Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel
Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel
Já prostě bych jenom nevěřil tomu miniaturnímu 2A BECu. Smutné by bylo, kdyby to na nějakou velmi krátkou špičku serva vyplo a taky se mi moc nezdají všude ty další konektory, nebo letování kabelů.
Snad jeden centrální BEC na všechno. Mám na tom nastavených 5,5V a myslím, že i 5V na tohle je dostatečné.
Na akrobatu mám 6V, pokud tam nejsou přímo HV serva.
Taky mi nějak není jasné, jak to myslíš, že jeden BEC tohle neřeší, ale ty separátní ano.
Snad jeden centrální BEC na všechno. Mám na tom nastavených 5,5V a myslím, že i 5V na tohle je dostatečné.
Na akrobatu mám 6V, pokud tam nejsou přímo HV serva.
Taky mi nějak není jasné, jak to myslíš, že jeden BEC tohle neřeší, ale ty separátní ano.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Myslím tím,že centrální BEC neřeší ..proč ty serva odcházejí. Resp víme co odejde, ale jestli proud neodpovídá měrnému odporu kartáčků (jejich materiálu), nebo je prostě moc velký na průřez kartáčků...no uděláme nějaké pokusy a uvidíme.
A hlavně neznáme proudové zatížení během letu (serva). To,že to za hodinu sbaští cca 280 až 350mAh je sice hezké, ale ty kartáčky spolehlivě ničí i např 1A po krátkou dobu..a to se do celkové spotřeby moc nepromítne.
Prostě mi přijde,že někdo u čangů změnil materiál (nebo průřez) kartáčků. A při těch malinkých rozměrech stačí i desetina mm a je vše jinak,než dřív. nakonec základy elektrotechniky ti vysvětlovat nemusím.
Teď hledáme příčinu...pak dojde i na další plochá serva.
Jo už vím o jednom KST co se taky nedožilo stáří..a příznaky stejné jako Hyperion.
A hlavně neznáme proudové zatížení během letu (serva). To,že to za hodinu sbaští cca 280 až 350mAh je sice hezké, ale ty kartáčky spolehlivě ničí i např 1A po krátkou dobu..a to se do celkové spotřeby moc nepromítne.
Prostě mi přijde,že někdo u čangů změnil materiál (nebo průřez) kartáčků. A při těch malinkých rozměrech stačí i desetina mm a je vše jinak,než dřív. nakonec základy elektrotechniky ti vysvětlovat nemusím.
Jo už vím o jednom KST co se taky nedožilo stáří..a příznaky stejné jako Hyperion.
Zkusil bych tomu sundat napětí na 5V ( tím jedním centrálním BECem) a nechal to servo na servotesteru a druhé na druhém servotesteru s napájením napřímo tak jak to měl dosud.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
No....budeme se snažit zjistit příčiny a podmínky vzniku problému.Nějaký takový podobný test mám v plánu připravit, ale servo musí být zatížené na nominální proud.
- RomanSadilek
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
myslím že se všude psalo že jsou to HV serva a koukam napětí sezátěží 6.3V...
Kostkovi jsem už dvě serva na reklamačku posílal, tak jsem zvědav jak to dopadne.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ahoj klucí, tak že je rozebráno další servo z druhého křídla bráchovýho Vikouše a je to stejný problém, upálený kartáčky a odhulený jeden koncový tranzistor servozesilovače.
...tak aspon ze u tohodle nebyla pridana ta kulicka z loziska, ale zas to vodnes koncak 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
No jo, nějak se to kurví. Mě odešly ještě před záletem obě drahý JRka na motýlovi, nevšinout si toho při předletovce, byly z Dinogška třísky. Taky s nima nikdo jiný problém neměl. Pak se všude dávaly hyperiony, taky nikdo problém neměl a teď odcházejí. Prostě dát si dneska něco do modelu je loterie větší než kdy jindy. ten test 2 identických serv na stejné baterce se stejnou zátěží ale jiným napětím je ok, ale chtělo by to spíš 2 a 2 serva aby se trošku poladil vliv případného špatného kusu.
RomanSadilek píše:http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=270&polozka=3646&stranka=0&polozek=288
Kde jsi našel ten údaj, že je to HV servo?
Mě odešly ještě před záletem obě drahý JRka na motýlovi
...jj o týhle tvojí údálosti vim, to si měl tedy velikááánskou kliku že si to tam nešoup, ale nejde mi do hlavy, jak mohly odejít obě ty JRka takhle najednou, to už přece nemůže bejt náhoda ve špatnym kusu, ty moje v podstatě taky odešly pár provozních minut po sobě v rozmezí těch 27 hodin co měly naběháno ve Vikingovi, je to taky neuvěřitelná shoda smrti
JETI DC-16
- RomanSadilek
už nevím, myslel jsem si to, a neřekl bych že ten udaj tam byl když jsem serva kupoval
RomanSadilek píše:už nevím, myslel jsem si to, a neřekl bych že ten udaj tam byl když jsem serva kupoval
Tak jak je to v parametrech toho serva, tak tam nemůžeš dát ani 5s Nixx.
Už jenom tím, jak to sichrují napětím při zatížení by to mělo vzbuzovat pozornost a nedávat to na 2s LiFe napřímo
??????
................
Max. napájecí napětí 6,5 V. Až do 7,3V BEZ ZATÍŽENÍ !!!
Hmotnost 18.0g
Rychlost sec/60 st. 4.8v/6.0 0.18/0.15
Dynamický moment Kg/cm 4.8/6.0v 4.0/4.5
Přídržný moment Kg/cm 4.8v/6.0v 8.0/9.0
Rozměry mm 31.5x9.5x32.7
Hlavní materiál převodovky Kov
Ložiska Dvě kuličková ložíska
Operační teplota -10 až +60 C
Proud (4.8V) 6.0mA / 170mA
Proud (6.0V) 6.0mA / 200mA
Proud naprázdno (4.8V) 750mA
Proud naprázdno (6.0V) 900mA
Min. napětí 3.5V se zátěží
Max.napětí bez zátěže 7.3V /se zátěží 6.3V
.....................................................
Napětí na 2S-850mAh LiFe je sotva 6.4V..a to 3 s po zapnutí napájení. Plus 1.5m dlouhé slaboučké přívody.
Tím to asi nebude.... Navíc teď mám 4tý kus Vikinga. Každý nalétal mraky hodin...a bez poruchy.
................
Max. napájecí napětí 6,5 V. Až do 7,3V BEZ ZATÍŽENÍ !!!
Hmotnost 18.0g
Rychlost sec/60 st. 4.8v/6.0 0.18/0.15
Dynamický moment Kg/cm 4.8/6.0v 4.0/4.5
Přídržný moment Kg/cm 4.8v/6.0v 8.0/9.0
Rozměry mm 31.5x9.5x32.7
Hlavní materiál převodovky Kov
Ložiska Dvě kuličková ložíska
Operační teplota -10 až +60 C
Proud (4.8V) 6.0mA / 170mA
Proud (6.0V) 6.0mA / 200mA
Proud naprázdno (4.8V) 750mA
Proud naprázdno (6.0V) 900mA
Min. napětí 3.5V se zátěží
Max.napětí bez zátěže 7.3V /se zátěží 6.3V
.....................................................
Napětí na 2S-850mAh LiFe je sotva 6.4V..a to 3 s po zapnutí napájení. Plus 1.5m dlouhé slaboučké přívody.
Tím to asi nebude.... Navíc teď mám 4tý kus Vikinga. Každý nalétal mraky hodin...a bez poruchy.
Ze stránek výrobce...
We're proud of these new digital Wing servos. Their combination of high speed and torque is attractive. But they really set the bar in terms of extremely accurate centering, high-strength low-lash metal drive gears, and resistance to change in trim over a wide temperature range. Double ball bearing keep it all smooth.
In addition, the well-designed mounting tabs allow the use of M3 self-tapping screws to secure the servo to either hardwood blocks, or built-up posts of epoxy-fiberglass. Each box includes one servo, a variety of servo arms, mounting screws, and programming information sheet.
DS095 WING are certified for use with Hyperion LiFePO4 receiver packs.
........................................................................................................
Proto je taky na LiFe používám,jinak bych to nedělal!!!!!
We're proud of these new digital Wing servos. Their combination of high speed and torque is attractive. But they really set the bar in terms of extremely accurate centering, high-strength low-lash metal drive gears, and resistance to change in trim over a wide temperature range. Double ball bearing keep it all smooth.
In addition, the well-designed mounting tabs allow the use of M3 self-tapping screws to secure the servo to either hardwood blocks, or built-up posts of epoxy-fiberglass. Each box includes one servo, a variety of servo arms, mounting screws, and programming information sheet.
DS095 WING are certified for use with Hyperion LiFePO4 receiver packs.
........................................................................................................
Proto je taky na LiFe používám,jinak bych to nedělal!!!!!