Autodráhu nebo RC
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Autodráhu nebo RC
Rychle se blíží Vánoce a zvažuji společný dárek pro své dva syny (8 a 5 let). Nedávno oprášili starou autodráhu (hybrid 30 let staré dráhy a autíček z nové, jinak nepoužitelné autodráhy) a celkem je bavila, byť se na ní nedá moc pracovat s plynem, kartáčky zlobí apod.
Tak mne napadlo, že bych jim pořídil autodráhu novou a váhám mezi:
- Klasická analogová - asi Carrera - bude to jezdit, byť je po kruhu (osmičce), ale je to klasika a cena je přiměřená (http://www.autodrahy.cz/62272-formula-competition-2/)
- Digitální - asi SCX - možnosti předjíždění, "tankování" paliva apod.. Cena je na autodráhu šílená - kolem 6000 Kč
(http://www.autodraha.cz/katalog/zbozi/scx_75/scx-digital/autodrahy-sety_186/produkt/digital-system-dtm-basic-set)
- Vykašlat se na dráhu a pořídit dvě malá RC auta. Dá se jezdit kdekoliv, nemusí skládat dráhu apod. - cena je do někde mezi.
Proti hovoří riziko omlácených rohů, nutnost nabíjet, opravovat, nemožnost aut,. počítat kola atd.
(http://www.model-rc.cz/rc-modely-elektro-offroad/rc-modely-losi/losi-micro-t-stadium-truck-136-rtr-cerveny-losb0230t1/)
S RC auty mám nějaké zkušenosti, s novými digitálními autodráhami už ne.
Dělali jste podobné rozhodnutí?
Tak mne napadlo, že bych jim pořídil autodráhu novou a váhám mezi:
- Klasická analogová - asi Carrera - bude to jezdit, byť je po kruhu (osmičce), ale je to klasika a cena je přiměřená (http://www.autodrahy.cz/62272-formula-competition-2/)
- Digitální - asi SCX - možnosti předjíždění, "tankování" paliva apod.. Cena je na autodráhu šílená - kolem 6000 Kč
(http://www.autodraha.cz/katalog/zbozi/scx_75/scx-digital/autodrahy-sety_186/produkt/digital-system-dtm-basic-set)
- Vykašlat se na dráhu a pořídit dvě malá RC auta. Dá se jezdit kdekoliv, nemusí skládat dráhu apod. - cena je do někde mezi.
Proti hovoří riziko omlácených rohů, nutnost nabíjet, opravovat, nemožnost aut,. počítat kola atd.
(http://www.model-rc.cz/rc-modely-elektro-offroad/rc-modely-losi/losi-micro-t-stadium-truck-136-rtr-cerveny-losb0230t1/)
S RC auty mám nějaké zkušenosti, s novými digitálními autodráhami už ne.
Dělali jste podobné rozhodnutí?
-
Re: Autodráhu nebo RC
Jindra_S píše:Rychle se blíží Vánoce a zvažuji společný dárek pro své dva syny (8 a 5 let). Nedávno oprášili starou autodráhu (hybrid 30 let staré dráhy a autíček z nové, jinak nepoužitelné autodráhy) a celkem je bavila, byť se na ní nedá moc pracovat s plynem, kartáčky zlobí apod.
Pokud je baví autodráha tak bych zkusil ten digital, jen bacha - ten "basic" set za necelých 6 tisíc neumí tankování, na to si musíš přikoupit další dil a jsi někde na 10 tisících... Výhoda zase je že si s nima zajezdíš i ty, za tu cenu máš tři auta i ovladače.
Pro dva kluky bych vzat třeba dvě malé osmnáctiny Himoto Mastadon nebo Himoto Centro - už to běží na 2,4 GHz takže se nebudou rušit, je to 4x4 takže to zvládne nečekaně dost a dá se s tím blbnout doma i venku. Dohromady za to dáš nějakých 5 tisíc. Na to že je to "jen" Himoto to vůbec není špatné.
Micro Losi jsou celkem divoké titěrné blechy, myslím si že 5 roků je na ně ještě málo. Třeba o přední nápravu bych se v takových rukách bál...
Ja som mal diely dokopy asi z 3-4 autodráh, malo to veeeeeeeeeeeeľa metrov, boli to 3 tie staré kufre napratané s dielmi.
Celkovo nás to bavilo s bratmi, nešlo iba o jazdenie, ale aj o vymýšľanie a stavanie nových dráh, ktoré sa stavali aj viac ako 5 hodín vkuse, keďže tých dielov bolo neúrekom a dráha bola cez 2 veľké izby + nadjazdy, skoky, klopené zatáčky, mantinely a tak ďalej.
Také časy dnes už asi nie sú...
Každopádne tie samostatné autíčka podľa mňa využijú "najmenej" a volil by som to ako ďalší level" po autodráhe.
Možno by nebolo na škodu kúpiť nejaké lacné analogové napr. 2 ks.
ps: neviem ako funguje to predbiehanie u tej digitálnej, to akože idú po 1 stope a je možné vybočiť a zaradiť sa dopredu či ako? pretože zdá sa mi to zbytočné, nakoľko my sme mali na tej dráhe aj viac ako 5 križovatiek niekedy zdvojených a tie slúžili často ako blokácia, teda si zastavil, o tvoje zadné kolesá sa druhý vybúral a išlo sa ďalej, a na rovine je výhoda keď sa nemôžu nabúrať.
Celkovo nás to bavilo s bratmi, nešlo iba o jazdenie, ale aj o vymýšľanie a stavanie nových dráh, ktoré sa stavali aj viac ako 5 hodín vkuse, keďže tých dielov bolo neúrekom a dráha bola cez 2 veľké izby + nadjazdy, skoky, klopené zatáčky, mantinely a tak ďalej.
Také časy dnes už asi nie sú...
Každopádne tie samostatné autíčka podľa mňa využijú "najmenej" a volil by som to ako ďalší level" po autodráhe.
Možno by nebolo na škodu kúpiť nejaké lacné analogové napr. 2 ks.
ps: neviem ako funguje to predbiehanie u tej digitálnej, to akože idú po 1 stope a je možné vybočiť a zaradiť sa dopredu či ako? pretože zdá sa mi to zbytočné, nakoľko my sme mali na tej dráhe aj viac ako 5 križovatiek niekedy zdvojených a tie slúžili často ako blokácia, teda si zastavil, o tvoje zadné kolesá sa druhý vybúral a išlo sa ďalej, a na rovine je výhoda keď sa nemôžu nabúrať.
co si vzpomínám, tak když jsem jako dítě jezdil zhruba před 40 ti roky k bratrancovi na prázdniny a tam jsme jezdili s autodráhou, vždy jsme po večerech v posteli snili, kdyby to šlo nějak udělat, aby ty autíčka nebyli vázané jen na tu dráhu, navíc strašný peklo bylo přesvědčit rodiče, že barák promotaný autodráhou nám opravdu vubec nevadí a normálně se tam dá chodit a vubec to nepřekáží.Podle mého už je to jen nostalgie a RC auto je použitelnější, jen bude asi trochu náročnější provoz--náhradní díly a tak.
Použiteľnejšie budú tie autíčka určite, ale či budú prinášať viac radosti aj po 3-4 rokoch to silne pochybujem, dokonca si myslím na základe synovcov že 1-2 mesiace najviac a bodka.
My sme to rozložili tak 5x do roka a rozložené to bolo zhruba 1 týždeň.
Vianoce by ma tiež ako dieťa nebavili ak by boli každý mesiac a nedajbože každý týždeň.
Vianoce by ma tiež ako dieťa nebavili ak by boli každý mesiac a nedajbože každý týždeň.
Aby sa mali s tými malými RC autami v zime aj kde hrať + pri autodráhe presedia celý deň a s autom podľa bateriek.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Kovboj píše:Pokud je baví autodráha tak bych zkusil ten digital, jen bacha - ten "basic" set za necelých 6 tisíc neumí tankování, na to si musíš přikoupit další dil a jsi někde na 10 tisících... Výhoda zase je že si s nima zajezdíš i ty, za tu cenu máš tři auta i ovladače.
Micro Losi jsou celkem divoké titěrné blechy, myslím si že 5 roků je na ně ještě málo. Třeba o přední nápravu bych se v takových rukách bál...
1:18 už je na doma IMHO velké - měl jsem kdysi Sharka, ale na doma to nebylo. Na venek mají Rustlera a Slashe z mého autíčkářského období. A ovládali je celkem obstojně.
Jinak proti Himotu v podstatě nic nemám - za ty peníze a pro děti je to celkem rozumný kompromis.
Autodráhou řeším pouze interní provoz.
Těch 10tisíc už je skutečně hodně - pořád riskuji, že je to po chvilce přestane bavit. To, že je baví autodráha teď nic neznamená.
-
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
robotmz píše:ps: neviem ako funguje to predbiehanie u tej digitálnej, to akože idú po 1 stope a je možné vybočiť a zaradiť sa dopredu či ako? pretože zdá sa mi to zbytočné, nakoľko my sme mali na tej dráhe aj viac ako 5 križovatiek niekedy zdvojených a tie slúžili často ako blokácia, teda si zastavil, o tvoje zadné kolesá sa druhý vybúral a išlo sa ďalej, a na rovine je výhoda keď sa nemôžu nabúrať.
Podle toho, co jsem dočetl, se na ovladači, když je auto před výhybkou, stiskne tlačítko a autíčko se přehodí na druhou kolej-stopu. Pokud jsem to pochopil, ani neurčuješ vlevo, vpravo.
-
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
robotmz píše:Použiteľnejšie budú tie autíčka určite, ale či budú prinášať viac radosti aj po 3-4 rokoch to silne pochybujem, dokonca si myslím na základe synovcov že 1-2 mesiace najviac a bodka.
3-4 roky?
Asi takhle - pokud by jim dělaly radost aspoň celý rok a autíčka ojezdili, jdu do toho.
5x do roka no ... nevim, nevim, nezdá se mi to využití moc velké ...
UPRAVENO: Synovce jsem přehlídl - ano, vidím, že máš představu o dnešních dětech.
Naposledy upravil(a) Jindra_S dne pon 14.10.2013 18:23, celkem upraveno 1 x.
-
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Fenius píše:Aby sa mali s tými malými RC autami v zime aj kde hrať + pri autodráhe presedia celý deň a s autom podľa bateriek.
Právě čekám, že si budou hrát vevnitř. Pokud by jezdili jen venku, mají k dispozici jiné - viz příspěvek výše.
-
Jindra_S
my sme spolu aj s kolegom ak si dobre pamätám raz lietali na Svrčinovci nad kostolom.
Si spomínal že si aj autíčkaril, takže ak máš aj na vonok nejaké autá, tak ďalšie autá ich nebudú baviť ani toľko.
Zatiaľ mám len 2,5 ročnú dcérku, ktorú som musel cez víkend voziť na štvorkolke spolu s manželkou
, tak dnes ma ešte všetko bolí, lebo som už vyše 1,5 roka skoro vôbec nejazdil.
Tých 5 x týždeň do roka to ale fachčilo v jednom kuse, trafo až horúce
my sme spolu aj s kolegom ak si dobre pamätám raz lietali na Svrčinovci nad kostolom.
Si spomínal že si aj autíčkaril, takže ak máš aj na vonok nejaké autá, tak ďalšie autá ich nebudú baviť ani toľko.
Zatiaľ mám len 2,5 ročnú dcérku, ktorú som musel cez víkend voziť na štvorkolke spolu s manželkou
Tých 5 x týždeň do roka to ale fachčilo v jednom kuse, trafo až horúce
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Mě přišel Tvůj nick nějak povědomý.
Ano, dvě autíčka ještě jsou - viz výše. Právě proto taky zvažuji, zda je to dobrý nápad.
Asi by to pak chtělo ještě dráhu. Něco jako tohle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PLs-WaLPJMw[/youtube]
Ano, dvě autíčka ještě jsou - viz výše. Právě proto taky zvažuji, zda je to dobrý nápad.
Asi by to pak chtělo ještě dráhu. Něco jako tohle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PLs-WaLPJMw[/youtube]
-
Tu analogovou autodráhu bych nebral.
Dostal jsem ji před 2ma lety od distributora k nějakému nákupu.
Bylo to před Vánoci, ideální dárek pro synovce 11 a 7 let. No vydrželo to asi ani den bez zásahu.
Ačkoli kluci jsou většinou destruktoři, tak za tohle ani nemohli. Je tam loop a když nedáš včas "turbo" tak autíčko z loopu spadne. Po 3 pádech letování odpadlého kablíku od motoru. Motory se dost přehřívají. Jedno autíčko jede trochu pomaleji. Na jednom ovladači se turbo špatně mačká a na druhým je zase plyn dost necitlivý. Napřed nic a pak vystartuje hned na půl plynu.
Navíc vlastně chtěla hned zásah, protože na jedné dráze byly kabely připájeny obráceně a autíčko couvalo případně jezdilo špatným směrem. Nebýt to zdarma, tak to omlátim někomu o hlavu.
Pamatuju, jak jsem s bráchou s autodráhou blbnul, ale tohle ty kluky od toho spíše odradilo a teď to akorát zabírá místo.
Bylo to před Vánoci, ideální dárek pro synovce 11 a 7 let. No vydrželo to asi ani den bez zásahu.
Ačkoli kluci jsou většinou destruktoři, tak za tohle ani nemohli. Je tam loop a když nedáš včas "turbo" tak autíčko z loopu spadne. Po 3 pádech letování odpadlého kablíku od motoru. Motory se dost přehřívají. Jedno autíčko jede trochu pomaleji. Na jednom ovladači se turbo špatně mačká a na druhým je zase plyn dost necitlivý. Napřed nic a pak vystartuje hned na půl plynu.
Navíc vlastně chtěla hned zásah, protože na jedné dráze byly kabely připájeny obráceně a autíčko couvalo případně jezdilo špatným směrem. Nebýt to zdarma, tak to omlátim někomu o hlavu.
Pamatuju, jak jsem s bráchou s autodráhou blbnul, ale tohle ty kluky od toho spíše odradilo a teď to akorát zabírá místo.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
No, já o digitální autodráze slyšel teďka prvně. 6000 mi přijde jako raketa.
Moje děti dostaly kdysi klasickou analogovou autodráhu. Vcelku bez problémů funguje doteď. Největším problémem je napájení. Přiložený 1A zdroj je slabý a soupeře šlo "vyhodit" tak, že člověk prostě zastavil. V tu chvíli se soupeřovo auto rozjelo o poznání rychleji a vypadlo ze zatáčky.
Když jsem byl malej, měli jsme taky autodráhu. Legrace se s ní užilo dost. Jen ten zdroj u toho byl dostatečně dimenzovaný.
Koukal jsem se i na odkaz na RC auto, co jsi dával. Za 1800 bych do toho nešel. Nevim, asi je jiná doba.
Takže já hlasuji pro analogovou autodráhu.
Moje děti dostaly kdysi klasickou analogovou autodráhu. Vcelku bez problémů funguje doteď. Největším problémem je napájení. Přiložený 1A zdroj je slabý a soupeře šlo "vyhodit" tak, že člověk prostě zastavil. V tu chvíli se soupeřovo auto rozjelo o poznání rychleji a vypadlo ze zatáčky.
Když jsem byl malej, měli jsme taky autodráhu. Legrace se s ní užilo dost. Jen ten zdroj u toho byl dostatečně dimenzovaný.
Koukal jsem se i na odkaz na RC auto, co jsi dával. Za 1800 bych do toho nešel. Nevim, asi je jiná doba.
Takže já hlasuji pro analogovou autodráhu.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Marena píše:Tu analogovou autodráhu bych nebral.
...
Můžeš mi napsat, co to bylo za značku?
Před pár lety jsem tomu staršímu pořídil něco podobného (měl tehdy cca 4-5 let). Nestálo to tak moc (odhad 1000 - 1500 Kč) a bylo to s lopingy, velké, s mnoha díly, svitícími auty a bylo to absolutně k ničemu. Postavit šel jen jeden okruh, nic více, jinak díly nepasovaly, udržet auto na cestě byl nadlidský výkon pro dospělého, celé se to rozjíždělo, autíčkům se ojížděly kartáčky atd. Proto teď chci něco lepšího.
-