Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel
Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel
...no tak jsem zvedavej na tech 5V, ty pruzinky jako zatez jsou super 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
No hezký, ale nejspíš to dopadne jak s tou sirkou " hele tahle chytla, tu si nechám " . Podle mě si tam zabezpečte 5V napájení a je vymalováno. Jakým způsobem je jedno. Tohle Ti stejně nic neřekne, nebo vyhodnocujete, kolikrát a pod jakým úhlem pohneš za letu pákou serva ? 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jde mi o to, jak budou vypadat kartáčky u motoru, třeba po 50hod a jestli se toho vůbec servo dožije při 5V. Je mi jasný, že nemůžu nasimulovat přesně to co je na letadle.
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
Přesně to mi taky zajímá..jak budou ty kartáčky vypadat.
Škoda,...už hodně let nedělám u Procter & Gamble. Měl jsem tam takovou logovací mašinku, co dovedla třaba měsíc sledovat napětí/proud a Logické stavy a to v rámci např 10ms. (nastavoval se skenovací čas malinko delší než systemová rychlost běžícího programu)...
Pak by jsi měl i průběh proudu za celou dobu testu.
Bohužel už to nemám k dispozici:-(
Škoda,...už hodně let nedělám u Procter & Gamble. Měl jsem tam takovou logovací mašinku, co dovedla třaba měsíc sledovat napětí/proud a Logické stavy a to v rámci např 10ms. (nastavoval se skenovací čas malinko delší než systemová rychlost běžícího programu)...
Pak by jsi měl i průběh proudu za celou dobu testu.
michalv píše:Jde mi o to, jak budou vypadat kartáčky u motoru, třeba po 50hod a jestli se toho vůbec servo dožije při 5V. Je mi jasný, že nemůžu nasimulovat přesně to co je na letadle.
Tak si to tak zkusím odhadnout.
Myslím, že to na tom servotesteru vydrží 5h bezproblémově. Cokoliv nad to, bude bonus. To bude cca 50-70h reálného provozu. Víc od toho nemůžeš v žádném případě očekávat.
Pokud se nějak výrazně seknu , tak mi to dejte požrat
Naposledy upravil(a) JMalik dne úte 15.10.2013 22:04, celkem upraveno 1 x.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
moc pěkný test,
budeš po hodinách kontrolovat vůle a jak servo středí ? asi si nepočítal jaký ekvivalent zatížení v kilech jsou ty spínače ?
jinak moc pěkné a moc zajímavé
palec nahoru za nápad
budeš po hodinách kontrolovat vůle a jak servo středí ? asi si nepočítal jaký ekvivalent zatížení v kilech jsou ty spínače ?
jinak moc pěkné a moc zajímavé
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
200us výchylka nieje až tak veľa... Pekne tie prevody zabehneš.
Ak chcete môžem podobne otestovať D60tky. 
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Tak klucí, servo se statečně drží
. Má už nalítáno 10hod a 14850 cyklů
, ale má docela pekelnou vůli cca 1mm na 15mm páčce.
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Neboj...ta vůle není nic tragického...neb délka páčky např na mojem stroječku je 7mm. No a podstatnější je kdy klekne. S vůlí se dá letět v pohodě....
Mimochodem..Futaby 3150 mají po roce létání vůle jako hrom (teda asi tak stejné jako popisuješ)
Mimochodem..Futaby 3150 mají po roce létání vůle jako hrom (teda asi tak stejné jako popisuješ)
- RomanSadilek
Podlehl jsem davové psychóze a na křidýlka dám MKS becy.
Už jsou doma.
Jinak jsem zkoušel nastavení poklesu výkonu motoru podle napětí, a nějak to nefunguje, odběr je moc velkej. Motor nešel do plných toček ani s plnou baterkou. Musel jsem to vypnout.
Zatím nalítány 2h.
Už jsou doma.
Jinak jsem zkoušel nastavení poklesu výkonu motoru podle napětí, a nějak to nefunguje, odběr je moc velkej. Motor nešel do plných toček ani s plnou baterkou. Musel jsem to vypnout.
Zatím nalítány 2h.
...hmmm, tak to máš dobrý, mě dneska psal pan Vanouch, že už má pro mě nový servo Hyperion, ale becáky p. Paláčkovi už došly a budou prý až za 3 týdny 
JETI DC-16
M1 píše:...hmmm, tak to máš dobrý, mě dneska psal pan Vanouch, že už má pro mě nový servo Hyperion, ale becáky p. Paláčkovi už došly a budou prý až za 3 týdny
Muzu se zeptat, jakou to ma vyhodu oproti centralnimu BECu? Na jednu stranu chapu, ze kdyz shori ten maly bec, tak to odpoji jedno servo a ne cele letadlo. Ale na druhou stranu tam budu mit neco 4-6x...
Centralni bec napajeny ze separatni baterky (ne pohonne) me prijde ok.
...už se to tu nedávno probíralo Petře, ale vlastně si si odpověděl sám, prostě to chrání každý servo zvlášt 
JETI DC-16
No...podle toho product pdf pro dealery co jsem dnes viděl,bude na jaře definitivně vyřešeno. MKS připravuje brushless wing serva HV serva. Za pětikilo to nebude, ale aspoň bude po problému s napájením.
...no právě za pětikilo to nebude, řekl bych tak za dva litry, co 
JETI DC-16