Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Minicorado

#766 Příspěvek od graup15 »

BKSL píše:pepin chcem len vediet o tom modely co najviac.
Rozmyslal som nad tym ci to nesposobuje to ze to V-ecko nie je zalomene v 90 stupnoch ale v 115.
Kazdopadne je to zvlastne.

Odpovědně ti mlůžu říct....kašli na to. Občas to dělají i 3 metrové mašiny...,ale né pořád. Třeba jednou za 5 startů. Bůhví co se tam aerodynamicky děje...a je to jedno.

Jen pro info,já mám Corado taky objednané. S tím,že jsem necham Michalovi naprosto volnou ruku v designu..jen téma je dané. US vlajka. Budu ho mít s táhly v trupu, neb ty serva vzadu se mi nelíbí . (né funkčně, ale design..ty krytky...:-(

Instalace bude trošku novinky. Řídit vše bude přijímač Futaba 7003SB fastest. Tzn,že z něj jde přímo jen Vop a motor. Do křídla pak jen 3žilový kabel S-Bus.
V křídle bude převodník S-Bus-PWM na serva křidélek a klapek.
a) výhody...ušetřím pár gramů...cca 20g
Konektor MPX pro křídlo jede duplicitně na 3 a 3 piny.
b) nevýhody....není to provařené praxí:-)

Moje Corado bude full uhlí, ale trup sklo/uhlík..(ten kevlar brousit mi děsně sere)
Pohon pak lehouš..GS 80g motůrek, YEP 30A regl+Sm modellbau vario/výškoměr/U/I sdružené čidlo a 3S-1500mAh baterka. Vrtule RF 9/6.
Serva all Futaba.

PS...do kukuřice přistávat nebudu, neb za těch 25 roků jsem se už trošku naučil řídit...:-) :-)
RedAce

#767 Příspěvek od RedAce »

graup15 píše:...do kukuřice přistávat nebudu...

A co nudzove pristatie na chrbate? To je teď prý v módě :D

Kdy tak Corado bude? Zhruba v tomhle osazení (pevný drak, lehká střeva) ho pořád tak nějak do budoucna plánuji, tak bych nějaké další fotky ze stavby (ač jich tu je už hafo) ocenil - chytrých řešení není u kompozitů nikdy dost :)
graup15

#768 Příspěvek od graup15 »

Snad už brzo...vypadá to na přelom říjen/listopad.
Pořád zvažuju, jestli neudělám fix konektor. .....
tpk

#769 Příspěvek od tpk »

Udělej předsedo! Je to dobrá věc, cvakneš křídlo a letíš :-)
Mě to funguje na 100%. Samec zapuštěný v křídle a samice v trupu. Vypadá to dobře a funguje to bezproblémově.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#770 Příspěvek od klingon77 »

BKSL píše:A este jednu vec som nasiel na jednom fore :

"Prostě při přechodu rychlostí zakmitne ocas levá - pravá.
Když jsem se na to ptal,
tak prý něco ve smyslu, že je to přestabilizovaný."

Presne toto je vidiet aj v tom videu co som postol vyssie od casu 0:37.
Predtym ked som o tom nevedel som tomu nevenoval pozornost, myslel som si ze pilot iba tak machruje s kniplami na Rx.

Viete co to sposobuje a ako sa to da eliminovat ?

To zakyvani v 0:37 bude tim, ze leti na brzdach, motyl je v uplavu a do toho nejspis udelal korekci kridylkama (s mixem kridylka-smerovka). To zpusobylo rozkyvani, ktery motyl v turbulentnim proudeni za brzama trochu dele stabilizoval.
Jinak udrzeni trupu "rovne na vzduch" je dulezity u vsech vetronu a je k tomu potreba mit spravne nastaveny diferenciace kridylek a mix kridylka-smerovka. Taky je nutny pamatovat na to, ze to "spravny" nastaveni funguje jen v urcitym rozsahu rychlosti. Co je dobre pro termiku neni dobre pro rychlost ;-) A samozrejme spravne ridit, povely pekne plynule a jen nezbytne nutne.
creagel

#771 Příspěvek od creagel »

Dalibore,do ocasu se krasne vejdou serva s plochou krytkou. Kdyz das tahlo jako ja co nejblize trupu, tak to vzhledove vubec nerusi - koukni na ty moje fotky ;)

A fix konektor urcite ano - je to fakt parada - jak z praktickeho hlediska, tak z toho estetickeho ;)
creagel

#772 Příspěvek od creagel »

Jinak dneska parada - po par mesicich jsem si zase zalital a ac foukalo, tak to moje lehke minicorado krasne tocilo podzimni stoupaky. Uz se tesim az zase bude pristi rok cas na modelarinu (doufam).

btw: zkousel jste nekdo s minicoradem souvrat? Mne to s nim vubec nejde :)
semi
Kontaktovat uživatele:

#773 Příspěvek od semi »

Tak jsem se dal do opravy. Vnitřek skoro hotový. Viz můj blog.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
graup15

#774 Příspěvek od graup15 »

Bude tam lehký motor,není třeba serva v ocasu. Už jsem se rozhodl..dávno:-)

No už se docala těším....pořád tu něco stavím (né pro sebe) tak se na tu mršku těším.
tpk

#775 Příspěvek od tpk »

Protestuju! :-) zas tak krásně se tam nevejdou. Podle mě pod plochou krytku nacpeš "jen" nějaké 8mm, třeba D47, a u toho i tak budeš muset asi brousit. Ale i s 9mm servem, D60, to jde osadit pěkně. Krásně na to sedí klenuté krytky co Michal dodává. Vypadá to dobře a máš jistotu že ti ten ocas nezaflatruje.
tpk

#776 Příspěvek od tpk »

graup15 píše:Bude tam lehký motor,není třeba serva v ocasu. Už jsem se rozhodl..dávno:-)

No už se docala těším....pořád tu něco stavím (né pro sebe) tak se na tu mršku těším.

No opatrně. Tobě něco říkat o stavbě MC je nošení dříví do lesa, ale bál bych se težiště. Mám v MC TGY 2836 a serva v ocase. Težiště na 111 a baterka je tak akorát. ;) ale vozím 3S 2,2.
graup15

#777 Příspěvek od graup15 »

No já se nebojím :-)
Příští týden jde do luftu jedno plnotučné Corado. Má hmotnost 950g a s pohonem Mega 16/20/2 s KPG 4,2/1 ,vrtule RF 14,5/14,5 to má příkon 900W.
V kabině je S-Bus GPS senzor,tak jsem zvědavý jak rychle to pomaže. Corado je určené hlavně na dynamické létání a na svah, tak 950g je naprosto košer.
Přílohy
P1110124.JPG
P1110125.JPG
tpk

#778 Příspěvek od tpk »

950 je na kopec super. Když jdu na svah tak to svoje 860 dovažuju na kilo a lítá to super. Ještě zkusím 1100, ale to už bude na pořádnej vítr.
creagel

#779 Příspěvek od creagel »

tpk píše:Protestuju! :-) zas tak krásně se tam nevejdou. Podle mě pod plochou krytku nacpeš "jen" nějaké 8mm, třeba D47, a u toho i tak budeš muset asi brousit. Ale i s 9mm servem, D60, to jde osadit pěkně. Krásně na to sedí klenuté krytky co Michal dodává. Vypadá to dobře a máš jistotu že ti ten ocas nezaflatruje.

Ano,myslel jsem D47. Brouseni se delalo jen male, nepatrne strhnout packy. Osazeni Daliborovi urcite slozite pripadat nebude ;)

Co se tyka strachu z fletru - uz nekolikrat jsem to poslal z 300m po cumaku dolu a ani naznak nejakych problemu. Naposled dneska ze 400m a taky se nic nedelo. Zaklad je to udelat bez vule.
semi
Kontaktovat uživatele:

#780 Příspěvek od semi »

pepin píše:ono to takhle sepsané vypadá složité, ale během té opravy to vyplyne samo.

Dnes jsem tahal ještě tu košiku a skoro vypadla sama. Pepine díky, metoda naprosto perfektní. Všechno vyšlo jak jsi psal, zevnitř ta oprava není vůbec vidět, jako kdyby tam nic nebylo. Trup je pevný jako beton.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“