Hitec Optic 6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snakeater

Re: Hitec Optic 6

#121 Příspěvek od Snakeater »

Ahoj všichni,
mohl by mi prosím někdo dát radu co vše bych mohl/měl nastavit v opticu 6, když lítám s Alfou 1500?
zatím mám nastaveno vychýlení obou křidélek nahoru a dolů, ale není mi zcela jasné kdy je použít (start/termika/přistání)?
budu rád za jakýkoli nápad návrh....
jo a ještě jeden dotaz. myslíte si že, má smysl přidělat na alfu klapky?

děkuji Michal
Hitec Optic 6; Alfa 1500, Toro 900, Pitts 380, Sprint
practice dragonfly

Optic6+Mini Titan e325

#122 Příspěvek od practice dragonfly »

Zdravím ve spolek.
Potřebuji prosím pomoc pro známého, nenašel jsem tady vlákno ohledně základního nastavení optic6 na e325.
U mě na DX6i vše chápu a není problém.
U Op6 mám potíže se zapojením serv do přijímače podle návodu, přičemž je nutná reverzace 6.kanálu pro kolektiv, aby všechna odpovídala stejným kanálům v tx, jinak reagují zmateně, 6.kanál ale zůstane oproti ostatním v obráceném smyslu.
Při otočení křivky kolektivu nejsou odpovídající výchylky.
Zkoušel jsem i serva prohodit a v tx reverz, ale bez jakékoliv změny k lepšímu.
Máte-li prosím někdo zkušenosti a vědomosti ohledně tohoto konkrétního páru, rád se přiučím :)
Ideální by byly veškeré hodnoty základního nastavení pro visení.

Díky

PS: Každý máme pochopitelně svůj stroj a soupravu.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

Hitec Optic 6 - klapky jako křidélka

#123 Příspěvek od thsoft »

Mám dvě otázky:

1/ Dá se naprogramovat u Optika klapky jako brzdící klapky a zároveň (na přepínač v jiném letovém režimu) aby chodilu paraleleně s křidélky na dynamičtější obraty ?

2/ Jde nastavit kanál 5 (podvozek) na nějaký vícepolohový přepínač ? Pokud ano jak ?

Dík Tom
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
skodovak

#124 Příspěvek od skodovak »

Ahoj,dá se naprogramovat u Optica mix výšky a Klapek (Fun cub) klapky mám na 5kanálu.......ale tím pádem jedna poloha klapek,nebo 7kanál,vůbec netuším..

Lze nějak na nějaký z přepínačů přiřadit klapky(jsou přes Y kabel..),abych měl dvě polohy?..(start,přistání) třeba 7k a nějak to všechno zkombinovat..přečetl jsem návod hodněkrát,dost věcí zkusil,ale nejsem z toho moudrý a už se mi i povedlo,že jsem si nastavení tak rozházel,že jsem musel resetovat a dělat znova :-)
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Barvínek

OPTIC 6 nefunkční 3 polohový přepínač

#125 Příspěvek od Barvínek »

Zdravím,

na Optiku 6 mi přestal fungovat 3 polohový přepínač. Mohu použít jakýkoliv, nebo je potřeba tam dát originální.

Děkuji
Zba
Kontaktovat uživatele:

Re: OPTIC 6 nefunkční 3 polohový přepínač

#126 Příspěvek od Zba »

Jakýkoliv, originální by jsi stejně asi těžko sháněl :-D
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

OPTIC závada

#127 Příspěvek od STROHUR »

Kolega si stěžoval na rušení u 40Mhz OPTIC 6 . Serva pocukávala , náhodou byl na ploše kolega s přehledovým přijímačem a rušení to nebylo . Modul byl také ok , vadná se ukázala být deska s piny do kterých se modul zasouvá. Piny byli kompletně utrženy od desky. Čínský soudruh nedomáčkl při montáži piny až k desce a to pnulo až to ruplo / vlasově/ a to modul nikdy nebyl vyndáván a ani antena nebyla někdy vyšroubována.
Stačilo natáhnout propojovací dráty od pinů a oškrábaný plošný spoj a piny zalepit epoxidem.
Snad to někomu pomůže. Kolega díky této závadě přišel o 2,5m elektrovětron.
Přílohy
IMG_0820.JPG
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: OPTIC závada

#128 Příspěvek od jyrry »

Korejský soudruh hlavně nedomyslel tenhle způsob připojování Vf modulu, to byla nemoc od Prismy přes Eclipse a dál... Stačilo malinko se netrefit modulem při zasouvání a už se některý/všechny piny uvolňovaly. Tohle mě také velmi rychle vyléčilo ze střídání modulů při přechodu z MHz na GHz.
jyrry.webnode.cz
David Nesnídal

#129 Příspěvek od David Nesnídal »

Zdravím všechny optiky,

mám zánovního (asi pět letových hodin) Optika 6 2,4. Provoz bez rušení a rybářského prutu mě hned nadchl, ale provází ho od počátku trochu smůla; jedno letadlo mi uletělo a dnes při záletu větroně Fling (2xHS 55, Minima, aku Graupner 250 mAh) začala tuhnout směrovka.
Baterka dobitá a spolehlivá, přijímač novej, v pohodě, vyzkoušen i s jinými servy, odpor v táhlech v normě... Vinu jsem tedy svalil na servo. Jenže - při kontrolních a vylučovacích pokusech s jinými servy, baterkami a přijímači (včetně staršího Optika v systému 35 MHz) se ukázalo, že servo tuhne, seká se a pomalu reaguje jen na kanálu 1 nového Optika!
Je to tedy patrně ta nejtrudnější varianta - poťák ve vysílači. Půjde to na reklamaci. Nemáte s tímhle někdo zkušenost? Respektive s průběhem a délkou reklamace. Pořád je ještě lítací počasí, navíc se s Flingem s troškou olůvka dá jít do větru na kopeček...

Díky a letu zdar
von boberov

#130 Příspěvek od von boberov »

Ahoj. Reklamoval jsem Eclipse(před měsícem u p.Kostky) a byl jsem 24 dní vč. sobot a neděl bez vysílače. :(
David Nesnídal

#131 Příspěvek od David Nesnídal »

von boberov píše:Ahoj. Reklamoval jsem Eclipse(před měsícem u p.Kostky) a byl jsem 24 dní vč. sobot a neděl bez vysílače. :(

No, jo, to se nedá svítit. Možná je to nějaká drobnost, ale kdybych se v tom dřevorubecky povrtal, zruším si záruku. Asi se kousnu a vytáhnu záložní radiostanice (Optic 35, Cadet). Mimochodem, poťáky v Kadetu to je taky sázka do lotynky.
von boberov

#132 Příspěvek od von boberov »

Jj. Doufej, že narazíš na zodpovědného opraváře. Mě přišel vysílač z opravy, chytnu ho do ruky- "herdek ta výškovka okolo středu nějak zadrhává"- po chvilce váhání sundávám dekl, svazek drátů od poťáku zadrhával o sloupek do kterého je šroubován vrut držící záda vysílače. Svazek jsem přemístil až za sloupek a dobrý, ale co to je za šlendrián- v protokolu napsáno "vysílač testován" závada se neopakovala. Snad to nikdo ani nedržel v ruce :( Tato moderní doba mě děsí :roll:
David Nesnídal

#133 Příspěvek od David Nesnídal »

Já jsem to hobby oprášil asi po dvaceti letech (předtím jen volná éra, házedla a tak...). Když věci fungují, je to fajn, ale když se člověk s elektronikou furt pekluje, tak je to otrava. Papírové přijímače Hitec HFS 05 jsem reklamoval čtyři z pěti... Snad to Hnízdil resp. Čečotka dá poctivě do kupy a pak to už bude zase chvíli makat. Ani jsem netušil, že mě to takhle chytne, teď mě budou nervozitou zase svrbět ruce. Aspoň pohnu se stavbou těch dřevěných letadýlek, která jsem si načrtl na zbytek vánočního papíru (inspirace historickými modely). Stejně je to fajn.
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Apocalypsus »

Ahoj, potřebuji poradit.. možná jsem o tom ztratil zmíňku někde tak mne prosím případně odkažte, ale po letech jsem zapnul Optica 6 a najednou mám "rušení" že jsem si nejspíše strhal převody v servech.. je to na 40mHz.. nikdy mi to tu předtím nedělalo.. máte někdo ponětí kde hledat příčinu? předem děkuji za Vaše smysluplné odpovědi :-)
Moje letectvo:
[url]https://www.rcalbum.cz/profil/Apocalypsus[/url]
janosik

#135 Příspěvek od janosik »

Ahoj trochu létám s delta křídlem a koupil jsem si gyro OrangeRX RX3S 3-Axis Flight Stabilizer V2 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=38543 a nedaří se mi zprovoznit dálkové zapnutí/vypnutí aux. Problém mám s nastavením vysílače, nebo nechápu tu funkci aux. Na přepínače SW-1 az SW-4 jdou nastavit samé různé mixy, snažil jsem se to nastavit na přepínač gear aux SW-2 pomocí mixu crow a nastavil plnou výchylku serva. Myslel jsem že by to pak bylo jako zapnuto/vypnuto.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“