Štípač dřeva

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
otass

Re: Štípač dřeva

#16 Příspěvek od otass »

Před měsícem sme tátovi koupili k narozkám http://www.namir.cz/stipac-na-drevo-sch ... -5855.html
Je to paráda. Bere to špalky od délky 25 cm (tím topí táta) do 50 cm (tím topím já). Poradí si to i se smrkovým sukánem o pr. 40 cm. Suchou břízu a dub to zvládá taky.

Jen doplním, že štípání na štípači není rychlejší než sekyra! Teda pokud jsi fyzicky zdatnej. Ale večer tě fakt nebolej záda a nemáš propocený triko.
Táta si k tomu vždycky na hodinku sedne a já to na kolečku pak vodvozim. U nás v podhůří spokojenost.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
jag42

#17 Příspěvek od jag42 »

[quote="otass"] Jen doplním, že štípání na štípači není rychlejší než sekyra... quote]
Kamarádi závodili - jeden s kalačem, druhý s touto štípačkou.
Kalač vedl první 1/2 hodiny ,pak se skóre vyrovnalo a po 4 hod. byl výsledek naprosto jasný pro štípačku zhruba 2 : 1. O rozdílu fyzického stavu obou zúčastněných, ani nemluvě. :lol:
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

jenom taková poznámka ke štípačce s rotačním kuželem - viděl jsem spoustu videí, četl a slyšel docela dost chvály. Jenom se mi docela ekluje bezpečnost práce - dotyčný drží štípaný špalek jenom rukama
a v případě jakéhokoliv zablokování kužele ve špalku to musí urazit ruky.
Kdyby byla možnost držet špalek v nějakých kleštích, popř. v nějakém držáku, bylo by to lepší.
Je to jenom poznámka do fóra.

Zdravím.

Pavel
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RimmerCZ »

mam doma obyc. 4tunovy stipac na 230V a neni s tim problem. Akorat jsem jednou dolil par deci hydraulickeho oleje. Umi i docela velike spalky, ale je to hodne o dreve. Treba javor praskal krasne ciste a ted co jsem stipal proschly topol tak hruza, praskalo to tak, ze zustavalo hodne spojenych vlaken a pak jsem to musel dosekavat sekerkou. Rucne by to byla asi fakt fuska az opruz. Jakykoliv stipac je porad lepsi, nez ruco.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
jag42

#20 Příspěvek od jag42 »

Jo, jo, topol znám velmi důvěrně :roll: , je to mrcha, když je suchý. Ten se musí štípat syrový, pak je to celkem pohoda.
janch

#21 Příspěvek od janch »

kocispavel píše:Ahoj,

jenom taková poznámka ke štípačce s rotačním kuželem - viděl jsem spoustu videí, četl a slyšel docela dost chvály. Jenom se mi docela ekluje bezpečnost práce - dotyčný drží štípaný špalek jenom rukama
a v případě jakéhokoliv zablokování kužele ve špalku to musí urazit ruky.
Kdyby byla možnost držet špalek v nějakých kleštích, popř. v nějakém držáku, bylo by to lepší.
Je to jenom poznámka do fóra.

Zdravím.

Pavel

Proto je pod kuželem ten plocháč co brání protočení.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
oplu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od oplu »

koulinek píše:To už mě tam zaujalo spíš něco takovéhoto: http://www.mojevideo.sk/video/b212/kuze ... dreva.html

Na těch kuželových se štípe naprosto luxusně... Tchán má jak tu stolní dělanou na dělání třísek, tak i za traktor... a chlapi... to je teprve prdel :-) metrové klády co unesou stěží dva chlapi to slupne jak malinu :-) klíny práce minimálně na pár minutek :-). Motor stačí nějaký obyčejný, ale s převodovkou...
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od STROHUR »

Kuželovou štípačku jsem pořídil od důchodce za 2k . Letos naštípala 10metrů , ani jsem to nestačil odvážet a rovnat. Jen bych dodal když se kousne v nějakém prorostlém špalku je ji potřeba mít díru v kuželu na vytáčecí tyč.
Přílohy
062.JPG
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od TERAZKY »

Chlapi sakramenský pozor na dlhé rukávy a rukavice :!: :!:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
robotmz

#25 Příspěvek od robotmz »

Prípadne aby tam niekomu nenamotalo ...................... :lol: :lol: :lol: :lol:
jipav

#26 Příspěvek od jipav »

Kužel mám přímo na motoru od http://kovo-budisov.cz/eshop/, k tomu revezní vypínač, provedení viz. STROHUR. Je to velice bezpečné a rychlé. Štípe na tom otec - 86 roků, se sekerou by byl za chvilku utahaný. Pracuje se s tím takto: http://www.youtube.com/watch?v=ZSC6snK0yTg
janch

#27 Příspěvek od janch »

MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Victronix »

jipav píše:Kužel mám přímo na motoru od http://kovo-budisov.cz/eshop/, k tomu revezní vypínač, provedení viz. STROHUR. Je to velice bezpečné a rychlé. Štípe na tom otec - 86 roků, se sekerou by byl za chvilku utahaný. Pracuje se s tím takto: http://www.youtube.com/watch?v=ZSC6snK0yTg

Máš vyzkoušeno, který rozměr kuželu je nejlepší? Mám polena 30cm dlouhá.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“