Prosím o radu jak mám postupovat s novým motorem Kyosho GX-40 (6,5 ccm) při teplotách kolem nuly. Se standartní svíčkou (dodanou v readyset) se podaří motor nastartovat jen když je v teple v garáži. Záběh jsem provedl s palivem Power 80/20. Zatím jsem propálil jednu nádrž. Je možné přejít na palivo s nitrometanem nebo ještě pokračovat s Power R 20/0 ? Jakou pak zvolit svíčku ? Je možné použít teplejší svíčku i s Nitro palivem ?
předem děkuji
Kyosho Calmato - GX40
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
Svíčka ze setu sice není pro tu zimu to nejlepší, ale při teplotách jaké teď jsou vidím větší problém v tom palivu. Měl jsem ho také a motor mi chcípal. Jak trochu vystydl nechtěl ani naskočit a zatuhával. Na radu zkušenějších jsem přešel na 5% nitrometanu a je vše v pohodě. Motor běhá jak v létě
Doporučuji udělat to samé a ještě se v modelářské prodejně poptat po "teplé" svíčce.
Doporučuji udělat to samé a ještě se v modelářské prodejně poptat po "teplé" svíčce.
Dneska jsem shodou okolnosti laboroval s MVVSkou 8ccm a bylo to podobne. Doma jen na kapnuti do karburatoru naskocila na krivej pohled, venku ani tuk. Mordoval jsem ji desnym zpusobem, svicka zhavila, palivo slo. Zmenil jsem zhaveni i palivo. Nic.
Nakonec jsem zkusmo vymenil puvodni svicku O.S. Max #8 (stredne tepla) za novou O.S. Max A3 (tepla) ze zasob a motor se chytil. Naskocil mi nejdriv na palivo Hyper Flight 5% nitro, pak jsem ho nechal bezet na Proxim 80/20 a sel taky v pohode.
Jo, s tim prechodem na nitro, zabiham 80/20 zpusobem a po dobu podle vyrobce motoru a pak litam na ten Hyper Flight 5%, ktery v sobe ma mit krome 5% nitra jeste 15% syntetiky, 2% ricinu .. a nejaky ten metyl :-)
Na letisti jsem jeste dostal doporuceni na svicku Novarossi N7RC, ktera pry funguje bezvadne kdekoli. Vubec je to se svickama divny, nekdo mi tvrdi na zimu teplou, jinej studenou - IMHO a) je spravne, naschval zkusim zapatrat a dat odkaz.
Nakonec jsem zkusmo vymenil puvodni svicku O.S. Max #8 (stredne tepla) za novou O.S. Max A3 (tepla) ze zasob a motor se chytil. Naskocil mi nejdriv na palivo Hyper Flight 5% nitro, pak jsem ho nechal bezet na Proxim 80/20 a sel taky v pohode.
Jo, s tim prechodem na nitro, zabiham 80/20 zpusobem a po dobu podle vyrobce motoru a pak litam na ten Hyper Flight 5%, ktery v sobe ma mit krome 5% nitra jeste 15% syntetiky, 2% ricinu .. a nejaky ten metyl :-)
Na letisti jsem jeste dostal doporuceni na svicku Novarossi N7RC, ktera pry funguje bezvadne kdekoli. Vubec je to se svickama divny, nekdo mi tvrdi na zimu teplou, jinej studenou - IMHO a) je spravne, naschval zkusim zapatrat a dat odkaz.
Re: Kyosho Calmato - GX40
kadlman píše:Prosím o radu jak mám postupovat s novým motorem Kyosho GX-40 (6,5 ccm) při teplotách kolem nuly. Se standartní svíčkou (dodanou v readyset) se podaří motor nastartovat jen když je v teple v garáži. Záběh jsem provedl s palivem Power 80/20. Zatím jsem propálil jednu nádrž. Je možné přejít na palivo s nitrometanem nebo ještě pokračovat s Power R 20/0 ? Jakou pak zvolit svíčku ? Je možné použít teplejší svíčku i s Nitro palivem ?
předem děkuji
Sehnal jsem svíčku Rossi R2 hot. Na štítku je napsáno, že je určena pro motory od 2 do 3,5. Nemůže dojít k přepálení v motoru s větším obsahem ? (6,5 ccm)
Na O.S. Max A3 pisou ze je "do objemu .32/5,23 a pro 40/46LA" a chodi i ve vetsim. Zatim se mi neprepalila ani kdyz zhavim casto zavrhovanym powerpanelem.
Jinak - o svickach jsem nasel hodne malo u Kolmana.
Par tabulek o svickach je na hobbyeshopu, potvrzuji tepla na zimu, studena na leto.
Jeste patram v zahranici ...
- tak tady je princip a popis nekterych svicek O.S. a Rossi.
- Glow Plug Selection Guide - zajimave cteni je v poslednich castech stranky
- Opet obecne o svickach z rcnitro.com
Jinak - o svickach jsem nasel hodne malo u Kolmana.
Par tabulek o svickach je na hobbyeshopu, potvrzuji tepla na zimu, studena na leto.
Jeste patram v zahranici ...
- tak tady je princip a popis nekterych svicek O.S. a Rossi.
- Glow Plug Selection Guide - zajimave cteni je v poslednich castech stranky
- Opet obecne o svickach z rcnitro.com
A3 mám v LA 46ce a taky - léto, zima, všechno jedno. Měnil jsem to v MVVSce, kde byla origoš studenější svíčka a nechtěla mi v zimě chytat.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
Pokud se stane, že se při startování motor "uchlastá",
tak je v návodu pro motor "Kyosho GX-40" pokyn k vyšroubování svíčky a protočení motoru startérem, aby se odstranilo přebytečné palivo.
Je to skutečně správný postup ? Nemůže dojít při protáčení přes horní úvrať
bez našroubované svíčky k poškození pístu s vložkou ?
Vyčetl jsem v manuálu pro ASP motory s provedení ABC (bez pístního kroužku), že se nesmí protáčet motor bez našroubované svíčky.
U mě se jedná o motor GX-40, který vzhledově připomíná ASP, takže si nejsem tou péčí o motor úplně jistý.
tak je v návodu pro motor "Kyosho GX-40" pokyn k vyšroubování svíčky a protočení motoru startérem, aby se odstranilo přebytečné palivo.
Je to skutečně správný postup ? Nemůže dojít při protáčení přes horní úvrať
bez našroubované svíčky k poškození pístu s vložkou ?
Vyčetl jsem v manuálu pro ASP motory s provedení ABC (bez pístního kroužku), že se nesmí protáčet motor bez našroubované svíčky.
U mě se jedná o motor GX-40, který vzhledově připomíná ASP, takže si nejsem tou péčí o motor úplně jistý.