Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
sramy
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

#586 Příspěvek od sramy »

ST píše:Tohle jsou normální začátečnický stavy. Projde si tím každej. Proto říkám, že si to chce koptéry osahat se strojem za pár korun. To že si někdo představuje jak lítá hned s nadupaným a nastrojeným kopterem mě přivádí dost k smíchu. Sramy to chce klid a pomalu do toho pronikat. Lítat to bude neboj. Od verze 1.5 je i lépe propracovaný ten self level. Já přešel na 450 quadrocopter z 750 trikoptéry podle rcexplorer a nechápal jsem jak je ta quadra nádherně stabilní.

Díky Stando, dneska odpoledne chci využít počasí a znovu to zkusit, vezmu sebou ještě elektrolet, abych si zalétal, v případě, když se nebude dařit.
Jasně musím si tím projít, a mně to nevadí je to dobře a rád pochopím vše okolo nastavování atd. U nás v okolí nikdo není kdo by létal s kopterama, tak jsem moc rád za vaše rady.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
sramy
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od sramy »

Dneska znovu zálet, už se podařilo, tak všem ještě jednou díky za pomoc.
Zatím jsem jen trénoval nahoru dolu a trochu do stran. Jednou jsem se odvážil do asi 20m musel jsem bojovat abych jí dostal zpět v závěru jsem se vrátil k nohám, ale neodhadl jsem plyn a ubral víc a než bylo třeba, následovala (asi ze 2m) rána na asfalt a první rameno prasklo. Náhradní ramena mám (rám SK450) tak zas půjde do vzduchu, chvíli ještě potrvá, než si budu jistej.
Lítal jsem na SL režim. :wink:
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od jamesgsf »

Jo to je ten zvyk motorové nouze z letadla taky to mam zasebou. :D
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od sramy »

teď už jen chodit létat a zvyknout si. :lol:
www.lmkchotebor.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#590 Příspěvek od ST »

Nauč se základní věci, jako je visení od sebe, k sobě a bokem, a pak můžeš zkoušet kruhy a osmičky. Jak zvládneš visy tak to půjde rychle dopředu. Jo a ze začátku žádnej asfalt a beton. Spíš travnatý povrch. Dost ušetříš.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
sramy
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od sramy »

ST píše:Nauč se základní věci, jako je visení od sebe, k sobě a bokem, a pak můžeš zkoušet kruhy a osmičky. Jak zvládneš visy tak to půjde rychle dopředu. Jo a ze začátku žádnej asfalt a beton. Spíš travnatý povrch. Dost ušetříš.

Dík budu zkoušet.
www.lmkchotebor.cz
PeZet
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od PeZet »

Tak jsem se také nechal zlákat do stavby quadrocopteru s touto deskou. Snažil jsem se toto vláknou projít a hodně jsem se poučil, ale nějak jsem nenašel odpověď na drobnou otázku. Když deska dorazila, byl v krabičce ještě i igelitový pytlík a v něm cosi jako pezoelektrický repráček. K čemu to? Indikace nízkého napětí zdroje? Má s tímto někdo zkušenost?

Letu a plavbě zdar!
PeZet
macil

#593 Příspěvek od macil »

Aj. Doska jednoducho pri rôznych príležitostiach pípa a aby to bolo počuť je na to potrebný menič.
PeZet
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od PeZet »

Díky, jasné. Ještě dotaz, jak je to s odpružením desky vůči rámu. Na několika videích jsem viděl desku lepenou na rám přes pěnovu gumu. Je to nutnost nebo "vylepšení".

Letu a plavbě zdar!
PeZet
macil

#595 Příspěvek od macil »

Je to doporučené. Na jednej koptere ju mám napevno na nylonových stĺpikoch a nie je problém, ale motory s vrtuľami negenerujú takmer žiadne vibrácie.
zdekar

#596 Příspěvek od zdekar »

PeZet píše:Tak jsem se také nechal zlákat do stavby quadrocopteru s touto deskou. Snažil jsem se toto vláknou projít a hodně jsem se poučil, ale nějak jsem nenašel odpověď na drobnou otázku. Když deska dorazila, byl v krabičce ještě i igelitový pytlík a v něm cosi jako pezoelektrický repráček. K čemu to? Indikace nízkého napětí zdroje? Má s tímto někdo zkušenost?

Zkušenost s tím nízkým napětím nemám, bylo by potřeba k desce připájet kablíky + a - od baterky, aby napětí indikovala na displayi a pípala (pájet se mi tam nic nechtělo :) ). Ale ten repráček má i jiné využití - deska pípá při odemykání/zamykání), pak když odemkneš a máš stále stažený plyn a i nějaké další signály. Pokud máš taky nastaven AUX kanál na 3-polohový přepínač, pak v jedné krajní poloze máš ACRO mód, v druhé SL mód a uprostřed ALARM - to pak začne hlasitě pípat, aby se ti koptéra lépe hledala :)

PeZet píše:... jak je to s odpružením desky vůči rámu. Na několika videích jsem viděl desku lepenou na rám přes pěnovu gumu. Je to nutnost nebo "vylepšení".

Já jsem desku přimontoval k rámu plastovými šroubky a pod ní dal víčko té pěnové krabičky, v kterém deska přišla. Deska by měla být pevně ukotvena, ale zároveň na něčem co tlumí vibrace. Určitě by stačila i jen oboustranka :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
PeZet
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od PeZet »

Díky, zamyslím se nad použitím toho víčka.
K třípolohovému přepínači, ty krajní polohy mi fungují (aspoň dle změny na display ON/OFF u SL), ale alarm ve středu mi nechodí, tedy nic se neozývá. Nemusí být i vysílač off, tedy stav při ztrátě signálu?

Další nepříjemnost, která měě brzdí v letu je to, že na HK nemají levotočivé (normální) vrtule 9047 SF. Koupil jsem R-ka ale ty párové jsou stále se stausem BK. Nevyměnil by někdo v Praze dva kusy R vrtulí za normální (viz http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__34504__Slow_Fly_Electric_Prop_9047SF_4_pc_EU_warehouse_.html )? Díky předem. :wink:

Letu a plavbě zdar!
PeZet
macil

#598 Příspěvek od macil »

PeZet píše:Díky, zamyslím se nad použitím toho víčka.
K třípolohovému přepínači, ty krajní polohy mi fungují (aspoň dle změny na display ON/OFF u SL), ale alarm ve středu mi nechodí, tedy nic se neozývá. Nemusí být i vysílač off, tedy stav při ztrátě signálu?

Táto vychytávka funguje až s FW 1.6++
zdekar

#599 Příspěvek od zdekar »

Aha, tak to bude tím... že mám verzi 1.6++ a tam to takhle je :) No nic, zas to není tak důležitá funkce... sám mám AUX jen na 2-polohovém přepínači, takže alarm taky nemám funkční :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
czesilko

#600 Příspěvek od czesilko »

Ahoj. Již jsem psal o mém problému někojik stránek zpět teď už mám vše (včetně vrtulí) v celku ale problém trvá.

Samovolně se mi zrchlují a zpomalují motory a to následujícím způsobem: ty zrychlující jdou postupně až do maxima. Ty zpomalující pokud nedám plyn alespoň na 1/2 tak zpomalují až se úplně vypnou a pak už na plyn nereagují dokud ho nestáhnu opět na 0. Pokud dám alespoň 1/2 plynu tak se úplně nevypnou nicmene se stale značně zpomalují a druhé dva stale zrychlují na max.

quadra je X. zrychlují motory 1 a 3 tzn predni levý a zadní pravý. zpomalují 2,4 . motor 4 navíc zpomaluje mnohem víc než 2 senzory a opto regulátory kalibrované. o to víc nechápu jak se mohou zpomalovat až se úplně vypne :O

Jsem přesvědčen, že mám vše nastaveno jak má být ale někde chaba musí být - nejspíš u mě :) . Jsem v copterách úplný začátečník...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“