Půjde ještě letos lítat?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Půjde ještě letos lítat?
Též jsem si pěkně zalétal s větroněm, šel jsem ale až po druhé hodině a potom navečer už byla pěkná kosa, i když při cestě domů teploměr v autě ukazoval 7 st.C, tak jsem měl pěkně promrzlý ruky. Slunce tady s malýma přestávkama svítilo až do večera. Teť jsem si dal ještě dva skoky s kopterou. Takže spokojenost.
no jo, ja v sobotu i nedeli delal na plny uvazek dedka - kocarotlacitele....
snad v tydnu dam nejaky ten skok
snad v tydnu dam nejaky ten skok
jyrry.webnode.cz
googie píše:Ja to vidím ako otázku dá sa ešte tento rok šukať? Pre mladé nadržané páry znie odpoveď Áno dá sa za každého počasia. Sám si to pamätám keď som mal 18. Počasie nehralo rolu. Po 20 rokoch by som šukanie v tomto počasí oželel, ale lietanie nie. Nakúpil som termo prádlo, rukavice a pod. mám lietadlo, ktorému vietor nevadí. Jediný opruz je dážď. Ináč lietame pravidelne. Viac pravidelne ako ten sex.
co si kupil za rukavice? ja mam take tenke, cyklisticke, neprefukave, podobny matros ako neopren...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
jo joooo, lietat sa bude dat este urcite... ja mam prave novy model tusim od stredy a odvtedy nebol cas/pocasie na jeho zalet co ma troska stve.... teraz pozeram windguru ze dnes to hadam pojde... dufam 
inak to porovnanie so sukanim pobavilo
inak to porovnanie so sukanim pobavilo
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
opisk píše:co si kupil za rukavice? ja mam take tenke, cyklisticke, neprefukave, podobny matros ako neopren...
Otázka síce nebola na mňa, ale prispejem odpoveďou.
Cyklistické, alebo lyžiarske rukavice na bežky - to sú podľa mňa pre RC lietanie najvhodnejšie.
Ja to robím tak, že keď už ako cyklistické alebo bežkárske doslúžia (malé dierky trhlinky v švíkoch a pod), tak ich ešte využívam (doderiem) ako modelárske. Keď je zima len trochu, tak si dám tie cylko bez prstov, keď je mráz, tak aj bežkárske (s prstami). Ale vo väčšom mraze ako -5°C aj tak nelietam, kvôli baterkám a spoľahlivosti RC súpravy. Teda raz som lietal aj pri -10°C a našťastie všetko fungovalo, ale asi to netreba preháňať. V takom počasí, keď je mráz a pekne je asi lepšie si výjsť na tie bežky
Ale možno príde doba, keď si budem kupovať prioritne modelárske rukavice
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Inak včera bolo krásne. Cez deň rodinný výlet na Trenčiansky hrad, ktorý mi pokazila akorát pokuta za rýchlosť na diaľnici pri Bytči. Tí policajti sa tam motali 110km/hod, zo zadu sa tisol nejaký rýchlik a ja som sa blížil s tempomatovou 130tkou. No a aby som nemusel spomalit na 110, a toho vzadu zas neobmedziť, tak som trochu na chvíľočku pridal - a oni ma hneď namerali. V podstate tú situáciu sami vyprovokavali, aj som im to hovoril, ale o 20€ som zostal ľahší aj tak
Tak som si dal aspoň večer na ukľudnenie 3x 8,5minútové akrobatické lety a ešte večer zabehával sedmičku žhavíka (len 1 nádrž do tmy, ešte budem musieť dať také dve). Získal som totiž ruskú Radugu 7, realizoval na nej všetky publikované úpravy (vyváženie kľuky, odľahčenie piesta a i.) a tak som bol nadržaný či bude dobre vrčať. Nuž zdá sa, že vrčí dobre a vibrácie minimálne - niečo z toho bude
Ale dnes je čas, že by psa von nevyhnal
Tak som si dal aspoň večer na ukľudnenie 3x 8,5minútové akrobatické lety a ešte večer zabehával sedmičku žhavíka (len 1 nádrž do tmy, ešte budem musieť dať také dve). Získal som totiž ruskú Radugu 7, realizoval na nej všetky publikované úpravy (vyváženie kľuky, odľahčenie piesta a i.) a tak som bol nadržaný či bude dobre vrčať. Nuž zdá sa, že vrčí dobre a vibrácie minimálne - niečo z toho bude
Ale dnes je čas, že by psa von nevyhnal
Jo včera bylo ráno luxusně(Plzeň), odpoledne se už pak zatáhlo a začalo pršet.
Taky jsem hned v půl osmý ráno vyběhl, dorazil na flek, vytáhl letadlo, vytáhl rádio, chtěl zapnout a..... zjistil jsem, že už je od čtvrtka zapnuté. 3článek LiPolky úplně nafouklý. Takže studený odchod domů, solná koupel a objednávka nové baterky
Taky jsem hned v půl osmý ráno vyběhl, dorazil na flek, vytáhl letadlo, vytáhl rádio, chtěl zapnout a..... zjistil jsem, že už je od čtvrtka zapnuté. 3článek LiPolky úplně nafouklý. Takže studený odchod domů, solná koupel a objednávka nové baterky
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
tak jsem se odpoledne podival jak visi pytel
http://www.lkrk.cz/webcam.htm **
a kdyz jsem videl ze teda dobre, vyrazil jsem a vydalo to na 2 skoky se Spitem 24 po cca osmi minutach, tak akorat nez to zaclo zalezat pod bundu... Abstak byl ukojen, ja jsem spokojen :-)
** ono je ve dne lip videt co to je... :-)
http://www.lkrk.cz/webcam.htm **
a kdyz jsem videl ze teda dobre, vyrazil jsem a vydalo to na 2 skoky se Spitem 24 po cca osmi minutach, tak akorat nez to zaclo zalezat pod bundu... Abstak byl ukojen, ja jsem spokojen :-)
** ono je ve dne lip videt co to je... :-)
jyrry.webnode.cz
Tak to já zase pozoruju kouř z komína + mam hned aktuální teplotu, sílu a směr větru a pod. a vim, jak moc mam spěchat z postele:
http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=plzen2
http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=plzen2
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
VTjr píše: Tí policajti sa tam motali 110km/hod, zo zadu sa tisol nejaký rýchlik a ja som sa blížil s tempomatovou 130tkou. No a aby som nemusel spomalit na 110, a toho vzadu zas neobmedziť, tak som trochu na chvíľočku pridal - a oni ma hneď namerali. V podstate tú situáciu sami vyprovokavali, aj som im to hovoril, ale o 20€ som zostal ľahší aj tak![]()
Mel jsi jit do spravniho rizeni. Kratkodobe prekroceni rychlostniho limitu z duvodu zachovani plynulosti silnicniho provozu.
Genagen píše:Mel jsi jit do spravniho rizeni. Kratkodobe prekroceni rychlostniho limitu z duvodu zachovani plynulosti silnicniho provozu.
Neviem, či také niečo naozaj existuje ako poľahčujúca okolnosť
Každopádne mať dočasne zabavený vodičák, behať po dopravných inšpektorátoch a strácať tým svoj čas mi kvôli dokazovaniu svojej pravdy za tých 20€ nestojí
tých 20 eur je ešte znesiteľných.
robotmz píše:tých 20 eur je ešte znesiteľných.
Je, len to nesmieš prepočítávať na modelársky materiál
Keď si poviem, že som priešiel o 20€, tak je to znesiteľné
keď si poviem, že to mohol byť jeden obed pre dvoch v reštike, tak tiež
ale keď ale si uvedomím, že som mohol mať jednu 2200mAh3s LiPOLku, tak ma ide trafiť šľak
To máš pravdu, tých 20 eur obecne nie je až tak moc. Nejaké pivo, nejaký mini-nákup, na týždeň benzínu, to sú veci každodennej spotreby a tam sa 20 eur stratí.
Ak to ale prepočítaš na niečo čo nekupuješ každý deň ba ani raz za mesiac, hneď je to väčšia suma.
Skôr sa čudujem prečo taká "relatívne malá suma" ktorú neviem či vôbec povoľuje zákon, čakal by som aspoň 60-ku a to je už podstatne väčší peniaz čo by ma sralo dovtedy kým by som na to nezabudol...
Ak to ale prepočítaš na niečo čo nekupuješ každý deň ba ani raz za mesiac, hneď je to väčšia suma.
Skôr sa čudujem prečo taká "relatívne malá suma" ktorú neviem či vôbec povoľuje zákon, čakal by som aspoň 60-ku a to je už podstatne väčší peniaz čo by ma sralo dovtedy kým by som na to nezabudol...
Jestli tedy můžu ještě něco o létání, tak dneska to bylo úplně super - bezvětří a bezmračná obloha, pytel na aeroklubáckém stožáru (kolmo nad špičkou vrtule vpravo) pevně visel :-)
Polétání bez větru bylo veeelmi chutné, pohodička a nádhera... Navíc večer 4 starty s EDGEm v tělocvičně, no prostě vyvedený den :-)
Polétání bez větru bylo veeelmi chutné, pohodička a nádhera... Navíc večer 4 starty s EDGEm v tělocvičně, no prostě vyvedený den :-)
jyrry.webnode.cz