Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#886 Příspěvek od graup15 »

lakotamm píše:Sám si napísal že 2,4m Energic lieta ako F3B. :)

Dalibor ja ti neviem - proste je to vo mne. Aj Sky Lady lietala 20m/s. :lol: Tie prielety pod plným plynom pár m odo mňa... A následne potiahnutie - no krídlami mávala ako bocian. :) A 2x som ich veru zlomil. :lol:

Ak by som si zobral ariane a trebárs nastriekal kabínku na predok, po pár s by som ju nevidel rovnako ako Corado... Jednoducho neviem.. :roll:

Možno by mi stačil model s 2 trupmi - 1 na rýchlosť, druhý na termiku. A zase špekulujem. :lol:
:roll:

Protože má profily z F3B mašiny, tak se letové chování podobá na F3B..jenže musí zůstat lehký!!
jak tam napereš kýbl baterek a těžký motor..je to v háji. Energic je výborný model, ale taky potřebuje pilota co to dokáže vytěžit.:-)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#887 Příspěvek od lakotamm »

graup15 píše:Protože má profily z F3B mašiny, tak se letové chování podobá na F3B..jenže musí zůstat lehký!!
jak tam napereš kýbl baterek a těžký motor..je to v háji. Energic je výborný model, ale taky potřebuje pilota co to dokáže vytěžit.:-)

Dalibor ja si pamätám ako som hneď prvý let s Lynxom chytil niekedy v novembri stúpak - klapky nejakých 45° dole a ide sa. :) Ale mal som vario, to je fakt... :roll: EDIT: bol to teda až 2. let. :roll:

Batérie ťažké nemusia byť. To že som mal v Lynxovi batériu ktorú ty používaš vo Vikingovi je už druhá vec - ťažisko.

Takto páni - ja nepotrebujem lietať nulky. Na to mám Kčko. :wink: A tiež nechcem F3J alebo F5J.

Ja si nemyslím, že 200g motor je na 2m model nejak veľa. Teraz išiel lynx 40m/s a motor nebežal na hranici. 5s Lipol a 12,75x13 by mohlo slušne rozhýbať nejaký 1,5-2kg model, navyše by stúpla účinnosť a výkon na cca 1,8kW.

Trebárs toho typhoona by som si kľudne vybral - no kupovať zase nový motor? :roll: Mám tu ešte axi 2217/12 - do Corada ako stvorený, špičkovo dá 500W, ale len cca 20-25m/s...

Teoreticky - Ariane V6, 2 trupy, 1 s 70g axíkom, druhý s 200g hyperionom. :)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
petrajksner

#888 Příspěvek od petrajksner »

Ten trup na Arianu s axi bych asi zavrhnul, Ariana samozřejmě lítá pěkně i lehká, ale pak jí chybí dynamika a pokud si myslel tento lehký trup na termiku, tak se mi zdá že je na to zase malá. Já osobně bych s Arianou pod 1,2kg nešel, rychlost pak vytratí docela rychle.
Typhoon je z mého pohledu docela těžký drak, s tím aby si ho rozhejbal musíš ho naložit pohonem, kolegovi chodí cca 45m/s ale je to uvnitř plný od kuželu až po ocas.
Jestli jsem dobře pochopil, tak píšeš o přetížení oběžky hyperion na 5S s 12.75x13?
Asi by to příkonově vylezlo na tech 1,8kW, ale nemyslím si že oběžka by dala při takovém příkonu větší účinnost, jen to bude topit a výkon bude zanedbatelný. Oběžky dle mého názoru nejsou tak účinné při přetěžování jako innrunery s převodovkou.
JMalik

#889 Příspěvek od JMalik »

lakotamm píše:......................

Být Tebou, tak si dám v téhle kategorii tři měsíce oraz a za tu dobu vymyslíš co vlastně chceš. Mám Surprise a cca na 6,5kW to létá hodně rychle. Na 5kW je to po deseti startech, protože to zatím žádná baterka nevydrží. I termiku to létá výborně. Chce to brát tak třímetry a víc a rozhodně s tím nezačneš točit stoupák v pěti metrech nad zemí s touhle motorizací.
Ale vydovádíš se s tím nádherně.
Takže jednak si rozmyslet náklady, co jsi ochotný do té rychlosti investovat, potom vymyslet, jestli skutečně požaduješ 50m/s stoupání, nebo to má spíš létat termiku........ No a až to vymyslíš, tak ještě chvíli počkat, došetřit peníze a v téhle kategorii nekupovat žádnou neověřenou šunku.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#890 Příspěvek od lakotamm »

petrajksner píše:Jestli jsem dobře pochopil, tak píšeš o přetížení oběžky hyperion na 5S s 12.75x13?
Asi by to příkonově vylezlo na tech 1,8kW, ale nemyslím si že oběžka by dala při takovém příkonu větší účinnost, jen to bude topit a výkon bude zanedbatelný. Oběžky dle mého názoru nejsou tak účinné při přetěžování jako innrunery s převodovkou.

Ten motor už teraz bežal na 4s 14,8x14 (45mm trámec, papierovo 14,5x14). Peťo nameral so starou batériou a 40mm trámcom 110A na štarte. Musím si kúpiť Castle link... Po výmene vrtule by mal ostať prúd rovnaký, ale stúpli by otáčky - to majú RFMká radi.

JMalik píše:Být Tebou, tak si dám v téhle kategorii tři měsíce oraz a za tu dobu vymyslíš co vlastně chceš. Mám Surprise a cca na 6,5kW to létá hodně rychle. Na 5kW je to po deseti startech, protože to zatím žádná baterka nevydrží. I termiku to létá výborně. Chce to brát tak třímetry a víc a rozhodně s tím nezačneš točit stoupák v pěti metrech nad zemí s touhle motorizací.
Ale vydovádíš se s tím nádherně.
Takže jednak si rozmyslet náklady, co jsi ochotný do té rychlosti investovat, potom vymyslet, jestli skutečně požaduješ 50m/s stoupání, nebo to má spíš létat termiku........ No a až to vymyslíš, tak ještě chvíli počkat, došetřit peníze a v téhle kategorii nekupovat žádnou neověřenou šunku.

Asi to fakt teraz nemá cenu riešiť. Čaká ma stavba Thowta, takže nudiť sa nebudem.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Tomikk

#891 Příspěvek od Tomikk »

lakotamm píše:Máš digitálnu šubleru? Majú krídla presne 16,00? Resp. či majú rovnakú hodnotu.

Tak už jsem doma, šuplera ukázala 16,82mm! Takže tak.
Vidim ale, že už je to stejně jedno;-)))
Přeju až se rozhodneš pro jeden dva nebo tři modely, ať jseš spokojenej :D
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#892 Příspěvek od lakotamm »

Tomikk píše:Tak už jsem doma, šuplera ukázala 16,82mm! Takže tak.
Vidim ale, že už je to stejně jedno;-)))
Přeju až se rozhodneš pro jeden dva nebo tři modely, ať jseš spokojenej :D

Majú oba 16,82mm? :)

Len ma zaujíma či 0,3mm je chyba formy (vyrobenej stierkovaním) alebo náhody.
Vďaka. :wink:
Tomikk

#893 Příspěvek od Tomikk »

lakotamm píše:Len ma zaujíma či 0,3mm je chyba formy (vyrobenej stierkovaním) alebo náhody.
Vďaka. :wink:

Obě křídla jsem měřil 5x pak zprůměroval, jedno je 16,82, druhé 16,86.

Nevím, jak často takto měříš křídla, ale setiny bych neřešil, 0,3mm rozdíl tam není ani náhodou!
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#894 Příspěvek od lakotamm »

Vďaka! Toto som chcel počuť - že číňan proste nedotlačil formu... :roll:

Ja pre istotu krídla nemeriam, lebo by som dostal infarkt z "presnosti". :lol: Celé som ich striekal...
RedAce

#895 Příspěvek od RedAce »

I kdyby ten rozdíl nakrásně BYL 0,3mm, tak si opravdu myslíš, že to letadlo tím bude nějak výrazně trpět? Tolik, že ho to v tvých očích diskvalifikuje? Když si doteď létal s letadlem, které mělo místo spojky uhlíkový pásek?
BKSL

#896 Příspěvek od BKSL »

Viete povedat kto je distributorom RcRCM v CR ?
Zaujima ma Typhoon 2E, lieta to podla videii celkom slusne :wink: .
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
martin z

#897 Příspěvek od martin z »

zkus to tady http://www.modelservis.cz/katalog/vetrone
nebo v evropským skladě HK pod jiným názvem http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

v jiným vlákně jsem právě četl mnoho příspěvků jak opěvuješ minicorado..
BKSL

#898 Příspěvek od BKSL »

MiniCorado vyzera ze je to spickovy model.
Jedine ta jedna vec s tym kmitanim OP zlava doprava je zvlastna.
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#899 Příspěvek od Milan Nes »

uprimne ... narovinu ... ty tento problem na vykonu nepoznas a kdyz bysis to neprecetl tak bys o nem nevedel

ja sem si neco s minicoradem odlital a popravde si nejakeho kmitani nevsiml ale zato jsem si vsiml tuny svych chyb .. protoze tohle neni guma .. tady je to videt kdyz neco poseres .. protoze tohle lita tak jak to ridis :) kam to posles tam to de, co zapackujes to to udela ...

ale je to brutalne hodny ... skoro to nejde utrhnout ... dyt je to takovej skoro skolni model
nechapu co resis ...

podle mne moc googlis a malo litas ... obecne problem dnesni modelariny .. prectes si ze to muze zakmitavat a ted to vidis jako to nejhorsi ...

az zalitnes s erem opravdu ciste 4 zatacky tak muzes toto resit , ale narovinu, to se dlouho nestane :) vim to sam na sobe, takze ti garantuju ze minimalne 2 sezony vsechny problemy budou na tve strane .. dalsi 2 sezony to bude tak ze si to budes uzivat a pak si koupis B cko :-d

ja sem porad na strane ze vse co je ve vzduchu spatne je mejma levejma rukama a fakt ne letadlem :-d teda kdyz uz clovek opusti gumu a nekvalitni modely
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
RomanSadilek

#900 Příspěvek od RomanSadilek »

kmitani OP ??? co to je?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“