Problém s ESC nebo motorem

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
barbone

Problém s ESC nebo motorem

#1 Příspěvek od barbone »

pánové mám problém se svým autem po zmáčknutí plynu se motor cuká a v případě překážky před autem se vubec nerozjede dělá to i na zpátečku jedná se o střídavý motor s regulátorem (jedná se o upgrade se stejnosměrného) mám i programovací kartu a skoušel jsem všemožné nastavení a nepomáhá. Jedná se o Turnigy TrackStar Waterproof 1/10 Brushless Power System 4000KV/80A

http://www.youtube.com/watch?v=rK62zkRF0y8&feature=youtu.be
JosefSvejk

Re: Problém s ESC nebo motorem

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

barbone píše:v případě překážky před autem se vubec nerozjede

A kam by se to auto mělo rozjet? Mělo by zbourat tu zeď? :roll:
Máš dostatečně "tvrdý" akumulátor?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JMalik

#3 Příspěvek od JMalik »

barbone píše:pánové mám problém se svým autem po zmáčknutí plynu se motor cuká a v případě překážky před autem se vubec nerozjede dělá to i na zpátečku jedná se o střídavý motor s regulátorem (jedná se o upgrade se stejnosměrného) mám i programovací kartu a skoušel jsem všemožné nastavení a nepomáhá. Jedná se o Turnigy TrackStar Waterproof 1/10 Brushless Power System 4000KV/80A

Pokud tam bude dobrý senzorový motor s reglem, tak to vyšplhá po té zdi, nebo něco odděláš.
Když tam bude bezsenzorový motor, tak to bude dost cukat, pomalu se s tím bude jezdit blbě.
Když v tom bude horší senzorový motor s reglem, tak to bude něco mezi tím.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
barbone

#4 Příspěvek od barbone »

Jde o to že venku když je před autem překážka i 2-3cm na výšku tak to to auto nepřejede pokud není rozjeté a kola ani "nezahrábnou" a motorek se začne cukat pravá - levá baterie mám lipo 7.4V 5000mAh zkoučel jsem i NIMH a podobně a nic se nezmění
JMalik

#5 Příspěvek od JMalik »

Je to bezsenzorový motor, v setu s reglem za cca 1000,- KČ. Nemůžeš od toho chtít zázraky.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
barbone

#6 Příspěvek od barbone »

dá se to nějak odstranit? dokoupením nějakého regulátoru?
Stiwo

#7 Příspěvek od Stiwo »

Možná že to je totální blbost ale mně se nezdá že by to bylo v elektronice :oops: :roll: Mně to spíš připadá jak špatné převody. :?
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
barbone

#8 Příspěvek od barbone »

převody jsou OK když stojí u zdi motorek se jen cuká
mravenec

#9 Příspěvek od mravenec »

Trackstary obecně fungujou, zkusil bych rozebrat motor jestli není utrženej rotor od hřídelky. Potom bych zkusil nějaký silnější letecký regl pokud je motor bez senzoru. Většinou si poraděj s časováním líp než car regly. Hned budeš vědět kde je vada. Je ten motor dvou nebo čtyřpol ?
Jo a co kalibrace vysilače, plnej plyn,neutrál ,plná brzda ?
Mini Titan,OPTIC,A123
barbone

#10 Příspěvek od barbone »

Motor je dvoupól a kalibrace vysílače proběhla v pohodě spíš bych viděl problém v tom že je bezsenzorový jak je psáno výše. Když je v pohybu tak problém žádný nemám nejhorší jsou ty rozjezdy.
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

barbone píše:dá se to nějak odstranit? dokoupením nějakého regulátoru?

Musel by jsi koupit kombo se senzorovým motorem (cca 3k).
mravenec

#12 Příspěvek od mravenec »

To že motor nemá senzory má své výhody, auta do bordelu a vody fungujou většinou na bezsenzorový motory. Je na časování reglu aby si s tím poradil. Castle creation nebo Mamba jak chceš používá jenom bezsenzory a plynulej rozjezd jak od LRP. Je to softem reglu. To cukání mi způsobobal vypálenej motor to bys ale cítil, neřešil bych regl ,závadu bych hledal v motoru.
Mini Titan,OPTIC,A123
JMalik

#13 Příspěvek od JMalik »

Existují regulátory, které spolupracují s bezsenzorovými motory tak, že se to skoro nepoznáš od senzorových. Třeba právě ta Mamba, regulátory MGM Compro nové řady.......
Je to o ceně. Tady bych to asi neřešil, nejezdíš s tím expedice, aby jsi potřeboval jemně plynule pojíždět na malých otáčkách.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Doktor »

>barbone
Můžeš sem napsat o jaké auto se konkrétně jedná (link) a ideálně jakej to má celkovej převod a pastorek? Pokud to víš.
barbone

#15 Příspěvek od barbone »

Dostal jsem ho od kamaráda, který si ho dovezl s US je to Redcat Volcano a převod by měl být 1:10,3 a pastorek na motoru má 17 zubů a ten druhý 64 zubů
Odpovědět

Zpět na „Auta“