Skylark Letí, ano je to tak!!!
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
Nu nic. Zdrojový kód mi moc neříká. Kdo chce, může se juknout na střeva skylarka a pak mi říct co tam je za motor.
http://skylarkmen.euweb.cz/2.jpg
http://skylarkmen.euweb.cz/2.jpg
Hmm tak jentak mimochodem nám SkyLark trochu upgratovali
Ty máš křídla rovný já měl "uši" (ikdyž ty maj bejt prý stabilnější), ty máš 7mi článek já měl 6ti .... jinak máš ještě na táhlech takový ty plastový "záklapky" já měl jenom konce zahlý do Z .... a jestli máš ještě rádio na 35MHz (já měl na 27MHz) tak se dá mluvit téměř o povedenější verzi 2
.... PLS to není jakákoliv narážka nýbrž jen tokový moje povšimnutí. Letu zdar a měkkou ZEM 
\_ StanY _/
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za přání měkké zeme. Včera byla potřeba.
Asi po měsíci větru a deště byly včera konečně letové podmínky. Vítr minimální a sněhu tak 15 cm.
Jelikož jsem už dvě vrtule ( s letadlem dodávané) pomálal, musel jsem namontovat náhradní, která měla být stejná jako ty dvě předchozí. Pecka model mi však dodal vrtulu jinou, asi s dvojnásobným stoupáním.
Vše jsem zapojil a namontoval. Vypadalo to OK. Jal jsem se vypustit letadlo k letu. No stoupalo jak kráva, začal jsem trimovat výškovku až do krajní polohy, nic nepomohlo. Musel jsem teda po celou dobu letu korigovat výškovku. Nu poletoval jsem tak asi 2 až 4 minuty. Pak jsem nezvládl řízení a model mi uletěl asi 250 m daleko. Ke fší smůle mi ve výhledu stálo křovisko a stromy. No skončilo to jak muselo. Andělíčkem ve sněhu. Pojal jsem se sprintoval v hlubokém sněhu. Po "5" minutách běhu jsem se doplazil k modelu a zjistil následující. Jedno servo je ouf of order. Až budu mít čas budu ho muset rozdělat a podívat se na ztráty.
Mám k dispozici předochozí fotku, pozná někdo co je to za servo.
http://skylarkmen.euweb.cz/3.jpg
Případně jakým jiným laciným a zároveň kvalitním servem ho můžu nahradit.
PS: poučení na závěr? Nebuď línej a lítej na velkým otevřeným prostoru
Asi po měsíci větru a deště byly včera konečně letové podmínky. Vítr minimální a sněhu tak 15 cm.
Jelikož jsem už dvě vrtule ( s letadlem dodávané) pomálal, musel jsem namontovat náhradní, která měla být stejná jako ty dvě předchozí. Pecka model mi však dodal vrtulu jinou, asi s dvojnásobným stoupáním.
Vše jsem zapojil a namontoval. Vypadalo to OK. Jal jsem se vypustit letadlo k letu. No stoupalo jak kráva, začal jsem trimovat výškovku až do krajní polohy, nic nepomohlo. Musel jsem teda po celou dobu letu korigovat výškovku. Nu poletoval jsem tak asi 2 až 4 minuty. Pak jsem nezvládl řízení a model mi uletěl asi 250 m daleko. Ke fší smůle mi ve výhledu stálo křovisko a stromy. No skončilo to jak muselo. Andělíčkem ve sněhu. Pojal jsem se sprintoval v hlubokém sněhu. Po "5" minutách běhu jsem se doplazil k modelu a zjistil následující. Jedno servo je ouf of order. Až budu mít čas budu ho muset rozdělat a podívat se na ztráty.
Mám k dispozici předochozí fotku, pozná někdo co je to za servo.
http://skylarkmen.euweb.cz/3.jpg
Případně jakým jiným laciným a zároveň kvalitním servem ho můžu nahradit.
PS: poučení na závěr? Nebuď línej a lítej na velkým otevřeným prostoru
No mě jednou takhle "ulítl" EasyStar a z té výšky (jsme se s kámošem předháněli kdo výš
)kde mě došli baterky
sem se už nedokázal proti větru vrátit a letadlo "přistálo" někde móóóc daleko za horizontem
Ale já teda měl kliku volného prostranství tak sem sedl do auta a jel sem letko hledat
až sem ho našel tak sem cestu zpátky změřil na tachecu v autě a čuměl sem "neuvěřitelných" cca. 400m přímočaře po poli
ještě že tenkrát už bylo po žních
...
Co se týče toho serva tak skoro přesně stejný neznačkový seženeš kolem 360,- (alespoň u nás v Brně u Raichardů nebo v JRC) ...
Co se týče toho serva tak skoro přesně stejný neznačkový seženeš kolem 360,- (alespoň u nás v Brně u Raichardů nebo v JRC) ...
\_ StanY _/
Barny píše:Tikef : Nevim jestli máš potřebu se tu někomu vysmívat a zvětšovat si tim sebevědomí, nebo o co ti jde !? Skylarmen je začátečník a tak neví naprosto všechno . Toho negramota by sis pro příště moh odpustit ! Já jsem zapoměl že ty si věděl v začátcích všechno . Příště s těmahle slovama prosim šetři !
Btw : Motor řady 380 existuje , je to například speed 400 neboli mabushi 380 .
JO ALE "SPEED" 380 NEEXISTUJE
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
SkyLarkMen píše:Nazdar Tikefe!
Tak teda nevim ale Smic psal, že to je na tuty 400 motor.
Apropo, Mig 21 může být i hudební kapela![]()
PS: Šaty nedělaj člověka, ale je to dobrý začátek.
NE volal jsem do všech obchodů co znam a ptal jsem se kámošů který jsou fakt dobrý( maj třímetrový EXTRY) a všichni řikaj že je tam 300.a v parametrech sice píšou že je to 400 ale podle velikosti a srovnání s 300 v obchodě to je zaručeně speed 300
support slowflyers
no ja jsem asi pred rokem prisel o ero, a to o elektrovetrone Joker od firmy Hacker model, nad chatou mame pole a pod kopcem je vesnice.. nejdriv jsem si jen tak poletoval nad nasi chatou , pak jsem se odvazil az nad udoli, nad vesnici.... no co cert nechtel
.... akumulatory zacaly slabnout a ctyrstovka zacala rychle ztracet vykon... k tomu se jeste pridal vitr a letadlo zacalo mizet v udoli, s kamosem jsme sprintovali do vesnice, tam kde jsme si mysleli ze by mohlo byt... nic... potom jsme vylepili vsude mozne papiry stylu "wanted"
a po par dnech se mi jeden clovek ozval ze videl jak ero toci velky oblouky nad rekou a rikal ze spadlo na strom na okraji lesa.... hledali jsme kazdej den od rana do vecera....mno, nekdo byl asi rychlejsi nez ja a mozna si dodneska s jokerem spokojene lita:) ale tohle fakt docela zamrzi