Problém s ESC nebo motorem
Problém s ESC nebo motorem
pánové mám problém se svým autem po zmáčknutí plynu se motor cuká a v případě překážky před autem se vubec nerozjede dělá to i na zpátečku jedná se o střídavý motor s regulátorem (jedná se o upgrade se stejnosměrného) mám i programovací kartu a skoušel jsem všemožné nastavení a nepomáhá. Jedná se o Turnigy TrackStar Waterproof 1/10 Brushless Power System 4000KV/80A
http://www.youtube.com/watch?v=rK62zkRF0y8&feature=youtu.be
- JosefSvejk
Re: Problém s ESC nebo motorem
barbone píše:v případě překážky před autem se vubec nerozjede
A kam by se to auto mělo rozjet? Mělo by zbourat tu zeď?
Máš dostatečně "tvrdý" akumulátor?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
barbone píše:pánové mám problém se svým autem po zmáčknutí plynu se motor cuká a v případě překážky před autem se vubec nerozjede dělá to i na zpátečku jedná se o střídavý motor s regulátorem (jedná se o upgrade se stejnosměrného) mám i programovací kartu a skoušel jsem všemožné nastavení a nepomáhá. Jedná se o Turnigy TrackStar Waterproof 1/10 Brushless Power System 4000KV/80A
Pokud tam bude dobrý senzorový motor s reglem, tak to vyšplhá po té zdi, nebo něco odděláš.
Když tam bude bezsenzorový motor, tak to bude dost cukat, pomalu se s tím bude jezdit blbě.
Když v tom bude horší senzorový motor s reglem, tak to bude něco mezi tím.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Jde o to že venku když je před autem překážka i 2-3cm na výšku tak to to auto nepřejede pokud není rozjeté a kola ani "nezahrábnou" a motorek se začne cukat pravá - levá baterie mám lipo 7.4V 5000mAh zkoučel jsem i NIMH a podobně a nic se nezmění
Je to bezsenzorový motor, v setu s reglem za cca 1000,- KČ. Nemůžeš od toho chtít zázraky.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
dá se to nějak odstranit? dokoupením nějakého regulátoru?
Možná že to je totální blbost ale mně se nezdá že by to bylo v elektronice
Mně to spíš připadá jak špatné převody. 
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
převody jsou OK když stojí u zdi motorek se jen cuká
Trackstary obecně fungujou, zkusil bych rozebrat motor jestli není utrženej rotor od hřídelky. Potom bych zkusil nějaký silnější letecký regl pokud je motor bez senzoru. Většinou si poraděj s časováním líp než car regly. Hned budeš vědět kde je vada. Je ten motor dvou nebo čtyřpol ?
Jo a co kalibrace vysilače, plnej plyn,neutrál ,plná brzda ?
Jo a co kalibrace vysilače, plnej plyn,neutrál ,plná brzda ?
Mini Titan,OPTIC,A123
Motor je dvoupól a kalibrace vysílače proběhla v pohodě spíš bych viděl problém v tom že je bezsenzorový jak je psáno výše. Když je v pohybu tak problém žádný nemám nejhorší jsou ty rozjezdy.
barbone píše:dá se to nějak odstranit? dokoupením nějakého regulátoru?
Musel by jsi koupit kombo se senzorovým motorem (cca 3k).
To že motor nemá senzory má své výhody, auta do bordelu a vody fungujou většinou na bezsenzorový motory. Je na časování reglu aby si s tím poradil. Castle creation nebo Mamba jak chceš používá jenom bezsenzory a plynulej rozjezd jak od LRP. Je to softem reglu. To cukání mi způsobobal vypálenej motor to bys ale cítil, neřešil bych regl ,závadu bych hledal v motoru.
Mini Titan,OPTIC,A123
Existují regulátory, které spolupracují s bezsenzorovými motory tak, že se to skoro nepoznáš od senzorových. Třeba právě ta Mamba, regulátory MGM Compro nové řady.......
Je to o ceně. Tady bych to asi neřešil, nejezdíš s tím expedice, aby jsi potřeboval jemně plynule pojíždět na malých otáčkách.
Je to o ceně. Tady bych to asi neřešil, nejezdíš s tím expedice, aby jsi potřeboval jemně plynule pojíždět na malých otáčkách.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
>barbone
Můžeš sem napsat o jaké auto se konkrétně jedná (link) a ideálně jakej to má celkovej převod a pastorek? Pokud to víš.
Můžeš sem napsat o jaké auto se konkrétně jedná (link) a ideálně jakej to má celkovej převod a pastorek? Pokud to víš.
Dostal jsem ho od kamaráda, který si ho dovezl s US je to Redcat Volcano a převod by měl být 1:10,3 a pastorek na motoru má 17 zubů a ten druhý 64 zubů