Jaké další letadlo po Funcub 1400
Jaké další letadlo po Funcub 1400
Ahoj, měl jsem Funcub 1400, s kterým jsem lítal sezonu bez problému, bohužel jsem stroj zapůjčil a odnesl to.Tudíž mi zbyla 6-ti kanálová souprava a baterie li-po 2200 mAh.Nevím jaké další letadlo mám pořídit, v kterém bych mohl použít mé věci a zároveň neudělat krok zpět.Z toho důvodu píšu sem, abych se zeptal zkušenějších....
Přemýšlel jsem o Gama 2100, ale asi by to bylo moc klidné,přeci jenom bych nějakou malou akrobacii jako s Funcubem snesl.
Díky za každou radu.
Mara
Přemýšlel jsem o Gama 2100, ale asi by to bylo moc klidné,přeci jenom bych nějakou malou akrobacii jako s Funcubem snesl.
Díky za každou radu.
Mara
Re: Jaké další letadlo po Funcub 1400
mám gamu 2100 a ano, je to kludný model, loping ešte ako tak zvládne, ale iné by som s ňou asi moc neskúšal, akrobat model to určite nieje, čiže od funcubu by to bol asi krok späť. Je to "autobus", ktorý je skôr na termiku a plachtenie a pohodové polietanie, nie na vybláznenie a akrobaciu.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Myslel jsem si to...Díval jsem si i na Sky surfer 1400 nebo Fox 1800,ten by si mozna mohl uz nechat něco líbit.Vylozene akrobata nechci,chtel bych si užít trochu plachtění s nějakou malou akrobacií....
sky surfer 1400, ak sa nemýlim, je iná verzia Beta 1400. Betu 1400 mám tiež, tá je ideálna na kameru, vie super plachtiť, ako vetroň a čo sa týka akrobacie, vývrtku/loping zvláda v pohode. Ale čo som videl videa z funcubu, tak neviem či je až taká "obratná" v porovnaní s ním.
Fox 1800 mám tiež. Ak ho osadíš dobrým motorom (ja som dal dualsky 280W), tak je to rýchle lietadlo, mne stúpa 50° jak nič. čo sa týka akrobacie - loping úplna pohoda. Vývrtku radšej moc neskúšam, príde mi že aspoň ten môj nieje až tak vhodný na to. Ale rátaj s tým, že krídelka budeš musieť upraviť, lebo originál sú osadené vo vnútri krídla pri trupe servá a zapojené cez nejaké švédske pánty, či ako sa to volá. Ja som servá hneď vytiahol a osadil ako normálne, oproti krídelku.
Ja zas mám opačný postup, mám foxa 1800, betu 1400 (obdoba sky surfer) a aj gama 2100 a teraz som kúpil staršieho funcuba, čaká na skompletizovanie - zapojenie káblov a pod. a môj prvý let s ním.
Fox 1800 mám tiež. Ak ho osadíš dobrým motorom (ja som dal dualsky 280W), tak je to rýchle lietadlo, mne stúpa 50° jak nič. čo sa týka akrobacie - loping úplna pohoda. Vývrtku radšej moc neskúšam, príde mi že aspoň ten môj nieje až tak vhodný na to. Ale rátaj s tým, že krídelka budeš musieť upraviť, lebo originál sú osadené vo vnútri krídla pri trupe servá a zapojené cez nejaké švédske pánty, či ako sa to volá. Ja som servá hneď vytiahol a osadil ako normálne, oproti krídelku.
Ja zas mám opačný postup, mám foxa 1800, betu 1400 (obdoba sky surfer) a aj gama 2100 a teraz som kúpil staršieho funcuba, čaká na skompletizovanie - zapojenie káblov a pod. a môj prvý let s ním.
Nevim co z Funcuba zbylo, ale já bych ti doporučil Arlin od Brixi model.
Byl to můj další krok po Funcubu.
Video z jednoho lítání třeba zde: http://inc.wz.cz/2013/02/2013-02-16-Litani.html
Byl to můj další krok po Funcubu.
Video z jednoho lítání třeba zde: http://inc.wz.cz/2013/02/2013-02-16-Litani.html
No a co spíš akrobata, Loopa od VA, Katanu, Sbacha či jiné od Hackera.
Letadel je spousta, myslím že z žádným z nich neuděláš chybu.
Letadel je spousta, myslím že z žádným z nich neuděláš chybu.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Po rozbitém FunCubovi bych pořídila zase FunCuba, protože tohle letadlo je prostě specifický...a já ho miluju 
A jestli chceš spíš adrenalin a rychlejší polítání, tak zkus nějaký warbird od Parkzone...
A jestli chceš spíš adrenalin a rychlejší polítání, tak zkus nějaký warbird od Parkzone...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
warbird od parkzone, že F4U Corsair je super. Mám doma verziu 80cm rozpätie z HK, ale zatiaľ nezložený. Ale čo som čítal a aj počul od viacerých, tak že ten model lieta perfektne. Prípadne, pouvažuj rovno nad verziou s 1.4 m rozpätím.
Díky moc za rady, do něčeho konstrukčního zatím jít nechci, ještě minimálně jednu sezonu.Dost jsem přemýšlel i nad:Scout neba extra 300.Myslíte si,že to bude špatná volba?Nevím aby to nebyl moc velký přechod...??Před dvěma dny jsem měl v rukách Betu,ale ta mě moc neoslovila, Funcub byl někde jinde...
Ahoj, taky mám jednu sezónu Funcuba. Jako další krok teď uvažuju o Tucanovi.
Funcub je samostatná kategória a to vedia iba tí čo FC majú alebo mali, takže ťažko hľadať nasledovníka.
Rozhodnutie by som urobil najmä podľa toho či máš vhodnú plochu. Ak nie tak FC nič nenahradí.
Ak áno tak ako už bolo doporučené LOOp od VAmodels, ak nie tak vetroň.
Rozhodnutie by som urobil najmä podľa toho či máš vhodnú plochu. Ak nie tak FC nič nenahradí.
Ak áno tak ako už bolo doporučené LOOp od VAmodels, ak nie tak vetroň.
Na toho Scouta se vyprdni, je to zbytečně těžké. Má to chabrus podvozek. Jsou lepší éra jak Scout.... Osobní zkušenost ....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
..a co tak acromaster ? S předěláním drátěného podvozku na lepší. Měl jsem jej a mě vyhovoval.Super byly společné lety (příloha)...Létal jsem s ním i v zimě na lyžičkách. 
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Funcuba pořád mám,ale pořídil jsem si dvouplošníka od Va-models.Všechny jeich stroje lítají perfektně,ty jejich dvouplochy jsou perfektní,baví mě víc jak Fc,dá se s nima dobře blbnout,stejně jako lítat pomalu.A teď mají npvinku-Extru tak se na ni chystám.Mrkni se na jejich výběr,snad už víš,co tě baví,s žádným jejich érem chybu neuděláš,jsou fakt super.Nechci dělat reklamu,jsem prostě jen hodně spokokený uživatel jejich modelů! 
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ak si uriadil Funcuba vykašli sa na EPP a choď do konštrukčných. Len sa rozhodni čo chceš lietať. Jedine čo ma napadá z EPP Multiplex Mentor, Wot 4 mk2 (ten lieta super)
http://www.tatramodel.sk/astra-model/le ... plug-play/
Ak vetrone: http://www.tatramodel.sk/astra-model/le ... plug-play/
http://www.tatramodel.sk/astra-model/le ... plug-play/
Ak vetrone: http://www.tatramodel.sk/astra-model/le ... plug-play/
FrSky Tandem X20