SU 29 EPP (RC factory) - tazisko

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
prop

Re: SU 29 EPP (RC factory) - tazisko

#16 Příspěvek od prop »

No pockam na nejaky naozaj bezveterny den a vyskusam.
Uzene na haku - :D
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vojc29 »

Nožáky lítám na obě strany kam chci a bez mixu...takže asi tak nevidím duvod mixovat...
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
JMalik

#18 Příspěvek od JMalik »

Když si to odmixuju tak, aby to letělo rovně, tak s tím mohu létat slalom , nebo osmičky v noži a bude se dát na to koukat, nebude to vypadat jako zběsilé kličkování.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
prop

#19 Příspěvek od prop »

A tie mixy sa pocas letu zapinaju a vypinaju podla potreby? Alebo su aktivne stale?
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Vojc29 »

Mě je to jedno pánové dělejte si to jak chcete pro me za mě a to že lítáte osmičky v noži atd...co na tom? To není problém i bez mixu vypadá to docela normálně...
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

prop píše:A tie mixy sa pocas letu zapinaju a vypinaju podla potreby? Alebo su aktivne stale?

Je to většinou trvale zapnuté.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#22 Příspěvek od JMalik »

Vojc29 píše:Mě je to jedno pánové dělejte si to jak chcete pro me za mě a to že lítáte osmičky v noži atd...co na tom? To není problém i bez mixu vypadá to docela normálně...

Piloti světové špičky to mixují, používají dvojí, trojí výchylky. Ti co to nemixují, používají jedny výchylky, žádná expa........ nevyhrávají.
Nevidím žádný rozumný důvod pro to, dělat to pro amatérské létání blbě, když to jde řešit správně a nic navíc to nestojí.
LukeKluke

#23 Příspěvek od LukeKluke »

JMalik píše:Je to většinou trvale zapnuté.

Podle me se to teda behem letu zapina a vypina.. prece nebudes mit mixy na nozak zaple kdyz potrebujes delat nejakou plochou zatacku nebo souvrat.. a od smerovky by Ti to hrabalo na vyskovku a kridelka..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

Ten mix pro nožový let je : Master směrovka, Slave výškovka. Křidélka nemixuješ.
Případně je varianta Master směrovka Slave souhlasně křidélka ( tomu jsem osobně nějak na chuť nepřišel, ale to jsem už psal).
Můžeš to udělat vypínatelné, ale moc jsem se s tím nesetkal, protože poměr mixu je minimální a vadilo by jen v obratech na směrovku (souvrat apod.) a tam se to projeví minimálně, nebo vůbec.
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Vojc29 »

Jak rikam at si mixuje kazdy jak chce ale pokud je pilot sikovny a trenuje musi to s docela dobre vylazenym erem zaletet bez mixu...a to hodne presne korekce vyskovkou v nozi je v mém pripade minimalni tak nevidim duvod proc mixovat proste jen nazor...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od TomasC »

Osobně jsem mám zapnuté mixy na nožák trvale. Jsou to vícebodové křivkové mixy třeba tak do 3%. Umístění bodů a jejich hodnotu je třeba chvilku hledat. Není to jen tak "napípat"....
Při takové akci je třeba vědět, co dělá letadlo a co dělá pilot. Pilotní chyba odmixovat nejde. :mrgreen:
JMalik

#27 Příspěvek od JMalik »

Vojc29 píše:................. pokud je pilot sikovny a trenuje musi to s docela dobre vylazenym erem zaletet bez mixu...a to hodne presne korekce vyskovkou v nozi je v mém pripade minimalni tak nevidim duvod proc mixovat proste jen nazor...

Tak ještě jinak.
Šikovní a nejšikovnější piloti to mixují. To je skutečnost. Éra mají vyladěná tak, jak to my nenastavíme ani za rok. Korekce výškovkou pro ten mix je v jejich případě stejná, častěji ale výrazně menší, protože používají letadla špičkových vlastností.
Přesto to mixují :wink: ( Aby mohli letět ten nůž a obraty v něm a ne stále rovnat letadlo)
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Vojc29 »

Predstav si ze ty obraty v tom noži lítám taky a mixovat me to nenutí...nerikam ze jsem extra spicka to vubec ne jen to proste mám jinac :)
JMalik

#29 Příspěvek od JMalik »

Je to možná trochu podobné jako expa, velikost výchylek. Znám hodně pilotů, co vyhlašují, že je to blbost, že se to musí "upáčkovat" Potom je pár těch, co postupují těmi vyšlapanými cestičkami a za dva roky tyhle "skalní" modeláře bezpečně přelétávají. Je to věc názoru.
prop

#30 Příspěvek od prop »

Vlastna skusenost je neprenositelna. Myslim, ze je super, ze sa najdu ludia, kt. su ochotni sa o svoje (niekedy dost tazko/draho ziskane) skusenosti podelit. A je na jedincovi ci radu prijme, alebo nie. Takze aspon za mna - velka vdaka vsetkym, kt pomohli.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“