Jakou navigaci do auta?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou navigaci do auta?
Tak pokud by to přímo v telefonu v nových verzích fakt nešlo, tak je tady cesta přes nokia mapový portál here.com
Tam si sestavíš trasu, přidáš si jí do "collections" - to jsou vlastně oblíbené v tvém telefonu a pak v OVI přes Oblíbené/Synchronizovat natáhneš do telefonu. Má to dvě nevýhody: musíš mít účet na nokia.com a musíš mít v telefonu povolené datové přenosy. Ale stejně se mi nezdá, že by to v telefonu nešlo-jak jsem psal, zkusím to ověřit večer na jiném telefonu.
Tam si sestavíš trasu, přidáš si jí do "collections" - to jsou vlastně oblíbené v tvém telefonu a pak v OVI přes Oblíbené/Synchronizovat natáhneš do telefonu. Má to dvě nevýhody: musíš mít účet na nokia.com a musíš mít v telefonu povolené datové přenosy. Ale stejně se mi nezdá, že by to v telefonu nešlo-jak jsem psal, zkusím to ověřit večer na jiném telefonu.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Už som písal vyššie že mi to ide, ale trošku inakším spôsobom, ale dobre si ma naviedol.
Dokonca sa dá aj vyberať z mapy, čo som tiež nevedel.
Mimochodom to, čo píšeš by sa možno dalo synchronizovať aj cez kábel a nokia suite, možno vyskúšam.
Mimochodom to, čo píšeš by sa možno dalo synchronizovať aj cez kábel a nokia suite, možno vyskúšam.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
robotmz píše:Už som písal vyššie že mi to ide, ale trošku inakším spôsobom, ale dobre si ma naviedol.
No tak to je super, že to jde! Ten edit v tvém příspěvku jsem přehlédnul
dokonca aj cez to www.here.com to pôjde, akurát nie kablom do mobilu ale priamo cez net v mobile.
To je super, o here.com som ani netušil.
To je super, o here.com som ani netušil.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
No tak to jsem rád, že ti mojje sepisování pomohlo 
tá OVI u mňa dostala týmto pádom úplne iný rozmer.
Ak idem niekde ďalej, vždy by som chcel mať trasu v 2 nezávislých softoch, pretože ako hovorím stalo sa mi párkrát že sa mi sygic odrovnal, proste nejaké nekorektne ukončenie a už to bolo.
A tá nokia OVI je taká rýchlejšia, pružnejšia a hlavne ju mám legálnu + aktualizácia máp niekoľkokrát do roka čo je super a hlavne ju udržiavam vkuse aktuálnu.
Ak idem niekde ďalej, vždy by som chcel mať trasu v 2 nezávislých softoch, pretože ako hovorím stalo sa mi párkrát že sa mi sygic odrovnal, proste nejaké nekorektne ukončenie a už to bolo.
A tá nokia OVI je taká rýchlejšia, pružnejšia a hlavne ju mám legálnu + aktualizácia máp niekoľkokrát do roka čo je super a hlavne ju udržiavam vkuse aktuálnu.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jiri píše:... cenově dobrou alternativou je BeOnRoad který lze zdarma používat s OSM mapami...
Jelikož OSM mapy (respektive ta silniční data, která jsou za nimi "schovaná") dost podrobně znám (jeden zákazník je chce využívat pro analýzy, takže mám udělaný rozbor jednak z hlediska srovnání jak s Teleatlasem=podklady, používané mj. TomTomem, tak i se silniční sítí distribuovanou EuroGeographicem co se týká pokrytí, podrobnosti a přesnosti a jednak vývoj prostorové databáze OSM v čase od roku 2007 do 2012), tak bych asi s klidným svědomím nedoporučil nic, co tato data využívá k navigaci. Pokud se budeš pohybovat řekněme v "rozvinuté Evropě", tak ještě jakž takž OK. Pokud ale "uhneš" třeba už jen na Balkán, vč. bývalé Jugoslávie, jde to ve všech parametrech výrazně dolů a spolehnout se dá asi jen na hlavní silniční tahy. Jen namátkou to z mého pohledu nejpodstatnější:
-nejednoznačnost v atributaci komunikací (tím myslím třeba označení třídy-takže někde může být jako "tertiary"=cca naše 3. třída označená nějaká v podstatě polňačka nebo obslužná komunikace a pak se nestačíš divit, kam ses dostal i když si v navigaci zaškrtneš volbu "nepoužívat polní cesty")
- nehomogenní pokrytí
Ono je to dané tím, jak ta data vznikají-je to OpenSource, který pořizuje sbor dobrovolníků (v podstatě každý, kdo si GPS zaměří nějakou komunikaci jí tam může přidat) a ta dokumentace k tomu, jak jednotlivé prvky označovat a zařazovat prostě není jednoznačně vykládaná.
Vůbec nemusíš na Balkán - problém s OSM je obecný. Hlavně je to naprd pro autonavigaci z hlediska zákazů, jednosměrek, atd. Sám jsem BeOnRoad OSM testoval - hned při první cestě v Praze mě to třikrát poslalo někam, kam to podle předpisů nejde
A další testy byly ve stejném duchu. Tomtom i třeba Sygic ve stejné pozice perfektní.
Podle mě je malér OSM právě v té autonavigaci, jako turistická offline mapa to smysl naopak dává docela dost.
Podle mě je malér OSM právě v té autonavigaci, jako turistická offline mapa to smysl naopak dává docela dost.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:...
V podstatě souhlas, i když z mého (asi trošku profesionálně pokrouceného
A neporadíte mě - naběhl jsem si a koupil svého času Mio 520. Tehdy asi 13 tisíc. A naběhl proto, že Mio neudělalo žádný update map, takže začínám být trochu mimo. Přístroj pořád funguje, prodat to nejde, dá se s tím něco po stránce SW provést?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Najezdím za rok docela dost km. a už tak deset roků používám různé varianty TomToma, byl jsem s ním ve Španělsku, i za polárním kruhem a spokojenost. Neměnil bych. Jako úplně první jsem měl Palm + anténu GPS, někdy v roce 2001 - 2002, jezdil jsem s tím západní Evropu, nebyla to sice taková pohoda, ale šlo s tím jezdit. Česko a Slovensko ještě v té době nemělo zpracovány mapy, alespoň ne pro tady tu kombinaci. Vlastně ani první TomTom, co jsem měl, neměl mapy Slovenska.
ar1:
Skús zadať priamo do googla svoj typ navigácie a download map
zrejme sa dostaneš na gpsforum /adresu si nepamätám, proste také diskusné fórum v angličtine/ možno tam niečo nájdeš, potom už iba pozrieť postup ako sa to tam vymení.
Ďalšia možnosť je zistiť cez net a naštudovať, či ti tam nepôjde niečo iné, napr. IGO 8 proste vymeniť komplet firmware a mapové podklady. To IGO sa tam zrejme bude dať dostať, ale chce to fakt naštudovať.
Sám som v jednej krabičkovej gps menil iba mapy, a mal som aj zistené že by tam teoreticky mohlo frčať to IGO.
edit: skús poštudovať aspoň toto http://www.gpsforum.sk/index.php?PHPSES ... &board=3.0
Skús zadať priamo do googla svoj typ navigácie a download map
zrejme sa dostaneš na gpsforum /adresu si nepamätám, proste také diskusné fórum v angličtine/ možno tam niečo nájdeš, potom už iba pozrieť postup ako sa to tam vymení.
Ďalšia možnosť je zistiť cez net a naštudovať, či ti tam nepôjde niečo iné, napr. IGO 8 proste vymeniť komplet firmware a mapové podklady. To IGO sa tam zrejme bude dať dostať, ale chce to fakt naštudovať.
Sám som v jednej krabičkovej gps menil iba mapy, a mal som aj zistené že by tam teoreticky mohlo frčať to IGO.
edit: skús poštudovať aspoň toto http://www.gpsforum.sk/index.php?PHPSES ... &board=3.0
Mapy aktualizované nejsou, to je pasé. To se musí skutečně jen jiným systémem.
Kamarádi to kolem mě měli v té době už na mobilech, ani ne smart a chodilo, a já dělal chytráka, že si to přece nebudu stahovat někde z netu, že to chci ofiko s podporou....Velká chyba, měl jsem si stáhnout co šlo, vyzkoušet a nazdar, nic nekupovat. Nemít to, vše cpu do mobilu.
Kamarádi to kolem mě měli v té době už na mobilech, ani ne smart a chodilo, a já dělal chytráka, že si to přece nebudu stahovat někde z netu, že to chci ofiko s podporou....Velká chyba, měl jsem si stáhnout co šlo, vyzkoušet a nazdar, nic nekupovat. Nemít to, vše cpu do mobilu.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
-
OuvejAchich
Do Mio 520 lze bez problémů dostat software IGO, lze to komplet spouštět z SD karty. Kolegovi jsem tento přístroj upravoval.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
Mio mi a ani nespominajte, tiez som to cele upravil na igo a ine co bezia pod wince, ale je to ako za trest tam nieco aktualizovat, kazda nova verzia je riziko ze to nespustis, spadne aplikacia ked to necakas, pomale ako svina. U nas uz po tom nestekne ani pes. Svokrovi som poradil vezmi TomTom s dozivotnou aktualizaciou a mas pokoj (je v akcii v electroworlde). Ja som si onehda vzal jazdeny tomtom one z bazaru a ohekoval mapy (a kto poznal cz sk forum o tomtome ktore som prevadzkoval na freeforums.org a este zije stale). No a teraz uz mam oficialne kupenu appku tomtom do iphone.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz