Jakou navigaci do auta?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Luky-plane

Jakou navigaci do auta?

#1 Příspěvek od Luky-plane »

Ahojte, shrnu svůj požadavek co nejstručněji.

Ježíšek si usmyslel, že mi koupí do auta navigaci. Pryč je ta doba, kdy jsem měl čas i chuť porovnávat jednotlivé produkty elektroniky. Takže se Vás ptám milí přátelé. Co máte vyzkoušeno, že skutečně funguje a je použitelné?

Jezdím převážně po ČR. Jednou ročně Chorvatsko (Slovinsko). Občas Slovensko.

Funkce - (ani nevím co dnes navigace všechno umí), rád bych ty, které jsou opravdu použitelné a nutné.
Velikost LCD - není podstatná.
Přehlednost a intuitivní ovládání je pro mě velice důležité.
Aktualizace map - zdarma (nevím, jestli je nutné, nechám si poradit)
Cena - samozřejmě co nejmenší, ale použitelnost přístroje je na prvním místě.
Klidně to může být i starší typ - bazary jsou plné tohoto zboží

Taky jsem se dozvěděl názor, že kupovat navigaci je už dnes zbytečné. Daleko vhodnější je prý pořídit si např. "chytrý" telefon, který ji má už v sobě.

Díky za názory
Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
ronin

Re: Jakou navigaci do auta?

#2 Příspěvek od ronin »

Ja uz cca dva roky pouzivam telefon a spokojenost. Ale chce to mit telefon s dobrou GPS a drzak na sklo, protoze na levnych telefonech to trvalu dobu, nez se to chytlo atd.
Protos, Goblin 700
pepin

#3 Příspěvek od pepin »

Luky-plane píše:Taky jsem se dozvěděl názor, že kupovat navigaci je už dnes zbytečné. Daleko vhodnější je prý pořídit si např. "chytrý" telefon, který ji má už v sobě.

Díky za názory
Luky-plane

mám snad ten nejobyčejnější chytrý telefon Samsung mini a z navigace jsem nadšený- navigaci Garmina už asi nikdy nevytáhnu, co mě totálně odrovnalo, že to stačí tomu telefonu říct a nic nemusím datlovat, funguje to perfektně, pokud nemá jít o pevně zabudovanou navigaci v autě, tak už bych to řešil opravdu pouze chytrým telefonem.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jindra_S »

Luky-plane píše:Taky jsem se dozvěděl názor, že kupovat navigaci je už dnes zbytečné. Daleko vhodnější je prý pořídit si např. "chytrý" telefon, který ji má už v sobě.

Asi nejideálnější navigace je podle mne pevná a zabudovaná v autě společně s autorádiem, s velkou obrazovkou a GPS anténou vyvedenou ven. Bohužel, cena kvalitní je nekřesťanská a co hůř, vyplatí se ukrást.

Takže za mne telefon a rozumný držák na sklo - osvědčená kombinace. Používal jsem Iphone 3GS (s GPS v držáku), teď HTC X a bez problémů. Odcházím, telefon dám do kapsy a v autě není co ukrást.
-
robotmz

#5 Příspěvek od robotmz »

Mám vyše 2 rokoch telefón NOKIA C6-01 a skúšal som na nej zopár navigačných softov /OVI, GARMIN, SYGIC ešte čisto turistické/
Najviac mi "vyhovoval" a zatiaľ vyhovuje SYGIC core /nástupca aury/, lenže spoločnosť sygic už prestala vydávať nové mapy na nokiácky OS.
Nabudúce to budem riešiť buď novým telefónom s androidom alebo tabletom s GPS alebo jednoúčelovou krabičkou s doživotnou aktualizáciou máp.
S nokiou som plne spokojný, má vysoké rozlíšenie a kvalitný displej, u navigácie je veľkosť displeja veľmi podstatná, takže by som to dal na prvé priečky.
Ešte je možnosť zobrať hocijakú novú navigáciu /krabičku/ pri ktorej sú písané doživotné aktualizácie, to je veľmi podstatné, pretože pokiaľ máš navigáciu bez aktualizácií, tak za 2 roky je už stará a na nové cesty ťa nikdy neznaviguje, lebo ich nepozná. Niekedy sa to dá obísť nahraním "načierno" ale ani toto nefunguje u všetkých krabičiek.
Takže ak to zhrniem, tak "niečo" v dobrej cene s primeraným displejom a doživotnou aktualizáciou.
Ak momentálne nepotrebuješ mobil, kľudne by som sa nebál aj tých krabičiek. Sú zase lacnejšie a nemajú problém s chodom a ladením. Väčšinou jednoúčelové veci sú na danú vec spoľahlivé. V mobile sa jej treba viac venovať, sygic sa neznáša so zmrznutím mobilu /už mi ju tento jav párkrát odstrelil, takže celý navigačný soft som inštaloval nanovo/. Takisto sa neznáša s niektorými softami a napr. niektoré verzie mi odstrelilo ak mi prichádzal hovor počas navigovania.
JMalik

#6 Příspěvek od JMalik »

Mám v autě zabudovanou GPS, v dalších autech ve firmě Garminy, v letadle AV MapIV, v telefonu Samsung Sygic.
Doporučuji ti ten Sygic (a Samsung :wink: )
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
robotmz

#7 Příspěvek od robotmz »

Ten sygic ako som už vyššie písal sa mi zdá lepší ako garmin, je príjemný, jednoduchý, strohé ale funkčné nastavenie a v recenziách čo testovali všetky možné navigácie tomtom, mio, garmin tak ten sygic spolu s tomtomom dopadol vzhľadom na logiku plánovania ciest jednoznačne ako víťaz.
Na androidového sygica vkuse vychádzajú jednak nové a vyššie verzie, ale stále pravidelne v krátkom období oproti ostatným softom nové mapové podklady, ktoré sa dajú pohodlne a intuitívne sosať do telefónu.
robotmz

#8 Příspěvek od robotmz »

každopádne garminom sa tiež nič pokaziť nedá, je rozšírený, taká klasika a napr. garmin nuvi 550 je asi /alebo skôr bola / najlepšia odolná navigácia na štvorkolky a motorky vo svojej cenovej kategórii nemá konkurenta.
oplu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od oplu »

a co malý tablet? tchán používá tablet velký, sice v kamionu, ale nemůže si to vynachválit :-) velký přehledný displej a nemusí sledovat malé šušně, co zkusit něco menšího, velikost cca 7"? :-)
Jiri

#10 Příspěvek od Jiri »

Co se týče Android navigací, zkoušel jem jich hodně a něco i koupil. Zrovna Sygic bych moc nedoporučoval, sám jsem ho kupoval před dvěma roky a od té doby se spíše horší. Je tam pár dobrých myšlenek (alternativní trasy, možnost zakázat dálnice jen v některé zemí, ale taky spousta nedostatků. Z těch hlavních- TomTom mapy mají podstatně více chyb než Navteq, naprosto tragické algoritmy přepočítávání trasy při odchýlení od naplánované, stále není TTS hlas pro češtinu/slovenštinu, i když ho na GP inzerují apod. Znovu bych už Sygic určitě nekoupil.
Z hlediska kvality map i navigace je řádově lepší Navigon (s vlastními TTS hlasy a Navteq mapami, cenově dobrou alternativou je BeOnRoad který lze zdarma používat s OSM mapami a vyzkoušet na týden i placené (do konce roku lze koupit se slevou O2 včetně předplatného dopravních informací na rok celou Evropu s doživotní aktualizací za cca 600 s možností aktivovat na až 5ti zařízeních!). Jinak je asi jsnou jedničkou iGO s Navteq mapami, ale nedá se koupit.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

mám telefon HTC sensation a jelikož platím dost paušálu, tak se na mě vztahovala akce TMobile - navigace Dynavix zdarma..... Po více jak roce uhánění mi TMobile konečně poslal aktivační klíč,
Je to sice zdarma jen ČR A SR ale navigace Dynavix stojí za prd. Ani vtipné hlášky P. Lišky to nevylepšily.
Údajně je dobrá Route 66, ale nemám s tím zkušenosti.
Jinak když navigace v telefonu, je potřeba dobrý držák a dobrý napáječ do auta s delším kabelem - za pár minut provozu to vysaje baterku.

Zdravím.

Pavel
googie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od googie »

Sygic the Best, v mobile alebo tablete.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Lark

#13 Příspěvek od Lark »

smugli
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od smugli »

Tak isto Sygic na HTC Sensation ani raz ma nenechal v štychu + doživotná aktualizácia nemá chybu.
Phoenix 4.0q, MiniTitan E325SE, Optic 6
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od BOSS8 »

Mám Tomtom - je dobrej. Jednoduchý ovládání , spousta možností nastavení , možnost cucnout z netu různý blbůstky. Jediné mínus - aktualizace map jsou fakt drahé .
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“