Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#481 Příspěvek od graup15 »

No..já bych hodně přidal...., ale doufám,že se pletu. Múj odhad je min 150 doláčů za kus.
graup15

#482 Příspěvek od graup15 »

M1 píše:...už se to tu nedávno probíralo Petře, ale vlastně si si odpověděl sám, prostě to chrání každý servo zvlášt :wink:

Asi tak. Nebráním se použití centrálního BEC,např v Coradech běžná věc. Ale za stávající situace, radši volím cestu separátních BEC. Naštěstí se pomalu , ale jistě blíží doba plochých HV serv (s Brushless)motory. Sice cena bude darda, ale pokud to bude mít dobrou životnost,proč ne. Do modelů,kde bude celková cena vysoká,to bude správná volba.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od lakotamm »

Rozmery toho MKS BECu sú fakt 20x11mm? Nech robím čo robím, pod 22,8x15,2mm to nedostanem. :?
Přílohy
5Vstab.jpg
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
RomanSadilek

#484 Příspěvek od RomanSadilek »

lakotamm píše:Rozmery toho MKS BECu sú fakt 20x11mm? Nech robím čo robím, pod 22,8x15,2mm to nedostanem. :?

zrovna jsem dokončil instalaci
integrač je o 90st proti směru ručiček a vyvody na kablik jsou pod nim, kondiky jsou pajeny na vyvodech integrače. Rozměry nevím je to takový malý :D
ST
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od ST »

Je hezký, že si BECujete serva v křídle. Ale co ty futaby v ocase ? Ty jako nic ? Buď všechno, tedy 6x BEC nebo jeden centrální.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
RomanSadilek

#486 Příspěvek od RomanSadilek »

ST píše:Je hezký, že si BECujete serva v křídle. Ale co ty futaby v ocase ? Ty jako nic ? Buď všechno, tedy 6x BEC nebo jeden centrální.

A odešlo teď někomu servo jinde než na křidélku?
mám tam ještě diody, tak jsem pod 6 voltama
a tak to zůstane.
M1
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od M1 »

...souhlasim Stando a proto budu becovat všechny serva, teda i Futaby :wink: a argument typu, ty ještě nikomu neodešly už neberu, protože Hyperiony do jistý doby taky neodcházely...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
JMalik

#488 Příspěvek od JMalik »

M1 píše:...souhlasim Stando a proto budu becovat všechny serva, teda i Futaby :wink: a argument typu, ty ještě nikomu neodešly už neberu, protože Hyperiony do jistý doby taky neodcházely...

Mysli na to, že těch miniBECů tam bude poměrně dost. Pokud se některý podělá na straně vstupního napájení, tak to může umrtvit RX a ostatní serva. Pokud by odešel na straně připojeného serva a nevyzkratoval se na vstupu, tak na klapkách to uřídíš. Na křidélkách taky, ale to už musíš mít kliku. Pokud se to podělá na výškovce, tak budeš jenom divák.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
LittleFalco

#489 Příspěvek od LittleFalco »

Viking ma motyla, takze prijde o pulku vyskovky...
Take nejsem priznivcem podobneho pretechnizovani, prijde mi to jak drbat se za pravym uchem levou rukou. Kdyz na zavodech vyhravaji letadla, jejichz palubni napajeni bezi na 4,8V, proc by to nemelo (jako hobbikovi) stacit me?
Zpátky doma, v kopcích :-)
german

#490 Příspěvek od german »

aj Multiplex robi samostatne bec-y na serva, a ta cena :-)

http://www.multiplex-rc.de/en/products/ ... 90030d0114
kovaco

#491 Příspěvek od kovaco »

Kluci, jednoznačně jak jsem již psal, je 6x něco horší nežli 1x něco. Mám tam maxbec na 5V a od té doby mám boží klid. Je fakt, že když odejde, nebo odejde servo a to hlavně na výškovce, můžu si jenom v klidu zapálit a koukat, kam to spadne a tiše přemýšlet, co z toho nic ještě vytěžit. :lol:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
M1
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od M1 »

...ale vždyt to neni pravda Ondro, ty si furt myslíš, že si s tím centrálním becem všechno vyřešil, když se ti posere jak píšeš to tvoje jedno "něco" (centrální bec), tak si skončil i stěma 6 servama, ale když vodejde jeden malej separátní bec u serva tak to odpojí jen jedno servo i když by ten malej odešel jak píše J.Malík na vstupu, tak tam RX protlačí takovou štávu, že u něj max přehořej ty tenounký dráty. Akorát tam prostě musíš instalovat 6ks místo 1ks
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
kovaco

#493 Příspěvek od kovaco »

Hele Marku, nebudu se dohadovat, ale maxbec je odzkoušený v praxi o hooooodně letových hodin víc, nežli tyhle malé prdítka. Ono uvidíme.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
RedAce

#494 Příspěvek od RedAce »

kovaco píše:Kluci, jednoznačně jak jsem již psal, je 6x něco horší nežli 1x něco.

Ano, je tam 6x větší šance (při stejné kvalitě součástky), že se ti to po***e, ale jeden nefunkční BEC z šesti není konkrétně u Vikinga na překážku bezpečného přistání. A šance, že ti chcípnou oba ocasní nebo oba křidélkové je mizivá. A i tak by se to dalo dostat na zem realtivně bezpečně.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od Genagen »

RedAce píše:Ano, je tam 6x větší šance (při stejné kvalitě součástky), že se ti to po***e, ale jeden nefunkční BEC z šesti není konkrétně u Vikinga na překážku bezpečného přistání. A šance, že ti chcípnou oba ocasní nebo oba křidélkové je mizivá. A i tak by se to dalo dostat na zem realtivně bezpečně.

Jenemze takhle jednoduse nemuzes tu pravdepodobnost urcit. To je zcela irelevantni odhad. To je to na co jsem se ptal vyse.

Mala mrcha na 2A nebude mit stejnou zivotnost jako velka mrcha na 5/10A.

Intuitivne (nemam to podlozene cisly) mi prijde jeden velky centralni dostatecne kvalitni a dimenzovany bec jako bezpecnejsi reseni.

vam prijdeou ty male becy intuitivne lepsi. zajimalo by me, jestli nekdo nemam fakta :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“