Doppelraab

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
JFV

Doppelraab

#1 Příspěvek od JFV »

Dobrý večer, pořídil jsem si stavebnici modelu Doppelraab od Flying Wood tak bych se chtěl dotázat, zda je tu někdo, kdo má se stavbou tohoto modelu osobní zkušenost.
bender
Kontaktovat uživatele:

Re: Doppelraab

#2 Příspěvek od bender »

Zkusenost nemam, jak ta stavebnice vypada provedenim?
JFV

#3 Příspěvek od JFV »

Můj dojem ze stavebnice je velmi dobrý. Kvalitu frézovaných dílů můžeš posoudit na fotce v odkaze. Součástí stavebnice je i plán v měřítku 1:1, který se ale bude muset slepit z jednotlivých segmentů. Už si pomalu sháním další materiál potřebný pro stavbu, nosníky, spojku křídla, bižiterii atd. :D

http://jfv.rajce.idnes.cz/Doppelraab#DSCN9857.jpg
eco

#4 Příspěvek od eco »

Díky, až stavba trochu pokročí rád bych se, pokud je to možné na to osobně podíval :)
Mám taky v plánu si něco takového postavit tak vybírám z možných stavebnic nebo jen těch frézovaných dílů.
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
JFV

#5 Příspěvek od JFV »

Klidně se zastav, asi to k sobě nemáme daleko, stačí se jen dohodnout na termínu :D
eco

#6 Příspěvek od eco »

JFV píše:Klidně se zastav, asi to k sobě nemáme daleko, stačí se jen dohodnout na termínu :D

Ok, jen musím najít nějaký čas...určitě se stavím.

Petr
JFV

#7 Příspěvek od JFV »

Tak jsem zase trošičku pohnul se stavbou. Nejprve jsem upravil diagonální vzpěry pomocí balzových lišt pro zabroušení "do roviny" s vnějšími hranami obrysu gondoly a pak jsem vyplnil část čumáku balzovými hranolky a vytvořil tak základ tuhého potahu čumáku. Gondola je teď už částečně vybroušena do konečného tvaru. Tuhý potah jsem zvolil i z toho důvodu, že jsem přesvědčen, že moje "vytoužená" předloha má, na rozdíl od většiny Doppelraabů tuhý potah gondoly.

Aktuální fotky jsou zde:

http://jfv.rajce.idnes.cz/Doppelraab#DSC00054.jpg
kraken169

#8 Příspěvek od kraken169 »

JFV píše:Tak jsem zase trošičku pohnul se stavbou. Nejprve jsem upravil diagonální vzpěry pomocí balzových lišt pro zabroušení "do roviny" s vnějšími hranami obrysu gondoly a pak jsem vyplnil část čumáku balzovými hranolky a vytvořil tak základ tuhého potahu čumáku. Gondola je teď už částečně vybroušena do konečného tvaru. Tuhý potah jsem zvolil i z toho důvodu, že jsem přesvědčen, že moje "vytoužená" předloha má, na rozdíl od většiny Doppelraabů tuhý potah gondoly.

Aktuální fotky jsou zde:

http://jfv.rajce.idnes.cz/Doppelraab#DSC00054.jpg

Chci také postavit doppelraab.Nevíte někdo jaké má letové vlastnosti?Chci stavěr z rozsypu ,jako kolega.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kocour »

Můžu odpovědět jako pravidelný účastník srazů na Rané (kromě letoška). Doppelraab tam lítal ve více ročnících a zdá se, že dobře. Není důvod čekat něco jiného. Až na to, že je to dost bednoidní éro. Takže určitě jiné historické větroně budou klouzat líp, ale proč to nepostavit ?
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od LV »

kraken169 píše:Chci také postavit doppelraab.Nevíte někdo jaké má letové vlastnosti?Chci stavěr z rozsypu ,jako kolega.

Lita velmi dobre. Ale necakaj od toho vykony modernych kompozitovych brusov.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Větroně“