Skylark Letí, ano je to tak!!!
SkyLarkMen: podivej se na http://elektroaircombat.wz.cz , AC regulatory nabizi levnejsi nez konkurence, informace o spolehlivosti a provoznich vlastnostech aneb drby ze zakulisi po me nechtejte, ale zdaji se mi celkem dobry, jak jen se muzou z popisu zdat. na cdromkovej previnutej motor stacit budou. nezapomen pripocist cenu lipolek, ktera je vysoka a navic lipolky moc nevydrzi(do 100cyklu). ale usetril bys spoustu hmotnosti a mel vic vykonu, na skylarkovi by se to urcite projevilo.
Tikef:odpoved mas v mailu
Tikef:odpoved mas v mailu
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
Převodovka
Nazdar vespolek, budu muset ještě nějakej čas vydržet s motorem co mám( asi speed 280 nebo 380). Chcu se zeptal, stavím si letadlo, ale chtěl bych aby bylo pomalejší než ten skylark co teďka mám. Jak to udělat. Asi budu muset dokoupit převodovku a vrtuli, Jakou ????
jsou někde stránky o převodovkách a jejich montáži na motor, nebo jak se to dělá a jak to vypadá????
Jakou zvolit vrtulu pro pomalolet???
Děkuju za rady!!!
jsou někde stránky o převodovkách a jejich montáži na motor, nebo jak se to dělá a jak to vypadá????
Děkuju za rady!!!
Kdyby to letadlo mělo být ještě pomalejší než skylark, muselo by mít menší plošný zatížení(poměr letové hmotnosti a celkové velkosti nosných ploch), takže by měl i horší pronikavost proti větru a veškeré další neduhy který z toho plynou. Už by to byl asi slow- nebo park-flyer. ale jak chceš, vrtule by měla mít malý stoupání a velkej průměr-bude mít velkej stat. tah a bude zabírat i při malých rychlostech. konkrétní hodnoty zjistíš buď v motocalcu(pohledej na netu) nebo když mi napíšeš na mail, pošlu ti lehce archaickou xls tabulku od milana findury, která takový věci počítá.
Re: Převodovka
SkyLarkMen píše:Nazdar vespolek, budu muset ještě nějakej čas vydržet s motorem co mám( asi speed 280 nebo 380). Chcu se zeptal, stavím si letadlo, ale chtěl bych aby bylo pomalejší než ten skylark co teďka mám. Jak to udělat. Asi budu muset dokoupit převodovku a vrtuli, Jakou ????
Děkuju za rady!!!
motor řady 380 neexistuje! a sřídavý motory stojí 1500 a více a ne stovku. ježiš to je negramot
Tikef : Nevim jestli máš potřebu se tu někomu vysmívat a zvětšovat si tim sebevědomí, nebo o co ti jde !? Skylarmen je začátečník a tak neví naprosto všechno . Toho negramota by sis pro příště moh odpustit ! Já jsem zapoměl že ty si věděl v začátcích všechno . Příště s těmahle slovama prosim šetři !
Btw : Motor řady 380 existuje , je to například speed 400 neboli mabushi 380 .
Btw : Motor řady 380 existuje , je to například speed 400 neboli mabushi 380 .
Barny
tikef: Myslím, že bys měl více přemýšlet, než sem něco napíšeš, nebo bys sem raději vůbec neměl chodit.
Motor řady 380 existuje.
Je to totiž motor, ze kterého vychází oblíbené Speedy 400. V mnohých propagačních materiálech modelářských firem může být stále uváděn čtyřstovkový motor jako 380 (např. 380er atd)
Střídavý motor stojí třeba 1500, ale i 4000 nebo 488 Kč. Záleží na tom, co chceš za motor. Za 100 s velkou pravděpodobností koupíš převinutý CD-ROMák, což by SLM pro jeho účely v pohodě stačilo.
Jestli si myslíš, že víš všechno a jsi nejchytřejší na světě, já ti to brát nebudu, ale nenadávej ostatním v diskusi.
Motor řady 380 existuje.
Je to totiž motor, ze kterého vychází oblíbené Speedy 400. V mnohých propagačních materiálech modelářských firem může být stále uváděn čtyřstovkový motor jako 380 (např. 380er atd)
Střídavý motor stojí třeba 1500, ale i 4000 nebo 488 Kč. Záleží na tom, co chceš za motor. Za 100 s velkou pravděpodobností koupíš převinutý CD-ROMák, což by SLM pro jeho účely v pohodě stačilo.
Jestli si myslíš, že víš všechno a jsi nejchytřejší na světě, já ti to brát nebudu, ale nenadávej ostatním v diskusi.
-
tomcatzdar
Re: Převodovka
tikef píše:[ motor řady 380 neexistuje! a sřídavý motory stojí 1500 a více a ne stovku. ježiš to je negramot
To si zehnal kde ze stridaky stoji 1500 a vic??????
Co taghle maly mp-jety no co??? ty stoji 1290 nebo neco kolem tyhle ceny
a to je rozdil 300 kc a to je pro studenty prece jen dost
Zdravíčko vespolek v ten nepříznivý zimní čas
To že nefunguje diskuze o "mým" SkyLarkovi mě fakt mrzí .... (chtělo by to možná poprosit admina aby na to jukl
) Jinak co se týče příspěvku k diskuzi pro SKM tak můj osobní názor je podobnej jako msob tj. že bych se hned netlačil do všelijakejch pokusů ze stříďákama apod. ale zkusil opravdu použít pajšl ze SL a dát do nějakýho Bendyho nebo tak něco .... ale proti gustu ........
btw. já na regl ze SL lítám dodnes a asi to ani nehodlám měnit protože se chystám a učím vše kolem spalováků
... sakrááááá ať už je zas tepleji
:D ......
\_ StanY _/
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar letci
1) jdou sem vložit fotky, rád bych se pochlubil skylarkem v letu.
2) jakou vrtuli byste dporučili ke kombinaci Speed 400/7,2 převod 1:3. Nebo jakou jinou kombinaci používáte ve svých pomaloletech.
3) jaké poznám údaje o vrtuli z jejího názvu?
4) Je odebírán z baterek vysílače konstantní proud, nebo se liší dle vzdálenosti přijímče, či vypnutí nebo zapnutí přijímače? Jak dlouho asi vydrží baterie AA 1850mAh ve vysílači
Moc děkuji za odpovědi.
Tikefofi přeji slunce v zorném poli

2) jakou vrtuli byste dporučili ke kombinaci Speed 400/7,2 převod 1:3. Nebo jakou jinou kombinaci používáte ve svých pomaloletech.
3) jaké poznám údaje o vrtuli z jejího názvu?
4) Je odebírán z baterek vysílače konstantní proud, nebo se liší dle vzdálenosti přijímče, či vypnutí nebo zapnutí přijímače? Jak dlouho asi vydrží baterie AA 1850mAh ve vysílači
Moc děkuji za odpovědi.
Tikefofi přeji slunce v zorném poli
1. Fotky sem jdou vlozit, ale musis je ulozit nekam na web, protoze adresa se zadava ve formatu [_img]http://image_url[_/img]. (pozn. ty podtrzitka tam nepatri, ono by to jinak neslo zobrazit abys videl tagy)
2. Já používam vrtuli (10"/8") (vice info u me, model Jessi).
3. Rozmery se udavaji v palcich (10"/8") nebo v mm (180/100). 1 palec (inch) je asi 2,54 cm. Udaj o rozmerech byva uveden na koreni vrtuloveho listu, prip nekde kolem.
4. Myslim, ze ano. V mc3010 mam 1300mAh baterky a vydrzi asi 2,5 hodiny
.
2. Já používam vrtuli (10"/8") (vice info u me, model Jessi).
3. Rozmery se udavaji v palcich (10"/8") nebo v mm (180/100). 1 palec (inch) je asi 2,54 cm. Udaj o rozmerech byva uveden na koreni vrtuloveho listu, prip nekde kolem.
4. Myslim, ze ano. V mc3010 mam 1300mAh baterky a vydrzi asi 2,5 hodiny
rikas 10/8
ja na 400 s prevodem 1:3 daval vrtuli 9/6 a myslel jsem si jak ho trapim
jinak jak uz nekdo rikal, podle me je lepsi nejakou tu dobu litat s plechovejma SS motorama, az pak prejit na stridaky, ja jsem zacinal se swiftem 280, asi po roce a pul jsem do nej dal svuj prvni stridak
myslim ze stridaky jsou uplne jiny kafe nez plechace
jinak hodne zdaru skylarkmene a zkus sem nejak dat ty fotky
ja na 400 s prevodem 1:3 daval vrtuli 9/6 a myslel jsem si jak ho trapim
jinak jak uz nekdo rikal, podle me je lepsi nejakou tu dobu litat s plechovejma SS motorama, az pak prejit na stridaky, ja jsem zacinal se swiftem 280, asi po roce a pul jsem do nej dal svuj prvni stridak
jinak hodne zdaru skylarkmene a zkus sem nejak dat ty fotky
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
1. Díky za rady asi zvolím vrtulu 9/6. Ta 9" znamená 225 mm průměr vrtule, že? A ta 6" to je stoupání. Co to ale znamená?
2. Hodlám použít převodovku MP JET s kluznejma ložiskama za cenu cca 99,- Kč. Co udělat aby se nezpekla.
3. Jak se převodovka spojí s motorem, respektive jak se připevní hřídel motoru do převodovky?
4. Bude se otáčet vrtule s převodem při klouzavém letu tak jak teď když mám vrtulu spojenou s motorem napřímo?
2. Hodlám použít převodovku MP JET s kluznejma ložiskama za cenu cca 99,- Kč. Co udělat aby se nezpekla.
3. Jak se převodovka spojí s motorem, respektive jak se připevní hřídel motoru do převodovky?
4. Bude se otáčet vrtule s převodem při klouzavém letu tak jak teď když mám vrtulu spojenou s motorem napřímo?
1) Predstav si, ze otocis vrtuli o 360 stupnu a pri tom ji nechas "jet" po stoupani. Nakreslis koncem listu sroubovici (krivku). Vyska jednoho zavitu te sroubovice bude 6". Za urcitch okolnosti se z toho da odhadnout rychlost letu modelu.
2) Nic, tady zapeceni loziska neprichazi v uvahu. (v planetce je kulickove lozisko)
3) Na hridel motoru nalepis pastorek (to mas v navodu k prevodovce
, budes potrebovat lepidlo na pastorky, tak kdyby nebylo u prevodovky, rovnou ho kup, taky ho dodava MP-JET) a pak namotor nasadis prevodovku.
4) Vrtule se otacet bude, ale pocitej s tim, ze pokud nebude sklopna tak bude hodne brzdit.
2) Nic, tady zapeceni loziska neprichazi v uvahu. (v planetce je kulickove lozisko)
3) Na hridel motoru nalepis pastorek (to mas v navodu k prevodovce
4) Vrtule se otacet bude, ale pocitej s tim, ze pokud nebude sklopna tak bude hodne brzdit.
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele: