Ozvučení el. modelu - zvukové moduly
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ozvučení el.letadla spalovákem
Mě napadlo. Kolega modelář má dceru v USA a už dostikrát nakupoval s její pomocí,tak ho asi prubnu a bude to nejlepší 
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Wirda píše:No musím se přiznat,že prase aby se v tom vyznalo... Nějak mě přechází chuť si něco objednávat,když vidím co je s tím vše spojeno. To to nemůže fungovat jednodušeji v tomto státě? Tady mám zboží za tři,tak vám dám 500 na přepážce u mé pošty a jdu.... Ach jo
V tom popisu jsou zmíněny různé možnosti a informace obecně. Pokud přijde balík do ČR přes poštu na tvoji adresu balík tak ho pošta buď proclí automaticky bez toho, aby po tobě něco chtěli a pokud stanoví DPH tak si ho od tebe vyberou až při doručení zásilky. Pokud to zadrží celníci tak ti pošlou z celní pošty doporučený dopis, ve kterém ti oznámí skladové a podací číslo zásilky, která ti přišla a ty jim pak pošleš vyplněnou plnou moc a příslušné doklady k té zásilce, které jsou zmíněny v tom již odkazovaném popisu v sekci Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a oni to proclení pak udělají a opět si od tebe vyberou peníze až při doručení.
Wirda píše:Mě napadlo. Kolega modelář má dceru v USA a už dostikrát nakupoval s její pomocí, tak ho asi prubnu a bude to nejlepší
Pokud to ta jeho dcera pošle z USA poštou apod. tak to mohou celníci po příchodu do ČR tak jako tak zadržet. Pokud to celníci pustí tak to bude bez problému, ale to mohou stejně tak pustit i když si to objednáš v zahraničním eshopu přímo ty do ČR. Uvědom si, že nikdy nemáš zaručeno zda zásilku celníci rovnou pustí a nebo ne. Je to jen otázka náhody. Pokud to celníci rovnou nepustí tak to stejně nebude jednoduché a pak bude opět potřeba posílat plnou moc a příslušné doklady k té zásilce a budou s tím starosti podobně jako když si to rovnou objednáš v zahraničním eshopu přímo do ČR.
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info. Oni to dělají tak,že ona to nakoupí v usa a pak to pošle s ponožkama,bonboniérama a Bůh ví co si ještě posílaji k nám.
Jde to jen jako balík. Na to se poplatky nevztahují ne? Načež ten modul v usa na Ebay je za 2780... Uvidím,dnes s nim mám rande,tak dám vědět. Díky
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Wirda píše:Díky za info. Oni to dělají tak,že ona to nakoupí v usa a pak to pošle s ponožkama,bonboniérama a Bůh ví co si ještě posílaji k nám.Jde to jen jako balík. Na to se poplatky nevztahují ne?
To co zmiňuješ je tzv. režim zásilek mezi soukromými osobami a i na to se poplatky samozřejmě vztahují akorát je tam vyšší limit tj. namísto 22 Eur je tam limit 45 Eur, ale jinak záleží opět jen na štěstí jestli to pustí rovnou a nebo jestli budou požadovat doložení dokladů. V podstatě všechny balíky včetně těch co zmiňuješ se po příchodu na území ČR kontrolují rentgenem. Pokud si v tom balíku při rentgenování všimnou nějaké elektroniky apod. tak mohou balík klidně rozbalit a bez ohledu na deklarovanou cenu tj. i kdyby se jednalo třeba jen o dolar tak mohou stejně "nahodit opruz" a požadovat doložení dokladů a mohou s tím být podobné ne-li dokonce ještě větší starosti jako v již zmíněném předchozím případě.
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
No. Je to tedy pěkná pakárna,jen co je pravda. Zkusíme to tedy tím způsobem,že se to koupí v usa a pak nám to bude posláno jako obyč balík. Možná by stálo za to,přiložit papír,neb ho mít připravený,že se jedná o náhradní díly do nějakého domácího udělátka. Sice se nestalo,že by mu balík nepřišel,ale jak to tak čtu,náhoda je blbec... Nedaleká firma HASS taky posílá rozložený V3Sky do Koeree či kam to jde,jako náhradní díl a tam si je šikmáčci zase složí. Taky tím obchází zákony,aby se platilo co nejmíň. Jinak mi nezbývá než doufat,že na mě navyjde černý Petr. 
Wirda píše:No. Je to tedy pěkná pakárna,jen co je pravda. Zkusíme to tedy tím způsobem,že se to koupí v usa a pak nám to bude posláno jako obyč balík. Možná by stálo za to,přiložit papír,neb ho mít připravený,že se jedná o náhradní díly do nějakého domácího udělátka. Sice se nestalo,že by mu balík nepřišel,ale jak to tak čtu,náhoda je blbec... Nedaleká firma HASS taky posílá rozložený V3Sky do Koeree či kam to jde,jako náhradní díl a tam si je šikmáčci zase složí. Taky tím obchází zákony,aby se platilo co nejmíň. Jinak mi nezbývá než doufat,že na mě navyjde černý Petr.
Až na to, že ta firma to řeší obchodní cestou tj. jako vývoz v rámci podnikání a realizace podnikatelské zakázky a tam jsou jiné podmínky a také úplně jiné relace poplatků (pozn. obecně daleko vyšší). V jejich případě se jim vyplatí spekulovat, protože tam to může mít nějaký vliv.
Ve tvém případě je ovšem úplně jedno jestli to pojmenují jako náhradní díl nebo ne. To totiž nemá u zásilek mezi soukromými osobami vůbec žádný vliv na případné "opruzování" ve smyslu požadavku na doložení skutečné nákupní ceny ani na následnou možnost stanovení DPH.
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
No jo,to je asi fakt... Tak budeme doufat,že ta drahá sranda dorazí bez potíží a ještě víc se neprodraží. Objednal jsem V4 + repráček navíc,tak Jug bude mít srdíčko konečně
Ale mlátilo se to ve mě zle. Už by moc nechybělo přidat a mohl být doma FW 190,nebo P-51B,ba i nevej Mezek z téže série vypadá krásně.
No,tak asi půjdu o víkendu do práce a zase vsadim sportku... 
Wirda píše:.... Objednal jsem V4 ....
až to zapojíš, dej pak vědět....
jyrry.webnode.cz
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
Tak konečně jsem modul nainstaloval. Musím říct je to za ty prachy celkem šikovná a chytrá destička
Rekapitulace: 5 typů motorů,1 turbína,zvuk kulometu ke kterému se do příslušných výstupů mohou připojit led diody a blikají v kadenci zvuku,další kanál je hvízdání padající pumy a poslední je další druh kulometu. Ale pozor! Na každém typu zvuku motoru se mění i příslušné zvuky! Je tam navíc zvuk náletu,střelba nějakého granátometu s hutnou pomalou kadencí,pán říkající Clear,nebo kontakt... No prostě je tam toho dost na vyblbnutí. Má to ochranu přepětí a když se tomu něco nelíbí,tak to dá najevo. Má to ovládání hlasitosti.
Po rozbalení jsem si to zapojil na sucho na stole s reglem a přijímačem. Zapojil oba repráky a zkoušel. Vše v pořádku. Tak jsem to zainplantoval do Juga. U jednoho repráčku byl kabel delší a druhý primární měl kratší. Ten delší jsem ještě potřeboval prodloužit cca o 5-8 cm,stalo se. Po následné prvotní zkoušce v éru to začalo blbnout a víc jak na 1/3 hlasitosti mě to nepustilo,pak v tom začalo jen lupat. Po vyzkoušení všeho možného a velkém skorosklamání jsem na Rcgroups problém odhalil. Modul funguje správně,pokud délka kabelů nepřesáhne 5-6". Poté je větší rušení a modul praská. Řešení je prodloužit stíněným kabelem a feritový kroužek dát co nejblíže k modulu. Já tedy prodloužil dvoulinkou stejného průměru,ale přesunul jsem feritový kroužek a dal ještě jeden na Y kabel od plynového signálu a světe div se,ono to funguje
Taková blbost. Ještě jsem si všiml,že jsou napájené tlumivky na servokabelku který je dodáván s modulem.
Dnes za silného větru jsem se nakonec odhodlal a pustil to do vzduchu. Pomineme_li boj o přistání,tak na těch pár průletech to je slyšet krásně a v okruhu co běžně lítám to bylo slyšet. Nejkrásnější budou nízké průlety. Zvuk je slyšet úměrně velikosti modelu a vzdálenosti. Věřím,že až bude bezvětří,bude to slyet ještě líp,páč nebude zvuk unášet vítr a nebude šustit člověku v uších.Samozřejmě,když vám bude vrčet za zadkem spalovák,tak si to moc neužijete... Jsem spokojen. Teď udělám Jugovi přes zimu nový kabátek a bude to paráda. A rád bych zakomponoval diody do kulometů
Dotazy ?
Po rozbalení jsem si to zapojil na sucho na stole s reglem a přijímačem. Zapojil oba repráky a zkoušel. Vše v pořádku. Tak jsem to zainplantoval do Juga. U jednoho repráčku byl kabel delší a druhý primární měl kratší. Ten delší jsem ještě potřeboval prodloužit cca o 5-8 cm,stalo se. Po následné prvotní zkoušce v éru to začalo blbnout a víc jak na 1/3 hlasitosti mě to nepustilo,pak v tom začalo jen lupat. Po vyzkoušení všeho možného a velkém skorosklamání jsem na Rcgroups problém odhalil. Modul funguje správně,pokud délka kabelů nepřesáhne 5-6". Poté je větší rušení a modul praská. Řešení je prodloužit stíněným kabelem a feritový kroužek dát co nejblíže k modulu. Já tedy prodloužil dvoulinkou stejného průměru,ale přesunul jsem feritový kroužek a dal ještě jeden na Y kabel od plynového signálu a světe div se,ono to funguje
Dnes za silného větru jsem se nakonec odhodlal a pustil to do vzduchu. Pomineme_li boj o přistání,tak na těch pár průletech to je slyšet krásně a v okruhu co běžně lítám to bylo slyšet. Nejkrásnější budou nízké průlety. Zvuk je slyšet úměrně velikosti modelu a vzdálenosti. Věřím,že až bude bezvětří,bude to slyet ještě líp,páč nebude zvuk unášet vítr a nebude šustit člověku v uších.Samozřejmě,když vám bude vrčet za zadkem spalovák,tak si to moc neužijete... Jsem spokojen. Teď udělám Jugovi přes zimu nový kabátek a bude to paráda. A rád bych zakomponoval diody do kulometů
Dotazy ?
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
Dodatek: Po zjišťování jak zapojit diody na modul jsem narazil na vysvětlení onoho upraveného servokabelu od výrobce. To co je na něm napájené nejsou tlumivky,ale 2 resistory 10K 0.25w.
Je to proto,že deska modulu může přijímat max 5.5V z BEC obvodu a některé regly a externí BECy mají až 6V a to může poškodit čip. Pro tato úprava sníží vstupní napětí od přijímače a neomezí funkci modulu. Doporučuje to použít na každý kabel připojený k libovolné funci od přijímače.
Je to proto,že deska modulu může přijímat max 5.5V z BEC obvodu a některé regly a externí BECy mají až 6V a to může poškodit čip. Pro tato úprava sníží vstupní napětí od přijímače a neomezí funkci modulu. Doporučuje to použít na každý kabel připojený k libovolné funci od přijímače.
ahoj, to zni slibne... :-)
mas nejaky merak se stidavym rozsahem kolem 5-10V? Mohl bys zmerit napeti na repracku ve chvili kdy hraje? Dik.
mas nejaky merak se stidavym rozsahem kolem 5-10V? Mohl bys zmerit napeti na repracku ve chvili kdy hraje? Dik.
jyrry.webnode.cz
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
Mám obyč voltmetr,dokážu to s ním? Jen nevím kde to změřím. Ty repráčky jsem nechal zalitý v tom kelímku a už jsou vlepený do trupu... Leda na výstupu jestli to pomůže.
jj, staci obycejny dmm s ac rozsahem 20V, na tom vystupu to staci.
ja totiz mam jen ten jeho pidirepracek a nevim jak moc ho muzu vybudit, mam to zatim malo slyset...
ja totiz mam jen ten jeho pidirepracek a nevim jak moc ho muzu vybudit, mam to zatim malo slyset...
jyrry.webnode.cz
- Wirda
- Kontaktovat uživatele:
Pokisil jsem se o měření a skákalo to mezi 8-18V je-li to možné. V tomhle měření jsem lama... Psal jsem výrobci,tak mi snad pošle parametry repráčku.
Jinak dnes jsem znásilnil drahou polovičku a jela mi to natočit... Tak asi takhle http://www.youtube.com/watch?v=WmFmt5If6EA&feature=youtu.be
Jinak dnes jsem znásilnil drahou polovičku a jela mi to natočit... Tak asi takhle http://www.youtube.com/watch?v=WmFmt5If6EA&feature=youtu.be
ok, dik, ja zapomnel ze oni ty repraky krmi PWM a pak to nejde tak jednoduse zmerit, nameri se klidne i plne napajeci napeti....
jsem zvedav na ty parametry od nej.
zatim dik.
jsem zvedav na ty parametry od nej.
zatim dik.
jyrry.webnode.cz