Extra 330L 50 rozpětí 143 cm

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od StanleyT28 »

Hmm, tak to je hezký, každopádně jste mě s tou extrou vyhecovali, chtěl jsem ji dokončit až na příští rok, ale jestli se mi to časově povede, tak se k tomu prokoušu ještě letos a dá li počasí tak hurá do vzduchu.
:wink:
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od mikvalik »

KF má s tím diablotinem pravdu, tak se s ním o tom moc nehádal :)
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od StanleyT28 »

Zdravím, vracím se k této diskuzi, protože jsem sem napsal, že dám vědět jak dopadl zálet Extry. Musím říct, že jediné, s čím tady souhlasím je, že to není 3d akrobat. Jinak mě Extra příjemně překvapila. S vysokou hmotností 3,30 kg bez paliva, létá překvapivě lehce a s malými výchylkami se chová příjemně. Přistání proběhlo pěkně zlehka a sedla jak do peřin. Zkoušet co dokáže budu až příště. Myslím, že až s ní praštím, bude to rukama, ostatně jako vždycky. :D
http://stanrcflyer.rajce.idnes.cz/
LV
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od LV »

StanleyT28 píše: Myslím, že až s ní praštím, bude to rukama, ostatně jako vždycky. :D

Nie, bude to hmotnosťou / plošným zaťažením :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#95 Příspěvek od JMalik »

StanleyT28 píše:Zdravím, vracím se k této diskuzi, protože jsem sem napsal, že dám vědět jak dopadl zálet Extry. Musím říct, že jediné, s čím tady souhlasím je, že to není 3d akrobat. Jinak mě Extra příjemně překvapila. S vysokou hmotností 3,30 kg bez paliva, létá překvapivě lehce a s malými výchylkami se chová příjemně. Přistání proběhlo pěkně zlehka a sedla jak do peřin. Zkoušet co dokáže budu až příště. Myslím, že až s ní praštím, bude to rukama, ostatně jako vždycky. :D

Kdyby to byl nějaký Mezek, Spit...., něco podobného, tak je to normál.
Ale stavět vědomě takovouhle cihlu na akrobacii se mi zdá mimo.
Když se smíříš s tím, že tohle není na 3D, tak na jakou akrobačku to tedy je ?
F3A tohle létat dobře nebude.
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od StanleyT28 »

LV píše:
StanleyT28 píše: Myslím, že až s ní praštím, bude to rukama, ostatně jako vždycky. :D

Nie, bude to hmotnosťou / plošným zaťažením :wink:

Možná :wink:
http://stanrcflyer.rajce.idnes.cz/
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od StanleyT28 »

Kdyby to byl nějaký Mezek, Spit...., něco podobného, tak je to normál.
Ale stavět vědomě takovouhle cihlu na akrobacii se mi zdá mimo.
Když se smíříš s tím, že tohle není na 3D, tak na jakou akrobačku to tedy je ?
F3A tohle létat dobře nebude.[/quote]

Nejsem žádný "akropilot" a letadla si vybírám podle toho, co se mi líbí :)
Popravdě bych F3A nezalítal dobře ani s F3A speciálem :D, tak mě nekamenujte :)
JMalik

#98 Příspěvek od JMalik »

StanleyT28 píše:
Nejsem žádný "akropilot" a letadla si vybírám podle toho, co se mi líbí :)
Popravdě bych F3A nezalítal dobře ani s F3A speciálem :D, tak mě nekamenujte :)

"Akropilot" by zalétal i s tím co máš.
Čím horší jsi pilot, tím více se musíš snažit si to usnadnit vhodným a dobře seřízeným letadlem. Je neskutečný rozdíl něco se chtít naučit s tím co máš, nebo zvolit letadlo s poloviční hmotností. S tímhle si prostě nemůžeš dovolit moc chyb. Když to bude lehčí a ne taková bestie, dokážeš to zachránit ze spousty situací, které jsou s tímhle jasná rána.
Lark

#99 Příspěvek od Lark »

Už jsem to tu psal, hlavně si dej bacha ať ti nechcípne motor. Já jí takhle rozštípal hned při záletu. S motorem docela paráda, ale při zkoušce minimálky (zhruba v 50m) mi chcípnul motor. Ani z týhle výšky se střemhlavým letem nerozeběhla a šla až do země. Bez motoru, jako když nemá kormidla. Takže bacha na to. Dneska si říkám, že to možná bylo dobře, protože bych se s ní třeba trápil dodnes. Holt každá zkušenost něco stojí. :cry:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Celeron »

To je zvlastni, jakej je obrovskej rozdil mezi chovanim tyhle Extry 300 1,4m a Extry 300 1,6m od BH.
Mam v ni starou, hoodne jetou 12,7 Brno, pajenou skatuli vyfuk a pres to skoro vse odlita na 3/4 plynu. Vaha 3,7 kila, plosny 92g/dm2. Teziste vyslo naprosto presne bez dovazovani. Vyvrtky v pohode, pristani snese dost velky pretazeni, bez motoru pristane naprosto v pohode. Pri zaletu me sice prekvapilo, jak je silene ostra na kridelka a vyskovku ale ted uz je to pohoda. Jediny, co nesnese, je hodne, spis az na "doraz" utazenej premet, na zadech se pri nem staci do pulvykrutu, ale kdyz ho dotoci, hned se sama srovna do nahodnyho smeru. Musim to zaklepat na drevo, ale po asi 25 startech neni ani skrabnuta. :D
No jestli bude takovej rozdil mezi Extrou 300 1.6 a 2.2 jako u vyse popsanych, tak uz abych mel tu 2.2 metru doma! :lol: :roll:
Jirka
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od StanleyT28 »

Moje Extra má asi 10 startů a zatím mě dost baví:-))
aldav33

Re: Extra 330L 50 rozpětí 143 cm

#102 Příspěvek od aldav33 »

Zdravím,
nedávno jsem si pořídil toto éro protože se mě vzhledově líbilo a dřív než jsem si přečetl tuto diskuzi. Potřebuji poradit. Nějak se mě nelíbí jak jdou ocelové lanka ke směrovce. Podle návodu vedou zkříženě ale tak se ohýbají a drhnou ve vstupech do trupu. Napřímo je to o něco lepší. Jak mají teda byt vedené?
Díky moc za radu
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“