Můj kluk ve třech letech v pohodě jezdí s Truggy 1:10. Už má druhé auto. První bylo starší truggy 1:10 Himoto Eamba (jezdil s ním od 2,5 roku), bohužel nemělo nárazníky, tak předek dost trpěl...
K 3. narozeninám dostal starší Brushless Hothammer jen s obyč stejnosměrným motorem 27T. Takhle to vypadá:
http://www.rcradical.com/en/drive-fly-m ... wd-ep.htmlDal jsem mu tam malý pastorek 9 zubů, Lipolku 3,8Ah, stáhnul rozsah plynu na vysílačce na minimum a i tak je to ještě pořád dost rychlé (v této konfiguraci jede rychlostí průměrného běhu, odhaduju tak 20km/h) Když přídám plyn na plno, je to už pěkně rychlé (odhad tak 30-35 km/h podle terénu), ale to už je na kluka fakt moc.
takové auto považuju za ideální investici (cena do 2 tis)
Jezdí to po jakémkoliv terénu, klidně i vyšší tráva, louka, listí, štěrk, sníh, prudké svahy, atd. Mám vedle baráku les a štěrkovou cestu, taky louky kde lítáme s letadly, tam všude to auto jezdí bez problémů. Baterka vydrží zhruba hodinu ježdění s přestávkama. Déle už by to kluka stejně nebavilo.
Je moc pěkný pohled na auto jak projíždí napadaným listím, které za ním víří, je to fakt efektní.
Myslím že cokoliv menšího/levnějšího zdaleka neudělá tolik radosti a ani nevydrží. Taky jsem klukovi jako první auto koupil takovou obyčejnou buginu za 5 stovek. Myslel jsem že to bude stačit, omyl. Bugina jezdila jen po nizoučké trávě nebo spíš po asfaltu, po trávě strašně pomalu, do kopečka vůbec. Byla s tím jen otrava. Byly to vyhozené peníze.
Možná někomu připadá tak velké auto pro tříletého kluka moc, ale je to v pohodě, skutečně.
Zpočátku to chce samozřejmně jezdit jen pod dozorem, ale po pár hodinách se to naučí. Teď kluk normálně jezdí slalom mezi stromy a pak jede proti sobě, roztáhne nohy a projede mezi něma. Jediné z čeho mám strach je prutová anténa na pistolové vysílačce. Moc trčí, už dvě zlomil... Bude to chtít upgrade na 2,4GHz.