somro píše:Dji iosd mini
Není k tomu ještě potřeba napájecí jednotka PMU V2, když mám řídící jednotku a gps modul verze 1?
somro píše:Dji iosd mini
No vidis, vsechno je vzdy nekdy poprvezskal píše:...To jako vážně?No zažil jsem místa kde jsem mohl s Nazou tancovat i na hlavě a stejně jsem se "locku" nedočkal...tak teda nevím....O tomhle jsem ještě neslyšel ani nečetl, ale možné je všechno. ...
Nejen mini, ale i iOSD Mk II, tu mam napr. instalovanou ja (nyni odpojenou - viz dale). Ma na rozdil od provedeni "mini" i pamet pro telemetrii (ve vlakne o P. jsem daval i obrazky vystupu dat).pju píše:Existuje nějaká OSD jednotka přímo komunikující s Dji Naza V1?
gardenroute píše:No vidis, vsechno je vzdy nekdy poprveAle skutecne to funguje, tim mysleno urychleni prvniho NAZA bootu po delsim klidu...
Psal jsem pamet pro letovou telemetrii (ne telemeri), je to pamet v iOSD jednotce, ktera za letu uklada vsechny dulezite udaje, pocinaje GPS souradnic, konce napetim palubni site, ale i napr. pohyby a naklony za letu. Asi 5x vice udaju, nez vubec lze zobrazit v realu na OSD. V podstate obdoba "cerne skrinky" velkych letadel. Z techto dat lze po letu (pomoci USB portu, kterym jednotka disponuje) do PC vytahat ruzne udaje, napr. zjistit po padu jeho pricinu, ci z letovych dat postavit nejakou vizualizaci vlastniho letu.somro píše:Pamet telemeri ? A to je naco ?
Nic takoveho jsem netvrdil, pri prvnim bootovani Phantoma (NAZA obecne) po delsim neletani ci pauze mezi lety trva nabootovani Phantoma dost dlouho, cca 2-3 min., pri kazdem dalsim letu (pokud je uskutecnen do nejake doby) se tak jiz nedeje. Toto prodleni lze zkratit na normalni dobu (jako u kazdeho dalsiho startu) pomoci rucni kalibrace kompasu - tzn. "piruetky". Pokud mam cas a vyrazne jsem zmenil lokalitu ci konfiguraci Ptaaka, delam tak vzdy pred prvnim letem.zskal píše:No ale tak to se nejedná o načtení satelitů...s bootem Nazy jsem neměl nikdy problém ani bez kalibrace kompasu. Ale je možné, že tomuto ta kalibrace pomoct může. Ale načtení a zamčení satelitů si myslím že kalibrace kompasu nijak neovlivní.
gardenroute píše:Nic takoveho jsem netvrdil, pri prvnim bootovani Phantoma (NAZA obecne) po delsim neletani ci pauze mezi lety trva nabootovani Phantoma dost dlouho, cca 2-3 min., pri kazdem dalsim letu (pokud je uskutecnen do nejake doby) se tak jiz nedeje. Toto prodleni lze zkratit na normalni dobu (jako u kazdeho dalsiho startu) pomoci rucni kalibrace kompasu - tzn. "piruetky". Pokud mam cas a vyrazne jsem zmenil lokalitu ci konfiguraci Ptaaka, delam tak vzdy pred prvnim letem.
Nema to nic spolecneho s GPS lock, ten musi probehnout vzdy (ukonceny serii 20ti zelenych), jinak nestartovat (!).
Hmm..me klasicke ztraceni v prekladu, to me postupne uniklo a dal to bral jako, to co jsem pospal. Vim ze rada uzivatelu povazuje cely pocatecni NAZA boot jen za GPS lock, coz je mylka a z toho jsem vychazel. Takze samozrejme GPS lock neni asi nijak mozne urychlit (nemyslim, ze je nejak pomaly, ale prijde na radu na zaver bootu), ale je to jen cast cele sekvence bootovani, jejiz soucasti je rada i jinych cinnosti NAZA po zapnuti.zskal píše:No jasně, ale já jsem původně reagoval na to, že jsi na dotaz od MarkAurel, zda jde nějak urychlit hledání satelitů odpověděl: "[i]Ano, samozrejme to jde, rucni kalibrace kompasu to znatelne urychli". Tam o prvotním bootování Nazy řeč nebyla. Btw...nevím za jakou dobu by mělo to delší bootování nastat, ale i po 14 dnech "letového klidu" jsem nezpozoroval nějaký rozdíl v bootování Nazy...pokud to ale není specialita u Phantoma, to nemohu posoudit.[/i]
MarkAurel píše:Kolega mal podobnu anomaliu na jednom modeli na smerovke v er9x som musel spravot new model este raz