Modeláři ve Víkendu na Nově
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Modeláři ve Víkendu na Nově
Vydrž, ještě to nevystavili.
Konečně reportáž na úrovni, Nova překvapila. Modely - nádhera, nic jiného se říct nedá.
Konečně reportáž na úrovni, Nova překvapila. Modely - nádhera, nic jiného se říct nedá.
[quote="Zba"][quote]Jen mě trošku zarazilo... říkal tam borec, že díky zarušení 2,4GHz pásma se občas stane, že moderní 2,4GHz systémy kolabují. Nevím, jestli měl slabou chvilku nebo to myslel smrtelně vážně
No to by mě taky zajímalo proč by to neměl myslet smrtelně vážně?
Mám své nedobré zkušenosti, lítám na chatě kde má vesnice nataženou wifinu z vedlejšího městečka vzdáleného cca10 km vzduchem. Netuším kolik W mají na těch parabolách, ale už je mi jasné, že se tomu pomyslnému koridoru mám vyhnout, desetkrát to vyjde a po jedenácté mě to sundá, prostě se RX zahltí a než se restartuje pokud nemám dostatečnou vejšku, tak jsem dole.
No to by mě taky zajímalo proč by to neměl myslet smrtelně vážně?
Mám své nedobré zkušenosti, lítám na chatě kde má vesnice nataženou wifinu z vedlejšího městečka vzdáleného cca10 km vzduchem. Netuším kolik W mají na těch parabolách, ale už je mi jasné, že se tomu pomyslnému koridoru mám vyhnout, desetkrát to vyjde a po jedenácté mě to sundá, prostě se RX zahltí a než se restartuje pokud nemám dostatečnou vejšku, tak jsem dole.
xxx
asi dosti otázka systém od systému 2,4
- v jednom místě mám na plácku kde jsem lítával dosti silné rušení, na 35cce jsem tam padnul i se shulzem, pak jsem přešel na 2,4 Assan (problémy nepozoroval) kamarád tam přesně v tom místě ale padnul se Spectrumem (starší verze, teď je to prý nějaké lepší - snad) ale s Fasstem jsem tam neměl ani škubanec a Frska se tam taky držela ... ale nedávno jsme tam zalítávali kamarádovi co začíná házedlo a opět na 35 ce rušení, takže tam je asi pořád
- v jednom místě mám na plácku kde jsem lítával dosti silné rušení, na 35cce jsem tam padnul i se shulzem, pak jsem přešel na 2,4 Assan (problémy nepozoroval) kamarád tam přesně v tom místě ale padnul se Spectrumem (starší verze, teď je to prý nějaké lepší - snad) ale s Fasstem jsem tam neměl ani škubanec a Frska se tam taky držela ... ale nedávno jsme tam zalítávali kamarádovi co začíná házedlo a opět na 35 ce rušení, takže tam je asi pořád
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Adam70 píše:Mám své nedobré zkušenosti, lítám na chatě kde má vesnice nataženou wifinu z vedlejšího městečka vzdáleného cca10 km vzduchem.
A jsi si jistý že ta wifi je 2.4? Moc bych se divil kdyby to tak bylo.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jabber:kouba159@jabber.cz
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Na jednu stranu ..to že táhnou WiFi takovou dálku se mi nezdá, a i já doma mám třeba už 5 GHz Wifi, takže ono je to takový všelijaký...
Na vlastní oči jsem viděl v Suchém, jak na rušení duplexu spadly dva stroje (Hawk a to z 2.světové s turbínou nahoře na křídle),takže si o rušení 2,4Ghz myslím své.
A jsi si jistý že ta wifi je 2.4? Moc bych se divil kdyby to tak bylo.[/quote]
Ne, nejsem a není to jedno (mě ano), 2.4 nebo 5.8Ghz. Dráty VVN makaj na 50hz a taky tomu nepřidají. Jde o to, že motat se kolem antén nebo v koridoru slušně nakrmený směrovky není dobré pro žádný přijímač. Prostě se zahltí a restartuje, pokud je to jinak
no ve výsledku je to stejné a souhlasím s tím, že pásmo 2.4 Ghz není žádná spása ani 100% jistota 
PS: jdu to změřit
PS2: změřeno, není to 10 km, ale cca 6 km
Ne, nejsem a není to jedno (mě ano), 2.4 nebo 5.8Ghz. Dráty VVN makaj na 50hz a taky tomu nepřidají. Jde o to, že motat se kolem antén nebo v koridoru slušně nakrmený směrovky není dobré pro žádný přijímač. Prostě se zahltí a restartuje, pokud je to jinak
PS: jdu to změřit
PS2: změřeno, není to 10 km, ale cca 6 km
xxx
Prosím nekoukal se někdo, zda už je to na internetu? V nově se naprosto nevyznám, ale chtěl bych se na to podívat.
Také jsem to prošvih, tak jak to tam pověsí, tak to sem hoďte prosím.
Jinak rušení na 2.4 není nic neobviklého.
Máme od letiště nějakých 500m sloup ověšený vším možným.
Nejvíce na to dopadalo Spektrum. Ale jen někdy.
Je to spíš taková anomálie, ale zarušilo to všechny systémy.
Kluci tam chvilkama neřídili jak Spektrum tak Futabu a jiné.
Domnívám se že jakmile je tam opravdu nějaký brutální přenos, a to určitě bude. Jelikož jsou tam ty sloupy tři s rozestupem 5km.
Tak je asi jedno jestli to vysílá na 2.4 nebo na něčem jiném.
Jinak rušení na 2.4 není nic neobviklého.
Máme od letiště nějakých 500m sloup ověšený vším možným.
Nejvíce na to dopadalo Spektrum. Ale jen někdy.
Je to spíš taková anomálie, ale zarušilo to všechny systémy.
Kluci tam chvilkama neřídili jak Spektrum tak Futabu a jiné.
Domnívám se že jakmile je tam opravdu nějaký brutální přenos, a to určitě bude. Jelikož jsou tam ty sloupy tři s rozestupem 5km.
Tak je asi jedno jestli to vysílá na 2.4 nebo na něčem jiném.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Tak co jeeeeee!? Už je čtvrtek a stále nic!
Nevím jestli není co dodat nebo nemám slov. Prostě krása.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Mimochodem, RC model byly i v posledním díle Sběratelů kostí co vysílala Prima tento týden. Potřebovali letecké záběry ale "snímky z družice byly staré", tak hodili kameru na malého Spita 
konečně nějaká normální reportáž o modelářích, ne ty reportáže stylem blondýnka představuje tu coool hračku
SOVA is YouR CO-pilot