HPI E-Firestorm

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
scarabeus

Re: HPI E-Firestorm

#16 Příspěvek od scarabeus »

Napajeni si udelej sam, je to nejlepsi. Ne ze by byl modul spatny, ale mne to prijde jako vyhozeny penize.

Napaji se to z jakehokoliv volneho slotu v prijimaci. Brzdovky si muzes pichnout na kanal plynu, pridej vykuchane mikroservo (jen potak bez motoru) a je to.

Potrebujes jen par kabliku, odpory s konkretnimi hodnotami, ledky, vypinac a koncovku do prijimace. Da se to zbastlit opravdu rychle.
JBP

#17 Příspěvek od JBP »

Zdravím,
mám E-Firestorma, po reklamaci u Pelikána mi dali novou vysílačku 2,4 GHz s příimačem, ale zdá se mi dost malý dosah. Mám tak 50 metrů.
Kolik máte vy, nebo kde by mohla být záhada ?
Díky
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kouba159 »

JBP píše:Zdravím,
mám E-Firestorma, po reklamaci u Pelikána mi dali novou vysílačku 2,4 GHz s příimačem, ale zdá se mi dost malý dosah. Mám tak 50 metrů.
Díky

To je divné, mám storma s 2.4GHz a model není vidět a pořád řídím. 300m určitě.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
JBP

#19 Příspěvek od JBP »

A co máš za vysílačku, také na 2,4 GHz ?
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od kouba159 »

JBP píše:A co máš za vysílačku, také na 2,4 GHz ?

Ano 2,4GHz 3 kanál z hobbykingu
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
scarabeus

#21 Příspěvek od scarabeus »

JBP píše:Zdravím,
Díky

Model musi byt riditelny do takove vzdalenosti, dokud je videt. I jako tecka v dali. 50 m znamena poruchu.

Reklamuj to.
Svy

#22 Příspěvek od Svy »

Zdravím všechny!
Už jako malý jsem snil mít vlastní RC model, měl jsem vždyt nějaké za "pár kaček" od rodičů pod stromeček, ale nikdy to nebylo to pravé ořechové.. Teď jsem se začal ohlížet po lepších modelech a po velice dlouhém vybírání jsem dospěl k e-firestormu za 8 000 kč. Jenže jsem zjistil, že balení neobsahuje akumulátor (poprvé jsem se s tímto názvem setkal) a že musím také sehnat nabíječ! Po dlouhém rozhodovàní a vybírání jsem našel vhodnou baterii + nabíječ. Četl jsem různé návody a rady pro začínající modeláře, např. jak správně nabíjet baterii a začal jsem se postupně seznamovat s věcma jako je pastorek, regulátor, akumulátor (chvíli mi trvalo, než jsem zjistil že je to jiný nàzev pro baterii) a dalšimi díly. Můj sen se pomalu začal rozplývat, když jsem zjistil, že s tím bude hodně práce. Kdyby mi odešel třeba tlumič, nevím, jestli bych ho dokázal vyměnit. Je těžké se starat o model? Odejde často nějaký díl? Docela mě to odradilo, ale vždycky když jdu večer spát , myslím na to, jaký by to bylo skvělý koupit si model a nějak začít... Jenže se bojím, že si všechno nakoupím tak za 11.000 a pak nebudu schopen vyměnit tlumič. Nékdy se ale musí začít, ne?
Určitě si říkáte, kolik mu sakra je let a co to ma za blby otazky?! Je mi 16 a poprve se setkávàm s modelařinou o které vůbec, ale vůbec nic nevím, ale chci se o tom něco dozvědět. Myslíte, že si mám s modelařinou ještě počkat, kdy je vhodné začít?? Je údržba auta tak těžká jak se zdá? Odchází často díly, které pak potřebují vyměnit?

Předem moc moc díky za všechny rady a za váš čas.
Vojta
Naposledy upravil(a) Svy dne sob 19.04.2014 12:06, celkem upraveno 1 x.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Doktor »

Spotřeba dílů je většinou úměrná tomu, jak se s autem zachází. Takže je to individuální záležitost.
Jinak báječnej recept jak získat nějakou praxi s výměnou dílů je nekupovat RTR set, ale koupit si stavebnici v rozsypu a při jejím skládání si dostaneš do hlavy co kde a jak drží a funguje. Jinak je to báječnej relax a koupí RTR sady se o to vlastně připravuješ.
Navíc když si složíš sám auto s vlastním pohonem a výbavou, tak se nechá ušetřit celkem dost financí nebo za cenu RTR sady použít o level lepší výbavu.
Jinak Ti volbu 2WD truggy rozmlouvat nebudu, ale osobně bych šel v začátku asi do něčeho jiného. Pokud je trakce tak to jde, jak ale není tak je to pro začátečníka celkem trápení.
Jestli si nejsi jistej zda Tě to bude třeba vůbec bavit, tak bych zatim nekupoval auto za 8000,- ale klidně něco ala "Himoto" za "tři" litry.
Za necelé tři tisíce koupíš 2WD buggynu se vším všudy:
http://www.mz-racing.net/p6958-ftx5550- ... 27mhz-rtr/
Výbavou to není žádná sláva, ale má to solidní a bytelnej podvozek. Když Tě to chytne, tak to můžeš časem střelit na bazaru a koupit třeba něco lepšího. Když ne, tak to můžeš na tom bazaru střelit taky a k velké újmě nedojdeš.
Tady na tom videu je verze brushless 2,4GHz. Podvozek stejnej. Vydrží to myslim hodně moc!
http://www.youtube.com/watch?v=fE5AFHHWDO8
Takhle nějak to jezdí na tu plechovku 540 když to vytáhneš z krabice:
http://www.youtube.com/watch?v=9Sn-AC69vWE
Svy

#24 Příspěvek od Svy »

Dík moc, jdu se na to podívat.
Svy

#25 Příspěvek od Svy »

Jeste bych se zeptal, kdybych si k tomu koupil rovnou nejakou Li Polku, vetsi nez 1.800 mAh, protoze mi to prijde trochu malo- vydrzi to na tu co tam je jezdit tak max. 10 min., ne? Vydrzel by to ten motor, kdybych sel treba do 2.800 mAh? Nebo bych mel menit i motor (do toho se mi nechce, by nemusela vydrzet ta konstrukce a ostatni dily, ne?) To bych pak asi nechal tak jak to je. A co ta 27 MHz RC souprava, je to dostatecny? Mate s tim nekdo zkusenosti nebo odhad jak daleko to dosahne? V tom jednom videu rikal, ze to musel hhed vymenit.. a jak je to s tim servem? Je tam uz zabudovane, nebo bych ho tam musel dat? Nevim, jak se tam ma presne natocit..
twint

#26 Příspěvek od twint »

vubec se toho neboj! rc auta jsou jako skladacka. pokud sis jako malej hral s legem nebo merkurem tak tady je to uplne stejny. vsechno do sebe pasuje, soucasti je navod, kde je to pekne rozkresleny a splest to nejde. potrebuje par sroubovacku, imbusaku a klic, vetsinou to byva soucasti stavebnice.pozor regulator neni baerka(akumulator) regulator ridi otacky motora, pro tebe je dulezity jenom to ze se knemu zapojuje baterka, jeden kablik jde k prijmacu a dalsi kabliky k motoru vic na zacatek vedet nepotebujes.
lipolka do auta 1:10 se vetsinou kupuje kolem 5000mah, vem znacku turnigy, sou levny a jezdi na nic hspoustu lidi, ja je mam v aute i letadle. s nabijeckou je to horsi, pro lipolky potrebuje inteligentni (http://www.rc-foto.cz/produkt/nabijec-akumulatoru-equilibrium-3-5/ - treba tuhle, navod je v cestine a je to jednoduchy) na vic pokud te v budoucnu chytou treba letadylka nebo neco jinyho ta ktimhle nabijes vsechno. rc souprava 27mhz neni problem, ja sem s ni jezdil se stormem pres rok a v pohode. ted sem kupil k letadlum turnigy 9xr s 2,4ghz tak sem to dal i na auto.
napis odkud ses, urcite se najde nekdo s z okoli kdo ti poradi :)
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Doktor »

Základním problémem všech RTR setů bez ohledu na cenu je to, že tam dostáváš nějaké naprosto základní vybavení (rádio, aku a většinou pro nabíjení aku obyč trafíčko do zdi). Takže většinou první co se nahrazuje je aku za lepší a to trafo za něco inteligentnějšího. Pak pozbývá smyslu si kupovat RTR set a utrácet za věci které brzo budu měnit.
Pokud už teď uvažuješ že budeš měnit aku NiMH za LiPol, tak je už lepší investovat do stejného modelu s brushless pohonem, aku LiPol a rádiem 2,4GHz viz:
http://www.mz-racing.net/p6959-ftx5553- ... -4ghz-rtr/
Sice tam je naprosto primitivní nabíjedlo přes servisák, ale aku LiPol to nabije. Auta RTR jsou připravená hned k jízdě. Takže nabiješ aku, zapojíš a deš jezdit. Prostě taková lepší hračka.

Pokud bys chtěl ušetřit do budoucna víc peněz, tak nemá cenu kupovat jakýkoli RTR set a rovnou si koupit "inteligentní" rádio s pamětí na modely, "inteligentní" nabíječ pro cokoli, podvozek co se Ti líbí, motor s reglem + aku, nářadí a jít montovat. Investice to bude z počátku nemalá, ale ve výsledku utratíš nejmíň. Musíš ale vědět že se tomu chceš věnovat. Navíc auta jsou kolektivní záležitost a potřebuješ na to nějakou plochu. Pokud nemáš v blízkém okolí ten kolektiv a ani prostor na ježdění, tak s velkou pravděpodobností skončí to auto brzo někde na skříni. Auta fakt nejsou letadla. Tam si můžeš jít v pohodě sám zalítat. Ale jít si sám zajezdit Tě dlouho bavit nebude.

Na trhu je dost použitelných slušných podvozků a vybavení z číny je dnes opravdu levné. Takže si můžeš postavit auto jaký chceš se solidní výbavou a budeš na stejné ceně jako jsou prodávané RTR sety s výbavou základní. Ale chce to i něco si o tom přečíst. Na druhou stranu RTR set je určen pro lidi jako seš třeba Ty, který o tom moc neví a chtějí začít. Každopádně investice do RTR setu je vždy asi ta nejhorší (platí pro všechny druhy modelů). Pro začátečníka je to ale nejschůdnější cesta.
Svy

#28 Příspěvek od Svy »

Dík moc za všechny rychlé odpovědi v čem je tak velká nevýhoda tich špatných nabíječů typu: http://www.mz-racing.net/p6959-ftx5553- ... ry&id=4607 ?
Já jsem si vybral EQUILIBRIUM MINI V2 12/220V, ale zase mi je blbý kupovat tenhle, když balení obsahuje ten nabíječ, ale jak vy říkáte, je špatný. Ještě bych se chtěl zeptat, jak poznám, jaký akumulátor se mi hodí do auta, aby to nebylo moc málo/hodně na motor.
Svy

#29 Příspěvek od Svy »

Jinak na tu skládačku se moc necítím, ale docela bych si rád zkusil rozebrat ten sestavený model a podívat se kde co je a pak to zkoušet zase dát zpátky. Takže se s e-firestormem rozloučím a asi půjdu do tohoto modelu, který mi doporučil doktor- http://www.mz-racing.net/p6959-ftx5553- ... -4ghz-rtr/ . Jenže co s tím nabíječem? :/ Mám koupit EQUILIBRIUM MINI, nebo stačí to co tam je?? A ten akumulátor Li-Pol 2500mAh 25C 7.4V, myslíte, že je dostačující 2500 mAh? Jak dlouho to na to vydrží jezdit-záleží na terénu a typu ježdění, ale tak přibližně..?
rsa

#30 Příspěvek od rsa »

S tím originálním nabíječem tu baterku nabiješ taky, ale na nějaké pokročilejší, jako je ta EQ mini, můžeš nastavit proud, napětí atd., takže baterku nabiješ rychleji a efektivněji. A pokud bys chtěl časem i letadýlka nebo další auto - jiné aku, tak se bez ní neobejdeš.
P. S. Do toho auta určitě jdi! Neboj se, že by jsi to nedokázal opravit, pokud jsi alespoň trochu manuálně zručný a máte doma nějaké to nářadí. Mně je 14 a jezdím se Sleshem 4x4 :wink:
MPX Mentor, 3D acro z HK + Spektrum dx8 // TRX Slash 4wd + Futaba 3pm
Odpovědět

Zpět na „Auta“