prepáčte že oživím starú tému, ale odišlo mi topné teliesko k stanici, a zistil som že ho neviem nikde nájsť,
- všade je že produkt je už vyradený z ponuky... ani celé rovnaké "pero".
Stanica má cez 10 rokov, ale na vyhodenie sa nechystám - ak teda nájdem riešenie.
Presnejšie, odišlo meranie teploty, hreje ale nereguluje.
Je to CT-939D, ESD,RoHS.. pero malo byť 80 alebo 85W (možno 36V ale to bolo len v texte predajcu).
po prelezení internetu som zúfalo zašiel do gme a kúpil nejaké ProsKit pero za 18 eur.., (potom som zistil že také už mám prerobené na kladivo na A123) - no nabastlil som ho na konektor pôvodného pera a s tou stanicou akože normálne funguje,
- ale je to hnus velebnosti, jednak ho mám problém držať lebo je 2x hrubšie, nemotorné, a jednak sa mi zdá že špička hrotu nevedie poriadne teplo a je studená aj keď pár mm vyššie je prehriate..
Zatiaľ s tým ale teda prežijem, ale určite nie trvale.
Našiel som slabšie perá Hakko, rovnakého výzoru podľa obrázkov.. všetky telieska sú ale keramické a 50 max 60W, a to moje bolo nerezové 80/85W. Nejaké som už z ebay objednal sú na ceste, ale neviem čo z toho bude.
- Nevie niekto náhodou že by sa dal ten termočlánok opraviť? Má mať 2-3 ohmy a je rozpojený (samozrejme som hľadal či nie cestou a je to až v hrote). No.. asi nie ale pre istotu sa pýtam.

Teda, asi to nie je termočlánok keď píšu len odpor, to som nezistil.
- Poradiť nejaké iné ale pohodlné (tenké) a kvalitné pero 36V /80W čo by bolo kompatibilné s takým meraním teploty?