OSD AEO APACHE

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
m.fuka

Re: OSD AEO APACHE

#76 Příspěvek od m.fuka »

Zdravím, dorazilo mi osd apache combo. Papírové plomby na plechové krabičce jsou porušené. Chci se zeptat, je software apache osd tools v balení např. na cd nebo jste ho tam taky neměli? Případně byl by někdo ochotný mi ho poskytnout? Odkaz z kraje tohoto tématu mi hlásí fatale error a nic jiného jsem nevygooglil. Díky
no_gold

#77 Příspěvek od no_gold »

Zdar, já ho tedy kupoval dost dávno, ještě snad jako Apache ( http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17166 ) ,V plechové krabici to nebylo. CD u toho nebylo. Vše se stahovalo z netu. Aktuálně už se na to ( jako to vypadá) AEO firma vykašlala a najít na jejich webu něco užitečného je těžké. Na HK jsou u Combo OSD všechny potřebné soubory ke stažení.
m.fuka

#78 Příspěvek od m.fuka »

Kolego, díky moc. Nějakou hodinu jsem hledáním strávil ale dukladněji prolézt HK mě nenapadlo i tak mi to teď chvili trvalo než jsem složku files našel. Jinak funkčnost sady co mi přišla je po prvním letu bezchybná. Takže spokojenost.
no_gold

#79 Příspěvek od no_gold »

to je dobře.. V současnosti už jsou asi k dispozici lepší OSD se stejným vybavením, ale mně zatím slouží dobře.... Hlavně bacha na přepólování... :-)
Karas
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Karas »

Prosím o pomoc. Potřebuji firmware na tento Modul OSD, nikde jej nemůžu najít ke stažení!
Díky moc.
Kdyžtak email tokaras@seznam.cz
no_gold

#81 Příspěvek od no_gold »

mám starší i novou verzi, posílám na e-mail.
Používám starou.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Karas »

Díky.
Bohužel jsem si asi oddělal Main modul.
Chtěl jsem si tam nahrát nový firmware, ale během nahrávání došlo k chybě a od té doby to nejde vůbec. Když ho tam zkouším nahrát tak se to zarazí na :
"Waitting for Target reset"
A nic to nedělá.
Kdyby měl někdo na prodej funkční Main Modul tak ať se mi ozve.
Díky.
:(
no_gold

#83 Příspěvek od no_gold »

Kukal jsem se na web diskuze a na téhle se jeden maník ptá na to samé...a bez odpovědi: http://forum.rcdesign.ru/f90/thread246167-4.html
Tady je jedna v ruštině ( http://forum.rcdesign.ru/f90/thread246167-4.html) , kde zřejmě popisuje uživatel Kaveg, jak to vyřešil.

Takže jestli to dobře chápu, udělal nějak HW reset.. a nepodařilo se to napoprvé..

A dále se baví o tom, že je potřeba dělat update ve Win XP.. tam se to podařilo během chvilky a na novějších OS to jelo pomalu a uprostřed se zaseklo.. Jestli zvládáš azbuku a ruštinu, tak si tu diskuzi proleť, možná se pletu.

Když tak jeden Main modul mají v HK. :-)
Karas
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Karas »

Tak ten problém jsem měl taky, z ničeho nic to skončilo s chybou. Mám W7 takže je to dost možné, že to kvůli tomu nejde.
no_gold

#85 Příspěvek od no_gold »

Ještě mně napadlo... nevím , jestli už tohle OSD nepoužívám jenom já a Karas, ale ze stránky http://avemey.com/flylogreader/index.php?lang=en lze stáhnout aplikaci FlyLogReader, která dokáže vydolovat z formátu *.r který OSD ukládá na kartu nejen souřadnice, které z toho tahala utilitka MakeKML, ale všechny údaje, které během letu protekly OSDčkem - proud, výška, rychlost, napětí , teplota...
Přílohy
LoggerApacheOSD.jpg
Naposledy upravil(a) no_gold dne čtv 24.10.2013 13:38, celkem upraveno 1 x.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Karas »

Tak jsem zkusil nainstalovat Virtual XP a zkoušel to v tom, bohužel bez úspěchu, ani se nerozsvítí LED na Main modulu. No už jsme objednal nový tak uvidíme, každopádně USB modul zahodím hodně daleko.
Torm

#87 Příspěvek od Torm »

Tak OSD Apache od čínských dětí včera dorazil - na první pohled musím říct, že moc práce si s ním nedaly. V rámci tohohle vlákna jsem našel nějaké problémy s přepólováním - mohl by se někdo z majitelů rozepsat o tom, jak jsou zapojené ty dean konektory na napájecím modulu, případně připojit i nějaké zkušenosti ze zprovozňování a provozu? Ten manuál z HK Files je sice hezky typograficky udělaný a celkem obsáhlý, technikáliím se ale docela úspěšně vyhýbá :) Web firmy je dle všeho ve stadiu klinické smrti. Dík předem za reakci.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
m.fuka

#88 Příspěvek od m.fuka »

Pokud máš i tu kostičku s dean konektory co snímá napětí, tak od ní jde červený a černý kabílek zakončený dvojkou servokonektorem který se píchá do main modulu na aux voltage. Z boku je vidět kam to děcka napájeli. Pokud se trefili :lol: . Od toho jsem to odvodil. Červená plus, černá mínus. Jinak originál podrobný návod je v HK přímo u zboží v položce files.
kovaco

#89 Příspěvek od kovaco »

Pro Torm.Mám na tebe prosbu. Jelikož na tyto stránky chodím taky dost často, poprosil bych tě, kdbys vyměnil z nicku toho pobíhajícího kůrovce. Normálně jsem začal mlátit kšiltovkou do obrazovky. Ale jestli to nejde, nic, vydržím. :-)
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Torm

#90 Příspěvek od Torm »

Toho avatara odpoledne vyměním :) Teď ale vážně - neřešil jste někdo na osmikanálovém přijímači Turnigy výstup RSSI, tedy sílu signálu?
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“