Vzpomínám si na mladá léta, kdy jsem působil jako člen jednočlenného vývojového týmu. Termín dokončení jsem viděl v nejlepším možném případě za 8 měsíců. Šéf, který mne dobře znal, mi dal týden na doladění softwaru pro obsluhu ovládacích prvků, týden na dokončení dokumentace a tři dny jako rezervu na průsery. Běsnil jsem, co všechno ještě není dodělané, co ještě by mělo být ošetřené kdyby..... a bral jsem to v podstatě jako sabotáž projektu. Za tři týdny byla velká předváděčka, všechno fungovalo, projekt byl schválen s nadšením a nikoho z hodnotitelů ani nenapadlo, co všechno jsem "nedotáhl". Mnohem později jsem pochopil, že nebýt toho sabotéra, nepovažoval bych práci za dost hotovou ani rok po té, co by konkurence prodala milióntý kus primitivního nedodělaného ekvivalentu toho našeho. Pokud je HW v pořádku i co se odolnosti týče a existuje jednoduchá možnost opravit nepříjemné SW chyby, je lepší věnovat se přípravě výroby. Takový systém se nedá prohlásit za dokonalý vlastně nikdy, tím méně ho prohlásí za dokonalý autor, seriózní technik, zodpovědný programátor.
Podívej se, kolik early beta produktů se prodává jako "enhanced version 2.1" a srovnej to s počtem kritických nedostatků Spirita TEĎ.
Nějaký stop stav si prostě jako svůj šéf musíš dát sám, a podle videí od Petra to mohlo být klidně před čtvrt rokem