HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
Díky to jsem udělal, podle diagnózy je to nastaveno, jen tím, že jsem musel dávat subtrimy na přijímači, tak se mi rozhodila deska cykliky.
Jen technická, je to běžné, že to neukazuje v neutrálu 0% a musejí se používat subtrimy?
Jen technická, je to běžné, že to neukazuje v neutrálu 0% a musejí se používat subtrimy?
JR Graupner DSX9
Trex 500-hc3sx, Logo 600-hc3sx
(Trex 450, Minititan, T-rex 600N - prodáno)
Prosím o zkušenosti z vašich řad.
1. Přechodem na klasický přijímač jsem si všiml, že servo výškovky při pohybu pákou (výškovky) chodí dost trhaně (jakoby drhlo, skokově, ...), při tom při pohybu kolektivu se servo chová normálně.
Při klopení (křidélka) se serva hýbou jak po másle, ale při klonění (výškovka) tak prazvláštně skokovitě drhne. Když tak zítra natočím.
2. Stejně tak se pohybuje servo vrtulky (jakoby drhlo, ale chodí jak po másle, jde to ze serva).
3. Serva se zklidnily (nevrní tolik co cukali vklidu se satelitama na kolektivu kolektivu), ale v případě vrtulky stále servo přede i v subtrimech (když jsem používal satelit, vrtulkové servo se v subtrimech jevilo jako mrtvé - nevrnělo).
1. Přechodem na klasický přijímač jsem si všiml, že servo výškovky při pohybu pákou (výškovky) chodí dost trhaně (jakoby drhlo, skokově, ...), při tom při pohybu kolektivu se servo chová normálně.
Při klopení (křidélka) se serva hýbou jak po másle, ale při klonění (výškovka) tak prazvláštně skokovitě drhne. Když tak zítra natočím.
2. Stejně tak se pohybuje servo vrtulky (jakoby drhlo, ale chodí jak po másle, jde to ze serva).
3. Serva se zklidnily (nevrní tolik co cukali vklidu se satelitama na kolektivu kolektivu), ale v případě vrtulky stále servo přede i v subtrimech (když jsem používal satelit, vrtulkové servo se v subtrimech jevilo jako mrtvé - nevrnělo).
JR Graupner DSX9
-
BORN_TO_GRILL
ad. 1) Je to normální,dělá to všem,co znám (neznám ale všechny:))
ad. 2) Je to normální, dělá to všem...
ad. 3) Je to normální,...
Ve vzduchu to vše funguje moc hezky,bez zákmitů. Demon prostě funguje "jenom" ve vzduchu;) tam,kde má...
ad. 2) Je to normální, dělá to všem...
ad. 3) Je to normální,...
Ve vzduchu to vše funguje moc hezky,bez zákmitů. Demon prostě funguje "jenom" ve vzduchu;) tam,kde má...
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
Helitom píše:Díky to jsem udělal, podle diagnózy je to nastaveno, jen tím, že jsem musel dávat subtrimy na přijímači, tak se mi rozhodila deska cykliky.
Pokud máš nastaveno přesně menu diagnóza, tak se ti nemůže rozhodit deska cykliky! To s tím nemá nic společného. Samozřejmě, že musíš použít seubtrimy a koncové body, aby v menu Diagnóza chodilo vše správně!!! Díky tomu zajistíš, že se všemi vysílačkami a přijímači vidí bezpádlo to stejné. Proto by se nemělo nic rozhodit.
Každopádně tam budeš mít nějakou jinou botu a doporučuji, aby jsi po nastavení menu diagnóza zkontroloval manu TRIM a potom i menu MIX. Od nastavení menu diagnóza na NIC v rádiu nesahej. Už neupravuj ani koncové body, ani subtrimy!!!!!
Helitom píše:Prosím o zkušenosti z vašich řad.
1) ten trhaný pohyb je způsobený vysokým parametrem D v menu RIGID. Je to v pořádku. Je to "tlumení", aby výškovka nehoupala při zastavení. Tento skokový pohyb vidíš jen na zemi, ale v letu to nedělá.
2) nevím co tím myslíš. To by mělo chodit plynule stále. Nemá na to přijímač vliv. Můžeš natočit video, abychom viděli co myslíš tím trháním vrtulky?
3) to je naprosto v pořádku. Vůbec se tím nevzrušuj.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Nechci si stěžovat, jen oznamuji, že patřím do skupiny která má problémy se satelity Spektrum. V loňském roce jsem používal DSM2 a DX7 EU, pár kopanců bylo, především do cykliky. Letos ty samé satelity provozuji s DX8 a ač se na počátku sezóny zdálo, že jsem po přesvazkování a užívání antistatického spreje problém eliminoval, tak je to tu opět. Přjímač byl doma tak jsem to předělal a hotovo.
A když už jsem byl v té renovaci, tak jsem tedy přešel na SW BD 6.31 a tím tedy i nový FW 202. Pročetl jsem asi 20 stránek nazpět a na mou otázku jsem našel jen jednu odpověď, která oznamuje, že to tak je.
Tedy u záložky ocasní gyro už není parametr D a nahradil ho parapetr Hold power s přepínačem Universal a Expert. Po nahrání novýho SW mi nesvítí žádný z přepínačů a já si říkám, co bych tak měl asi nastvit? Čtu to proklatou bublinu v ájině, ale hodila by se mi i pomoc odborníků. Vrtulník Protos 470 a servo vrtulkyBLS251. Moooc děkuji.
A když už jsem byl v té renovaci, tak jsem tedy přešel na SW BD 6.31 a tím tedy i nový FW 202. Pročetl jsem asi 20 stránek nazpět a na mou otázku jsem našel jen jednu odpověď, která oznamuje, že to tak je.
Tedy u záložky ocasní gyro už není parametr D a nahradil ho parapetr Hold power s přepínačem Universal a Expert. Po nahrání novýho SW mi nesvítí žádný z přepínačů a já si říkám, co bych tak měl asi nastvit? Čtu to proklatou bublinu v ájině, ale hodila by se mi i pomoc odborníků. Vrtulník Protos 470 a servo vrtulkyBLS251. Moooc děkuji.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Colin1000 píše:Nechci si stěžovat, jen oznamuji, že patřím do skupiny která má problémy se satelity Spektrum. V loňském roce jsem používal DSM2 a DX7 EU, pár kopanců bylo, především do cykliky. Letos ty samé satelity provozuji s DX8 a ač se na počátku sezóny zdálo, že jsem po přesvazkování a užívání antistatického spreje problém eliminoval, tak je to tu opět. Přjímač byl doma tak jsem to předělal a hotovo.
Vše máš správně. Dej tem jenom možnost Expert místo Universal a je to.
bavarianDemon 3X a 3SX
Při nejhorším to natočím a nahraju, ale vrtulkové servo se chová o malinko lépe než servo výškovky, ale na ten způsob (trhavě).
JR Graupner DSX9
Tak jsem to proměřoval a zdá se, jak říkal Pavel, když se nastaví diagnóza, tak vše je v původním stavu, aspoň že o jednu starost (nastavování) méně.
Poslední věc co řeším, slave z jivu zapojit do přijímače (8kanál a tedy mám volno), nebo do bezpadla?
Poslední věc co řeším, slave z jivu zapojit do přijímače (8kanál a tedy mám volno), nebo do bezpadla?
JR Graupner DSX9
-
BORN_TO_GRILL
bezpádlo;)Helitom píše:Tak jsem to proměřoval a zdá se, jak říkal Pavel, když se nastaví diagnóza, tak vše je v původním stavu, aspoň že o jednu starost (nastavování) méně.
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
Vše máš správně. Dej tem jenom možnost Expert místo Universal a je to. 
Prosim Ta aky je rozdiel medzi tymito dvoma nastaveniami? Doteraz som lietal s Universal.V com je lepsi Expert?
dakujem
Prosim Ta aky je rozdiel medzi tymito dvoma nastaveniami? Doteraz som lietal s Universal.V com je lepsi Expert?
Ja se vratim s problemem o hodne stranek zpet a to - pri plnem kolektivu se ocas posune o par stupnu doprava a vrati se zpet az po ubrani kolektivu. Doposud jsem si to vykladal jako maly vykon na vrtulce, nez jsem zkusil pri tomto manveru dat i smerovkovy knypl doprava.
Takze stav je takovy, ze pri plnem kolektivu se ocase stoci doprava, ale kdyz dam smerovkovy knypl doprava, tak se ocas otaci pri plnem kolektivu doleva tzn. vykon na vrtulce je dostatecny. Co zmenit v helicommandu v nastaveni pro vrtulku? - (stejny problem mam i v jinem vrtulniku s Brainem)
Takze stav je takovy, ze pri plnem kolektivu se ocase stoci doprava, ale kdyz dam smerovkovy knypl doprava, tak se ocas otaci pri plnem kolektivu doleva tzn. vykon na vrtulce je dostatecny. Co zmenit v helicommandu v nastaveni pro vrtulku? - (stejny problem mam i v jinem vrtulniku s Brainem)
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Pridej zisk na vrtulce .
TARSAN píše:Pridej zisk na vrtulce .
...a když nepomůže, tak po jednom bodě zkoušet přidat P na vrtulce a vždy zkusit znovu maximální zisk.
bavarianDemon 3X a 3SX
TARSAN & Bozzda:
jen pro me ujasneni terminologie mezi HC3(ceske menu) a Brainem.
HC3 - Brain
vychozi zisk - Integral gain
P-zisk - Proportional gain
Zpozdeni - Derivative gain
matouci pro mne je, ze v Brainu je jako " ten hlavni" zisk oznacen Proportional gain.
jen pro me ujasneni terminologie mezi HC3(ceske menu) a Brainem.
HC3 - Brain
vychozi zisk - Integral gain
P-zisk - Proportional gain
Zpozdeni - Derivative gain
matouci pro mne je, ze v Brainu je jako " ten hlavni" zisk oznacen Proportional gain.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Nene!
HeliCommand a Démon
zisk z rádia - zvyšování P/I současně v určitém poměru
P - Proporcionální zisk
I - nenastavuje se, protože zvýšením/snížením P se mění poměr P:I a tento poměr se potom zvyšuje/snižuje jako celkový zisk z rádia
HeliCommand a Démon
zisk z rádia - zvyšování P/I současně v určitém poměru
P - Proporcionální zisk
I - nenastavuje se, protože zvýšením/snížením P se mění poměr P:I a tento poměr se potom zvyšuje/snižuje jako celkový zisk z rádia
bavarianDemon 3X a 3SX