HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

#751 Příspěvek od pkotatko »

Aby jsi si nerypl vid. Ano proste HC/Demon neni bezchybny Brain. Chjo. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
paveld

#752 Příspěvek od paveld »

Díky, za info :D
Do většího "éra" dávám raději pořádný přijímač - vycházím z předpokladu,
že bude mechanicky odolnější, nebude plný el. kompromisů kvůli hmotnosti(filtrace, detekce, atd.). Rovněž "kabeláž" pokud není ovlivněná pidi konektory a pididráty
nebude vnášet nespolehlivost do palubní instalace.
HC3-SX mám připojený standardními kabely.
Ale asi jsem opravdu mimo mísu. :oops:
( nepoužívám a proto dobře neznám Spektrum :lol:)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od Mad_Box »

pkotatko píše:Aby jsi si nerypl vid. Ano proste HC/Demon neni bezchybny Brain. Chjo. :wink:

Napsal jsem realitu neber to jako rýpání, ale už mě prostě leze krkem to vemjvání mozků zákazníků kde HC3 je nejlepší na světě a spektrum je úplně na .... systém, který nefunguje (jednou kvůli napájení, podruhé kvůli kabelům, potřetí kvůli FW vysílače, počtvrté.....)
Brain rozhodně není bezchybný, své drobné mušky má, diskutovány zde na fóru byly tajé, a jeho bezchybnost nikde to netlačím pokud ano dokaž to.

A co se týče satelitů, stačí se podívat na vnitřní konstrukci JR921 / AR9000 a musí mu dojít jak satelity fungují.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
paveld

#754 Příspěvek od paveld »

To Mad Box:
Souhlas, prostě se nejen Bozzda musí smířit s tím, že HC3 není dokonalé :lol:
Ale pokud nechodí zapojení se satelity, tak asi nezbývá uživatelům Spektra než použít přijímač ...
Už p.Potenský uveřejnil kdysi (v dávných dobách MegaHertzů) článek, proč něco s něčím nefunguje :mrgreen:
JiRas

#755 Příspěvek od JiRas »

Jednoznačne z hlediska obchodního by se měl problém se satelity Spektrum rozlousknout. Pokud tento produkt stoji cca 12.000,-Kč. Kdyby to byl Fubar za 1000,- Kč tak by to nikdo neřešil. Ale za tyto peníze chce mít klient 100% záruku funkčnosti. Když se všude píše že to podporuje satelty, tak to má ty satelity podporovat bez kompromisu. Myslím si, že lidi, kterým to nejde nejsou trotli, kteří tam dávají nějaké podřadně káblíky na koleně spájené a hardware pochybných značek. Všechny co znám co lítají s heli nejsou žádní blbci. Sám tam mám přijímač, ale můj původní záměr byl satelity, ale díky ohlasům raději neriskuji. Musím se omezovat. A to za tyto peníze přece nechce nikdo. Z mých nejbližších známých co lítají heli znám jen jednoho, který má Futabu. Jak asi dlouho se bude Bavarian Demon 3SX prodávat, pokud se problém nevyřeší?
MSH PRÔTÔS EVO 380 + DX9
bonis
Kontaktovat uživatele:

#756 Příspěvek od bonis »

JiRas píše:Jednoznačne z hlediska obchodního by se měl problém se satelity Spektrum rozlousknout. Pokud tento produkt stoji cca 12.000,-Kč. Kdyby to byl Fubar za 1000,- Kč tak by to nikdo neřešil. Ale za tyto peníze chce mít klient 100% záruku funkčnosti. Když se všude píše že to podporuje satelty, tak to má ty satelity podporovat bez kompromisu. .... Jak asi dlouho se bude Bavarian Demon 3SX prodávat, pokud se problém nevyřeší?

Jakožto nezaujatý čtenář musím s tímto jednoznačně souhlasit. A musí to podle mne uznat i nejzaujatější příznivci.
Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#757 Příspěvek od pkotatko »

Mad_Box píše:Napsal jsem realitu neber to jako rýpání, ale už mě prostě leze krkem to vemjvání mozků zákazníků kde HC3 je nejlepší na světě a spektrum je úplně na .... systém, který nefunguje (jednou kvůli napájení, podruhé kvůli kabelům, potřetí kvůli FW vysílače, počtvrté.....)
Brain rozhodně není bezchybný, své drobné mušky má, diskutovány zde na fóru byly tajé, a jeho bezchybnost nikde to netlačím pokud ano dokaž to.

Martine, Bozzdu zname. Vime jaky je. Ze je zapaleny pro vec a obcas to az prehani. Berme ho proste tak. S tim nic nenadelas. Na druhou stranu, Pavel se snazi a udelal pro mraky lidi vic nez je bezne a ocekavane. To asi tezko popres. Zrovnatak na zlepseni letovych vlastnosti HC ma obrovsky podil a nechal na tom dost prace. Vim co tomu venoval.
HC neni spatne bezpadlo. Lita hezky. Letove mu tezko muzes neco zasadniho vytknout. Zachrana docela funguje. A muj nazor na Spektrum ( par jsem jich v ruce mel ) je taky ne uplne lichotivy. Sam dobre vis o problemkach a problemech. Tim nechci HC omlouvat. To urcite ne.
Sam jsem nastavoval jen jedno HC na Spektrum. Do moji bejvalky Kasamy. Lita jen na dva satelity a lita bez problemu. S novym majitelem jsme v kontaktu a obcas spolu chodime litat. Za vice nez rok nemel zadny problem. Takze, uznavam, muj pohled na vec muze byt lehce jiny. Vsechny ostatni HC jsem nastavoval na Futabach. Netusim proc ma HC problem se satelity, netusim proc to neopravili. Vzdyt zvlaste hlavni trh za louzi pro ne musi byt prioritou a tam je Spektrumu az az. Treba to se stavajicim HW nejde ? Nevim.
Tak jak tobe vadi "vymyvani mozku" tak me zase vadi to navazeni se do HC pri sebemensi prilezitosti. Bezchybne bezpadlo na trhu neni zadne. Bohuzel.
Honzabr

#758 Příspěvek od Honzabr »

Ahoj všichni obzvlášť ty Petře :P
sice jsem se zařek, že už na diskuse psát nebudu ale...Jsem "věčný" začátečník.Jsem důchodce a heli mi dělá dobře neb nemusím pro ni chodit tak daleko jako pro letadla.Navíc čím dál víc blbě vidím a reakce proti dřívějšku stojí za ......Přesto standardně katolicky lítám a to jen díky HC3SX.Mám jedno z prvních kdy o tom ostatní jenom četli. A už mám 3. dokonce i na 250tce.Do dnešního dne s ním nemám žádný problém.Ani kolega důchodce.Ušetřil jsem na něm spoustu peněz a pokud jsem s tím praštil tak to byla vždy pouze moje chyba a chyba mých pokusů o technické inovace.Lítal jsem už se všema stabilizákama na heli a qadro (jenom ne s Brainem-ten ještě doma nemám :D ) a lepší systém není obzvlášť pro člověka, který si jde 2x3x týdně párkrát skočit.Celou dobu se vším lítám se SPEKTREM 8 a to jak s přijímači (8000DSMX) tak jenom s originál satelity.Jediný problém se satelity jsem měl loni při zalétávání 550ky která vždy za chvíli za letu začala občas cukat.Chyba byla identifikovaná jednoznačně jako chyba rozvodu napětí.Požívám regulátory originál a složitým měřením jsem zjistil ,že při záběru všech serv a motoru vznikají mžikové řádově 1100nS až jednotek microsekund výpadky napětí až do 0,8 V v síti.Přijímače to jakeš takeš vykryjí na kondech ale satelity nikoliv.Tyto výpadky stačí na reset moderních procesorů.A velmi záleží na typech serv.Řešíme to dnes jednoznačně přídavným BEC 20A Castle přímo do SXka.A problémy se doposud neobjevily.Kolega důchodce lítá se 600 docela slušnou akrobacii ve výše uvedeném uspořádání a nikdy neměl se Spektrem ani SXkem žádný problém během dvou let.A to je starý zpátečník a od verze 1,8 SX a 1.4Spektrum odmítá aktualizace aby do toho nemusej l
hrabat :mrgreen: :mrgreen: .Takže tolik. A Bozzda je boží !!!!!!
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#759 Příspěvek od pkotatko »

Ja jsem sva HC prodal a litam ted Spirity. S HC jsem lital spojeni pres S-Bus. Externi BEC Hercules. Po vymene bezpadla ( jen a pouze ) se u me objevil problem s komunikaci pres S-Bus. Samozrejmne prvni co je na rane - bezpadlo. S Tomasem jsme to resili, zkousely se ruzne prijimace, on dokonce udelal kvuli tomu i zmenu v HW na vstupu pro S-Bus. No, zkratim to. Nakonec se prislo na to, ze kdyz napajim z baterky tak problem neni. V jine heli mi Spirit funguje bez problemu taky pres S-Bus. Je tam jen jiny BEC. Proste ten Hercules BEC posila po napeti neco co vadi Spiritu ( nebo prijimaci a nasledne Spiritu ) a co nevadi HC.
A s poklesem napeti to nezalezi jen a jen na servech. Tomas u Spirita vymyslel nejaky algoritmus ktery ma za nasledek ze proudove spicky i u stejnych serv jsou mensi. Treba tohle muze byt onen problem u HC. Treba diky FW tam jsou proudove spicky vetsi nez u jinych bezpadel a muze to zlobit. Ja nevim. Jen teoretizuju. Ale asi by sedelo na to co popisuje Honzabr. Tech kombinaci co se da na heli navesit je strasne moc a ne vsechno je proste vzdycky kompatibilni na 100%. Bohuzel to jsou veci co se velmi tezko meri a ktere obcas vypadaji ze maji puvod uplne jinde. Neni vsechno cernobile. Proc tedy HC v nekterych heli se satelity prukazne funguje a nekde ne ? Kdyby to tak bylo, nebude to fungovat preci nikde !
P.S. pro rypaly :mrgreen: HCcka jsem neprodal kvuli nespokojenosti, ale proto, ze Spirit je pro me nova vyzva. Bavi me to zkouset a hrat si s tim. Hodne tomu fandim. A treba Tomasovi i malinko nekdy pomuzu. Zvlaste ted v zime, kdy ja tu mam idealni podminky na litani a nemrznu :wink:
HonzaS

#760 Příspěvek od HonzaS »

pkotatko píše:...Tak jak tobe vadi "vymyvani mozku" tak me zase vadi to navazeni se do HC pri sebemensi prilezitosti.

To, že se naváží do nečeho, co měřitelně nefunguje, je podle mě úplně v pohodě. Ale rozhlídni se :-) To máš furt "ten přestal řídit, Futaba stojí za..." "jedna pani povídala, že spektrum je totálně na pytel" "goblin je nejlepší...".

Ač je mi to úplně jedno, protože si HC3-SX do letadla rozhodně nedám :lol: tak mi stejně není jasný, jak může napájení satelitů nebo dekódování jejich signálu takhle záležet na napětí (při napájení z napěťově "čistého" zdroje A123). V době stabíků se ztrátou do 0,3V... Argument o tom, že se satelitů leze bordel samozřejmě neberu, protože spektráckým přijímačům a jiným FBL jednotkám to nějak záhadně :-) nevadí. vypadá to spíš na HW glitch, který HC3SX odstraní nejdřív příští verzí jednotky, těžko to vyřeší SW update :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#761 Příspěvek od pkotatko »

Honzo ja nevim cim to je a proc se to deje. Nemam ani tuseni. Vsechno je to z me strany jen a jen teorie, domenky. Navic sam Spektrum nemam a asi nikdy mit nebudu.
Vim jiste jen jedno. Kasama s HC a dvema satelity lita. Napajeni z 2S LiFe. Bezproblemove lita. To vidim a tim jsem si jist. Proc to jinym nefunguje netusim. Kdyby to bylo tak spatne jak se zde pise, tak asi Kasama bude mit taky problemy. Nebo ? Vysvetli mi proc byl vyse popsany problem HC-Spirit-BEC. Proc to jednou funguje a jindy ne ? Stejna situace.
Ta ostatni omacka okolo jsou jen osobni spory a nevrazivosti. Nic jineho. :wink:
Naposledy upravil(a) pkotatko dne sob 12.10.2013 11:55, celkem upraveno 1 x.
paveld

#762 Příspěvek od paveld »

A projevuje se to i na jiných vláknech.
Ale zaplať Helicomand za Bozzdu v ČR.
Kdyby toho nebylo,
uživatelů HC3 by ubylo :D
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#763 Příspěvek od tomasvrx1 »

boZZda píše:Díky Petře! Už jsi několikátý, který sem naspal, že mu to funguje. Je problém sehnat lidi, kteří jen lítají a nelezou po fórech :wink:

Občasné cuknutí serv na stole je v pořádku. A to se všemi systémy jako S.BUS, HITEC, Spektrum, JETI....
Opět psáno zde a i jinde asi milionkrát :lol:

Zdravím tak jsem po pár měsících zavítal do tohoto vlákna. Ani se mi to nechce číst:-( Můžu se zeptat uživatelů Spektrumu proč se používají satelity? Asi mě budete teď brát jako že jsem spadl z Měsíce... To je to tak velký problé se signálem žejsou potřeba nějaké satelity? Tý jo tak to jsem sakra vděčný za to že létám Futabu. Mám malý přijímaček jedu na SBUS a nikdy jsem neřešil sílu signálu. Lítám někdy i hoooodně daleko od sebe vrásky mi to nedělá. Jinak HC mi chodí špičkově :twisted: už ani nevím, co tam mám za Firmware :lol: Až budu mít náladu tak si to tu přečtu. :) Předem se omlouvám pokud jsem napsal něco mimo mísu. :mrgreen:
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od XB8R »

Když to tedy shrneme, tak nejméně problematický je VBar :-)
Logo 500 VBar, nano CPX
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#765 Příspěvek od pkotatko »

Pokud nemas zrovna studenak mezi temi dvema deskami kolmo na sebe... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale jo. Asi s nim je nejmene starosti. Me se na nem nelibi ta strojovost, ale to uz jsme zase v kategorii "o pocitech". A to sem moc nepatri.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“