Futaba T7C + FRSKY TFR8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
bigpoint

Futaba T7C + FRSKY TFR8

#1 Příspěvek od bigpoint »

Koupil jsem použitou vysílačku Futaba T7C, když z ní vyndám battery pack (8xNiMH) mohu ho nabíjet mimo vysílačku proudem cca 400mAh? Nezapomane vysílačka věechna nastavení?

Dál jsem k vysílačce dostal přijímač FRSKY TFR8, bohužel má ulomenou jednu stříbrnou část antény, jedna tam je, druhá je ulomená. Začínám se učit s EasyGliderem, zatím to létalo OK i s ulomenou anténou. Je to podle Vás prolém a měl bych radči koupit nový přijímač, nnebo to nechat, případne zkusit sundat část stínění před ulomenou částí antény?

Předem děkuji za pomoc.

Petr
Přílohy
FRSKY.jpg
MarthiR

Re: Futaba T7C + FRSKY TFR8

#2 Příspěvek od MarthiR »

určitě to vysílačka nezapomene :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
2952

#3 Příspěvek od 2952 »

...to ulomené je vlastně anténa...to co zbývá je jen "přívod" k ní. Lehce to opravíš, když opatrně nožem odizoluješ na tomto "přívodu" stejný kousek "izolace " , jako na tom nepoškozeném.
Musíš to změřit ale přesně!...klidně mi zavolej...777 263 767
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JirkaA »

2952 píše: Lehce to opravíš, když opatrně nožem odizoluješ na tomto "přívodu" stejný kousek "izolace "

Auuuuu.. Proč se nevyjádříš přesně? Musí odstranit vnější izolaci včetně stínění! Bavíme se o technice, ta věc má přesné pojmenování právě proto, aby se lidi domluvili bez nedorozumění.
OK2WY
2952

#5 Příspěvek od 2952 »

Pro Jirka:
Volím řeč tazatele...proto uvádím tel. číslo, - rád mu poradím ON LINE...Že nakonec odstraní i stínění by snad pochopil z toho, že opravená část bude vypadat jako ta původní... Myslím, že hovořit v odborných termínech by třeba bylo na obtíž....Budiž mi to přičteno k dobru :-)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“