Nabíjení PICOO Z

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
rohe
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od rohe »

Zatím jich nemám dost, abych mohl něco tvrdit, nabíjel jsem jen 15-20x.
MaxPayne

#17 Příspěvek od MaxPayne »

takze o vrtulnicku budu muset pokazdy koupit obyc baterky?:( zadny nabijeci nejdou ?:(
MaxPayne

#18 Příspěvek od MaxPayne »

Tolik lidi tu ma PicooZ a ani jeden neni schopnej mi poradne odpovedet na otazku smekam pred vama diky :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

Pro tebe jako santa klause to bude brnkačka a na vánočních ostrovech rostou tužkáče na stromech-nebo nejsi od tamaď? :wink: :lol: :lol: :lol:
WGeorge

#20 Příspěvek od WGeorge »

MaxPayne píše:takze o vrtulnicku budu muset pokazdy koupit obyc baterky?:( zadny nabijeci nejdou ?:(

Tak ja jsem tam koupil uplne ty nejlevnejsi co jsou v vse z a39 a stal kus asi 5kc. Vydrzelo to v pohode takovejch 10nabiti, pak uz se to poradne nanabilo. Tak jsem vzal 9v adapter dve koncovky na 9v baterii prepinac, kus dratu a predelal jsem si to na nabijeni ze site. A na ovladac ty slaby baterky bohate staci, a rekl bych ze tam vydrzi dlouho. A uplne nejlepsi je ze se mi to prakticky povedlo udelat bez nevratnejch zasahu, takze i pripadna reklamace by nemel bejt problem
MaxPayne

#21 Příspěvek od MaxPayne »

arda1 píše:Pro tebe jako santa klause to bude brnkačka a na vánočních ostrovech rostou tužkáče na stromech-nebo nejsi od tamaď? :wink: :lol: :lol: :lol:

:D:D:D:D
MaxPayne

#22 Příspěvek od MaxPayne »

WGeorge píše:
MaxPayne píše:takze o vrtulnicku budu muset pokazdy koupit obyc baterky?:( zadny nabijeci nejdou ?:(

Tak ja jsem tam koupil uplne ty nejlevnejsi co jsou v vse z a39 a stal kus asi 5kc. Vydrzelo to v pohode takovejch 10nabiti, pak uz se to poradne nanabilo. Tak jsem vzal 9v adapter dve koncovky na 9v baterii prepinac, kus dratu a predelal jsem si to na nabijeni ze site. A na ovladac ty slaby baterky bohate staci, a rekl bych ze tam vydrzi dlouho. A uplne nejlepsi je ze se mi to prakticky povedlo udelat bez nevratnejch zasahu, takze i pripadna reklamace by nemel bejt problem

jj diky takze nabijeci zkratej zivostnot ty baterie ve vrtulniku ? ;)
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

Nabíjecí mají 1,2V na článek. Normální 1,5V na článek. Je to na každé z nich napsáno. :wink: Tudíž z toho plyne, že nabíjecí mají napětí nižší o 20% a proto na nabití PicooZ nestačí.

Ovšem pokud má někdo zájem na nabíjení z vnějšího zdroje, je na nejlepší cestě LiPolku v PicooZ promptně zničit, protože bůh ví co do ní bude rvát...

A na závěr: PicooZ je hračka pro malé děti, primárně konstruovaná na pár skoků. Řešit problém s baterkami ve vysílači mi přijde docela nemístné. Při režimu, jakým je LiPol ve vrtulníku nabíjena se u ní nedá čekat větší životnost, než pár desítek letů. Takže pokud obyč. baterky dají dvacet nabití, tak to po třech, čtyřech sadách znamená zároveň konec accu ve vrtulníku. A to opravdu za koupi akumulátorů nestojí.

P.S. Na vylétaný LiPol accu se záruka pochopitelně nevztahuje. Záruka je na poruchy, nikoliv na normální opotřebení.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Nakadah »

zdzd> potvrzuji, v Gyrotoru pomalu odesly LiPolky po asi 30ti cyklech. Stacily tak na 30s letu, pak uz se vrtulnik jen plouzil u zeme. Nakonec se vydrela uhlikova tycka hlavniho rotoru v lozisku a praskla - the end.

Nova LiPolka od Kokamu nepomohla, vymena hridele se podarila, ale bez zdroje energie je to k nicemu.

Je to proste hracka...Nak
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

To zdzd- no pokud je to hračka pro malé děti, pak jsem tedy malé dítě a další kupy dospělých co si s ním hrají po celém světě taky. Každopádně kupovat co chvíli tužkáče, když mám doma nabíjecí je dle mě blbost-hračka nehračka. Tady je takový příklad jak to lze "upgrade" HW vysílače http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?p=6791714 .Ale stejně to není přesně to co hledám-tam bylo nějakou úpravou přímo na tišťáku docíleno toho, že se ta nabíjecí část spokojí z menším napětím z těch accu. :wink:
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

I dospělý si může hrát s hračkou pro malé dítě. To se nevylučuje. Když padá mezi piva, je to docela legranda. Přesto je to hračka pro malé děti - výdrží, obsluhou, výkonem...

Základní problém opravdu ale není v v tom z čeho vrtulník nabít, ale kolikrát to nabití vydrží. LiPol standardní kvality nabíjená správným postupem (tj. asi hodinu) snese asi sto cyklů. O životnosti LiPol dodávané s čínskou hračkou a nabíjené během pár minut si vůbec nedělám iluze.

Jo, s PicooZ jsme si dobře zablbli už pomalu před dvěma roky v hospodě, pár lidí si ho i hnedka objednalo. Nicméně za chvíli přestane bavit. Z tohoto pohledu je to dost málo zábavy za skoro litr.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Vigo »

Zkoušeli jsete někdo střihnout kablík a nabíjet normální nabíječkou? Není tam někde v cestě nějaká elektronika ?
MaxPayne

#28 Příspěvek od MaxPayne »

Cim to vyvazujete ?:))
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pucmeloud »

VIGO: Tak jsem udělal menší měření: nabíjecí napětí pro Lipol baterku je 5,1-4,9V podle napětí hlavních baterek vysílače. Takže použití dobíjecích akumulátorů 1,2 V je naprosto bez problémů a nemá vliv na nabití Lipol baterie ve vrtulníčku. To jsem si ověřil s normálníma baterkama a s akumulátorama.
Nabíjecí proud Lipol baterie je 55 mA. A to je právě problém. Kapacita Lipol baterie ve vrtulníčku je taky 55 mAh. To znamená, že při tomto proudu by se měla baterie ve vrtulníčku nabíjet přesně 1 hodinu proudem 55 mA !!! Nabíjecí automatika ve vysílači však vypne nabíjení po cca 5 minutách (jak kdy). Takže baterie je nabita na cca 10% svojí kapacity.... !!! Po zhasnutí zelené LED je nabíjecí proud přerušen a k dalšímu nabíjení již nedochází. Pokud ale necháme vrtulníček připojen k nabíjení a po zhasnutí zelené LED vysílač vypneme a zapneme, nabíjecí cyklus se opakuje. Takže teoreticky můžeme Lipol baterii dobít na maximální kapacitu několikerým nabíjením. Ale každý nabíjecí cyklus již bude jen pár sekund. Patrně nejlepší cestou bude samostatná nabíječka pro vrtulníček. Již se na ní pracuje...
MaxPayne

#30 Příspěvek od MaxPayne »

Du to zkusit ;)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“