Motory do letadel

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pje81

Motory do letadel

#1 Příspěvek od pje81 »

zdravim,nevim jestli to tu nekde je ale zajimalo by me ktere motory sou kvalitnejsi jestli FOXY nebo AXI.
dal nevim jaky by se hodil do sky surferu,bety atd.
nakupuji u rc kinga a tam u tech AXI motoru maji napsani na jakou vahu modelu je vhodni a ja sem z toho trochu mimo mísu.
motor chci primo do sky surferu ale aby mel trosku vetsi vykon nez ten setovej 1900KV.
mior
Kontaktovat uživatele:

Re: Motory do letadel

#2 Příspěvek od mior »

V oboch menovaných vychádza jednoznačne AXI, ale treba zvážiť, na akú aplikáciu chceš ten-ktorý motor.
Je totiž možné, že Ti plne vyhovie aj zodpovedajúci FOXY alebo RAY alebo Turnigy a pod.
Naposledy upravil(a) mior dne stř 06.11.2013 12:17, celkem upraveno 1 x.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
pje81

#3 Příspěvek od pje81 »

ok dik,a podle ceho vybrat vhodnej motor,maji tam treba dva motory vhodni na urcitou vahu modelu a rozdil asi bude jen ve velikosti.

tak nevim ktery koupit,staci podle toho aby padl do letadla?
mior
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mior »

Na toho Sky Surfera Ti bohate stačí niečo čínske a lacnejšie, okolo 100 W, čo potiahne okolo 500 gramov, nie je to akrobat, a visieť s tým za vrtuľou nebudeš.

Napríklad:

RAY C2028/20 za 399 Kč.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
pje81

#5 Příspěvek od pje81 »

dik za tip.
objednal sem teho sky surfera a nez prisel tak sem koupil olitaniho bixlera,uz sem s tim neco nalital a ted sem ho rozebral a budu znova lepit a davat panty atd.
a jeste nez se na tom poradne naucim tak sem si rikal ze bych toho surfera osadil nejak kvalitneji,je to kit a na tech servech co tam dali sou vule jak svina.
setovej motor zatim dobry ale taky se brzo rozglajda jak v tom bixlerovi.
johny107

#6 Příspěvek od johny107 »

Nema vyznam tam davat nejaky drahy motor.Vybrat sa da ci uz z HK alebo z RCtimeru.com..
Mam na swichtoch motory za par supek a neviem si vynachvalit..Na swift 2 mam 160W motor za 1o USD, na nom vrtulu 7x4 a ma uz cosi odlitane a stale vyzera jak novy,nema ziade vole.
Na maxovi 3536 1450kv motoror 655W a ten ide jak stihacka a za pouhych 17 USD.
JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

pje81 píše:zdravim,nevim jestli to tu nekde je ale zajimalo by me ktere motory sou kvalitnejsi jestli FOXY nebo AXI.
dal nevim jaky by se hodil do sky surferu,bety atd.
nakupuji u rc kinga a tam u tech AXI motoru maji napsani na jakou vahu modelu je vhodni a ja sem z toho trochu mimo mísu.
motor chci primo do sky surferu ale aby mel trosku vetsi vykon nez ten setovej 1900KV.

Kvalitnější je Axi.
Na stránkách modelmotors si můžeš k jednotlivým motorům dohledat k čemu jsou určené, případně jsou k něčemu konkrétní setupy.
Ty ber trochu s rezervou, protože v době kdy tyhle tabulky vznikaly nebyly dnešní tvrdé lipolky (pokles napětí bude dnes menší, proud motorů větší).
Do Bety,Easy Glidera.......můžeš dát levný čínský motor a pokud budeš mít kliku, tak to nějak životností vydrží cca jako to letadlo.
Taky to můžeš zvolit ale tak, že tam dáš např. ten axi, po spotřebování letadla ho dáš do dalšího, do dalšího......, s tímhle přístupem budeš víc létat než servisovat motory.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pajas »

Když je tu takováhle diskuze, tak se rovnou zeptám, objednal jsem si tenhle plánek: http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1
a přemýšlím, čím to osadit. Na výběr jsou v podstatě tyto možnosti: RAY, FOXY, Turnigy SK3 nebo AXi, jak je doporučeno v návodu. Ale vzhledem k tomu, že AXi by byl dražší než celý zbytek modelu, tak bych se rád zeptal, co si myslíte, jaký motor by byl nejlepším kompromisem? Nebo skutečně AXi je za tu cenu opravdu tak znát, že je AXi? Jak bych to v praxi pocítil, kdybych do tohoto modelu dal jiný výše uvedený motor se stejnými (podobnými) parametry a ne AXi? Díky.
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

Pajas píše: objednal jsem si tenhle plánek:......
........ RAY, FOXY, Turnigy SK3 nebo AXi,..............

Obecně platí, že ty dražší motory mají lepší mechanické a elektrické parametry. Úplnou špičku sem rvát nemusíš, těch pár procent na účinnosti tady nepoznáš, ale nedával bych sem zase takový šmejd, aby jsi to po naběhané hodině vyndaval a měnil ložiska (+hřídel).
Na jedné straně je třeba ten axi, kde by jsi musel být vyloženě smolín, aby tam něco odešlo. Na druhé straně konkrétně u toho RAY, nebo TGY SK3 je dost pravděpodobné, že si to brzy vyndáš ven a vyměníš si ty ložiska. Potom je spousta alternativ mezi tím. Třeba Škorpion......
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jyrry »

Pajas píše:.....

ray a foxy nepouzivam, zato spokojene uzivam motory NTM z hobbykingu, skarohlidy trpne prehlizim. SK3 jsem zatim nemel, ale podle referenci (ne tady, to se ti spis vysmejou) skutecnych uzivatelu (ne teoretickych hnidopichu) taky nejsou spatne.
jyrry.webnode.cz
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pajas »

A co říkáte na tenhle motor http://www.pelikanoutlet.com/?section=item&id=4366 . Je to ten samý AXi, ale ve verzi SILVER. Nevím, tady na rcmanii jsem na něj četl spíš jen samá negativa...
2952

#12 Příspěvek od 2952 »

...na axi se zatím vykašli...kup levnou čínu. Za cenu 1 axi máš 20 čínským motorů. Zatím mi odešel jen jeden, ale to bylo tím, že jsem ho silně přetížil...moje blbost...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Celeron »

Teď jsem zrovna zkoumal co lepšího (3D Sbach od FMS, 1.3m, 1.7kg bubliny) než je dodávaná setovka. No a zjistil jsem, že AXI má zrovna v tomhle segmentu pořádnou díru. Nakonec stačilo vyhodit původní setovou trojlistou vrtuli 13/5 a dát tam dvoulistou APC 14/7 a rozdíl je neuvěřitelnej. Visí na půl plynu a na plnej z visu stratosféra do nevidím. S původní vrtulí ani jedno. Takže čínskej hnojník je ojediněle lepší než AXI. :) :)
Jirka
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

Celeron píše:Teď jsem zrovna zkoumal co lepšího (3D Sbach od FMS, 1.3m, 1.7kg bubliny) než je dodávaná setovka. No a zjistil jsem, že AXI má zrovna v tomhle segmentu pořádnou díru. Nakonec stačilo vyhodit původní setovou trojlistou vrtuli 13/5 a dát tam dvoulistou APC 14/7 a rozdíl je neuvěřitelnej. Visí na půl plynu a na plnej z visu stratosféra do nevidím. S původní vrtulí ani jedno. Takže čínskej hnojník je ojediněle lepší než AXI. :) :)
Jirka

Na tohle dá třílist jenom šílenec :wink:
Nejsem žádným propagátorem axi, ale když už píšeš, že tam má modelmotors v téhle třídě pořádnou díru, tak v čem tam nevyhovuje axi 2826/12 ?
No a nakonec - jak jsi přišel v tomhle případě k tvrzení, že čínskej hnojník je lepší než axi. (který čínský hnojník jsi na tom letadle porovnal s kterým axi ?)
JMalik

#15 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:...... SK3 jsem zatim nemel, ale podle referenci (ne tady, to se ti spis vysmejou) skutecnych uzivatelu (ne teoretickych hnidopichu) taky nejsou spatne.

U SK3 jsem kamarádům dvakrát vyměňoval ložiska (+ hřídel). Potom jsem to posoudil tak, že bude lepší, když si to příště už zkusí sami. Našli si dalšího, kdo jim to mění.
(Takže to asi tolik k těm teoretickým hnidopichům a Pepkům na rcgroups, kteří o tom nadšeně chrochtají, ale zkušenosti mají z toho svého prvního jediného bublinkoletu a s jinými motory se zatím nesetkali.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“