LRP A3-RX Deluxe přijímač - problém

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wertykal

LRP A3-RX Deluxe přijímač - problém

#1 Příspěvek od Wertykal »

Zdravím,

1. měl bych dotaz ohledně přijímače LRP A3-RX Deluxe, ať jsem hledal jak jsem hledal nikde jsem se nedočetl na co je na řijímači knoflík s názvem F/S SET, nevěděl byto někdo?
2. Netušíte někdo jaký dosah má tento přijímač v klasické kombinaci s vysílačem LRP A2-STX? S autem odjedu maximálně na 15 metrů a to je vše pak ztrácím signál, ne bo pokud auto zajede za muldu tak je signál taky pryč, je to normální? Neuměl by někdo poradit co s tím?

Za veškeré rady a nápady budu velie vděčný, děkuji.
Drondys

Re: LRP A3-RX Deluxe přijímač - problém

#2 Příspěvek od Drondys »

Wertykal píše:1. měl bych dotaz ohledně přijímače LRP A3-RX Deluxe, ať jsem hledal jak jsem hledal nikde jsem se nedočetl na co je na řijímači knoflík s názvem F/S SET, nevěděl byto někdo?

Hledal jsi zřejmě špatně. Je to popsáno v manuálu k vysílačce LRP A3 STX, který je volně ke stažení na webu LRP viz tento odkaz a tam viz sekce Fail Safe Setting na str. 4. Je to defacto nastavení Fail Safe pozice pro kanál 2, kterou si přijímač pamatuje i po vypnutí napájení a kterou nastaví při výpadku spojení s vysílačkou. Na kanále 2 u tohoto přijímače bývá obvykle přípojeno ovládání plynu a nastavení fail safe pozice se používá pro stažení plynu k nule při výpadku spojení.

Wertykal píše:2. Netušíte někdo jaký dosah má tento přijímač v klasické kombinaci s vysílačem LRP A2-STX? S autem odjedu maximálně na 15 metrů a to je vše pak ztrácím signál

Dosah je záležitost závislá na mnoha okolnostech. V dokumentaci není uveden ani vysílací výkon vysílačky ani citlivost přijímače, ale dosah 15m je u 2.4Ghz obecně dost málo. Lze to odhadovat na nějakou závadu ať už v poškozené anténě přijímače nebo vysílačky. Takže zkontrolovat antény nebo to raději nechat na servisu tj. reklamovat malý dosah u prodejce.

Wertykal píše:nebo pokud auto zajede za muldu tak je signál taky pryč, je to normální? Neuměl by někdo poradit co s tím?

S průchodností signálu 2,4Ghz přes překážky v podobě zemních nerovností moc nelze počítat. Toto lze řešit leda výměnou antény na přijímači za anténu 2.4Ghz s delším koaxiálním přívodem k anténě a přichycením přívodu k nějakému pevnému drátu apod. tak, aby anténa byla umístěna dost vysoko třeba 1m nad modelem a vyčnívala tak i za některými terénními nerovnostmi. Je potřeba se tedy snažit o to, aby byl zajištěn přímý dohled mezi anténou přijímače a vysílačky. Anténu na 2,4Ghz tvoří obvykle jen část bez stínění cca 31 mm na konci a zbytek koaxiálního kablíku je pouze přívod k anténě. Pokud se v tom nevyznáš pak doporučuji přenechat realizaci výměny antény nějakému modeláři ve tvém okolí, se krytým se domluvíš a který už má zkušenost s výměnou a pájením antény byť třeba na jiném přijímači 2,4Ghz.
Wertykal

Re: LRP A3-RX Deluxe přijímač - problém

#3 Příspěvek od Wertykal »

Wow, moc děkuji za odpověď i rady. Opravdu jsem hledal špatně, jelikož jsem neheldal v návodu pro vysílačku, ale v nastavení přijímače. Těch 15 metrů mi taky přijde velmi málo, když s helinou jsem schopný lítat mnohem dál bez jakýchkoliv problémů, takže asi přistoupím k té reklamaci. S tou muldou to snad ani řešit nebudu, myslel jsem si že je to spíše problém toho malého dosahu, stejně auto za muldou ani nevidím, takže budu jezdit jen tam kde na něj dohlédnu a je po problému. Ještě jednou moc děkuji za rady...
Odpovědět

Zpět na „Auta“