale fičí to hnusně studené. Byl jsem to zkusit teď večer a modelu to nevadí,jen pilot nějak vyměkl:-)
To já jsem tak trošku ujetej a na křídlech (na konektorech) mám prachové krytky. (pro sichr:-)
Jinak ...dokončil jsem kalibraci SkyAssistanta a souběh 3m mi opravdu bohatě stačí . Nelétal jsem vysoko, abych sem graf mohl dát .
Majitelům SkyAssistanta!! Kdybych jednu věc tušil,ušetřil jsem si hodně práce.
Takže...ta hodnota s kterou se SA koupí,není korekční poměr 1.00, ale nějaká náhodná co tam Piotrek navalí při nahrávání fw.!!! Já předpokládal,že to je hodnota 1.00 a při ní mi to kecá o 100m, ale chyba..tak to nebylo.
Takže při kalibraci postupovat takto. Nejdřív vygenerovat v xls tabulce čísla s korekčním poměrem 1.00. Napsat do proměných a pak zkusit v reálu. Pak teprve zadávat odchylku menší,či větší než 1.00.
Pokud bude výškový profil dobrý, ale např na 100m bude výrazně jiná hodnota...překalibrovat pouze jen tuto jednu hodnotu. Nepřepisovat všechny!!
PS..teda je sluníčko , ale fičí to hnusně studené. Byl jsem to zkusit teď večer a modelu to nevadí,jen pilot nějak vyměkl:-)
-
petrajksner
Čistě náhodou, Futabí výškoměr si tam neměl?
Jen by mě zajímala jeho odchylka.
Jen by mě zajímala jeho odchylka.