DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
KONČÍM s experimentováním, co se vrtulí týká. Chtěl jsem to napsat tuším v úterý, ale nějak jsem zapomněl. Na prvním Phantomovi jsem měl týden před jeho zdrhnutím zakoupené a nasazené CF vrtule z Číny, koupené za odkazu, který dal gardenroute. Tuším jsem tehdy psal, že byly malinko volnější na hřídelce, ale nic vážného a létaly pěkně. Bohužel jen zhruba ten týden, takže dlouhodobý test se jaksi nekonal.
Nedávno jsem se rozhodl, že je koupím znovu. Našel jsem úplně nejmenší cenu (ještě menší, než ty minulé), vrtule na obrázku vypadaly dobře a podle počtu prodaných jsem si řekl, že to bude OK. Protože jsem bral jen sadu 4 ks, taky jsem objednal i ty ochranné oblouky a řekl si, že je nasadím, až budu mít vše pohromadě (kdyby něco, neměl jsem náhradní). V pátek to přišlo, v neděli se šlo s kámošema lítat. Pak jsem tady hodil dotaz, protože jsem měl kratší letový čas. Myslel jsem, že to bylo obloukama a trochu chladným počasím. Bohužel jsem ty časy neměřil, lítal jsem na pípák. V úterý se lítalo zas, tak jsem si řekl, že tentokrát to zkusím bez oblouků. Sundal jsem je a jel si zalítat. Dám baterku, startuju, ale pozoruju na zemi už při volnoběhu, že se koptéra malinko chvěje. Odstartoval jsem i tak a šok. Koptéra vystřelila, ve vzduchu jakoby poskakovala a byla strašně nestabilní. Za pomoci kamaráda, který mi ji odchytnul, jsem přistál. Zkontroloval, zkusil jsem to a zas to samé. Tentokrát jsem si ji chytil sám, ale docela s problémem. Baterka po chvilce vyšťavená! Dal jsem další baterku a v ruce zkoušel, jak se chová. Při nízkých otáčkách to ještě šlo, ale při vyšších to v ruce dělalo hrůzu. Nechal jsem toho, protože začal řvát pípák a druhá baterka byla během chvilky vyšťavená taky. Dokonce pak podle signalizace diody to vypadalo na chybu Naza jednotky. Naštvaný jsem přemýšlel, co s tím může být. Už se začalo stmívat a nakonec jsem teda zkusil dát zpět setové vrtule a koptéra naprosto bez problémů zas nádherně lítala, jako zamlada. Nechápal jsem, protože s těma vrtulema jsem už lítal, sice s tím rozdílem, že byly nasazené oblouky, ale lítal. Možná proto byla ty letové časy menší. Prostě obrovský problém jen kvůli šíleným vibracím. Totiž doma při nasazování těch CF jsem nadával jak špaček, protože 2 vrtule byly na hřídelích dost volné, kdežto ty druhé s opačným směrem otáčení byly tak těsné, že bez pomoci pilníčku by nešly nasadit. Možná kdybych neušetřil těch pár korun a objednal z odkazu, který jsem použil dřív, možná by problém nebyl, možná. Teď jsem rozhodnutý kupovat jen ověřené vrtule, které přesně sednou na zámky na hřídelích. Buď jen setové, nebo fakt ověřené. Sorry za dlouhý elaborát, ale musel jsem se podělit o negativní zážitek s varováním pro ostatní.
Nedávno jsem se rozhodl, že je koupím znovu. Našel jsem úplně nejmenší cenu (ještě menší, než ty minulé), vrtule na obrázku vypadaly dobře a podle počtu prodaných jsem si řekl, že to bude OK. Protože jsem bral jen sadu 4 ks, taky jsem objednal i ty ochranné oblouky a řekl si, že je nasadím, až budu mít vše pohromadě (kdyby něco, neměl jsem náhradní). V pátek to přišlo, v neděli se šlo s kámošema lítat. Pak jsem tady hodil dotaz, protože jsem měl kratší letový čas. Myslel jsem, že to bylo obloukama a trochu chladným počasím. Bohužel jsem ty časy neměřil, lítal jsem na pípák. V úterý se lítalo zas, tak jsem si řekl, že tentokrát to zkusím bez oblouků. Sundal jsem je a jel si zalítat. Dám baterku, startuju, ale pozoruju na zemi už při volnoběhu, že se koptéra malinko chvěje. Odstartoval jsem i tak a šok. Koptéra vystřelila, ve vzduchu jakoby poskakovala a byla strašně nestabilní. Za pomoci kamaráda, který mi ji odchytnul, jsem přistál. Zkontroloval, zkusil jsem to a zas to samé. Tentokrát jsem si ji chytil sám, ale docela s problémem. Baterka po chvilce vyšťavená! Dal jsem další baterku a v ruce zkoušel, jak se chová. Při nízkých otáčkách to ještě šlo, ale při vyšších to v ruce dělalo hrůzu. Nechal jsem toho, protože začal řvát pípák a druhá baterka byla během chvilky vyšťavená taky. Dokonce pak podle signalizace diody to vypadalo na chybu Naza jednotky. Naštvaný jsem přemýšlel, co s tím může být. Už se začalo stmívat a nakonec jsem teda zkusil dát zpět setové vrtule a koptéra naprosto bez problémů zas nádherně lítala, jako zamlada. Nechápal jsem, protože s těma vrtulema jsem už lítal, sice s tím rozdílem, že byly nasazené oblouky, ale lítal. Možná proto byla ty letové časy menší. Prostě obrovský problém jen kvůli šíleným vibracím. Totiž doma při nasazování těch CF jsem nadával jak špaček, protože 2 vrtule byly na hřídelích dost volné, kdežto ty druhé s opačným směrem otáčení byly tak těsné, že bez pomoci pilníčku by nešly nasadit. Možná kdybych neušetřil těch pár korun a objednal z odkazu, který jsem použil dřív, možná by problém nebyl, možná. Teď jsem rozhodnutý kupovat jen ověřené vrtule, které přesně sednou na zámky na hřídelích. Buď jen setové, nebo fakt ověřené. Sorry za dlouhý elaborát, ale musel jsem se podělit o negativní zážitek s varováním pro ostatní.
JirkaA píše:Hosi vy se mi snad zdate.. To je takovy problem si to nove vlakno zalozit?
Založit ne, ale přesunout tam vše, co se týká nového typu...
Edit: téma založeno.
JirkaA píše:Hosi vy se mi snad zdate.. To je takovy problem si to nove vlakno zalozit?
Jéžiš, jasně že není. Akorát původně to tak nějak plynule přešlo od P1 na P2 a prosba byla to zpětně oddělit tam, kde to začalo být víc o P2, což tehdy bylo asi 2-3 příspěvky zpátky.
Ale podle mého soudu jsou P1 a P2 tak podobné varianty téhož, že bych to s klidem nechal tak, jak to je.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
off píše:Jéžiš, jasně že není. Akorát původně to tak nějak plynule přešlo od P1 na P2 a prosba byla to zpětně oddělit tam, kde to začalo být víc o P2, což tehdy bylo asi 2-3 příspěvky zpátky.
Ale podle mého soudu jsou P1 a P2 tak podobné varianty téhož, že bych to s klidem nechal tak, jak to je.
tehdy se mohlo zalozit a pozadat nektereho z modu o presun. Ted uz je to takovej chaos ze na tom budu travit nezanedbatelne mnozstvi casu.. Takze az se k tomu dostanu u pc..
OK2WY
PHANTOM DJI F300 - NAZA-M V2 - VOLTAGE sekce
Prosím může mi někdo polopatě vysvětlit, co přesně znamenají položky v sekci voltage? Jak vše nastavit aby let s DJI PHANTOM 330 probíhal co nejdéle a přitom bezpečně? Co konkrétně laicky znamenají hodnoty NO LOAD LOSS LOADED v obou sekcích a jak nejlépe a na základě čeho je nastavovat? Jak je máte nastavené vy? Díky moc.
JirkaA píše:tehdy se mohlo zalozit a pozadat nektereho z modu o presun. Ted uz je to takovej chaos ze na tom budu travit nezanedbatelne mnozstvi casu.. Takze az se k tomu dostanu u pc..
No právě, v pohodě, já bych to už tak nechal, nové téma už je založené a ono se časem naplní. Za sebe v každém případě děkuji za vstřícnost.
Re: PHANTOM DJI F300 - NAZA-M V2 - VOLTAGE sekce
No load - bez zatížení, Load - při zatížení - loss je rozdíl mezi nimi. První level - varování, začne sem tam blikat červená dioda. Druhé varování - sestup. Dioda bliká červeně už nepřetržitě a model má omezený výkon a sestupuje. Pozor, jinak se chová plyn při tom druhém levelu. Na plný plyn to sotva visí, nebo max strašně pomalu jde nahoru. Na půl plynu (kdy to jinak normálně visí) to jde samo dolů! Někdo má toto varování zrušené (nastavená nejnižší hranice), protože může být někdy hodně nepříjemné, když jde model dolů a je třeba nad vodou. Toto druhé varování má za úkol chránit baterku, protože po dosedu a vypnutí motorů (tedy bez zatížení) má opravdu těch přednastavených 11,1V, které jsou bezpečnou hranicí pro vybití 3článkové Lipolky. Já to tak mám, záleží na každém, jestli dá přednost o něco delšímu letu před životností baterky.
Díky moc. Jak konkrétně to tedy máš nastaveno, pokud neneseš kameru atd?
Já do toho nedrbal, mám tam to přednastavené. Takže asi ten druhý level 11,1V bez zatížení a ten první si nepamatuju, ale jak píšu. Defaultní hodnoty tam mám.
PHANTOM DJI F300 - odlet někam do pryč, ztráta?
Má někdo zkušenosti s tímto?
http://www.photographybay.com/2013/07/2 ... d-cameras/
Ztráta kontroly na Phantomem, zmatená elektronika nebo nekomunikace s ovladačem - odlet do neznáma ?
http://www.photographybay.com/2013/07/2 ... d-cameras/
Ztráta kontroly na Phantomem, zmatená elektronika nebo nekomunikace s ovladačem - odlet do neznáma ?
Re: PHANTOM DJI F300 - odlet někam do pryč, ztráta?
Bohužel ano. Jinak tady viewtopic.php?f=131&t=55920 je dost obsáhlé vlákno. Je potřeba pročíst. Určitě v něm najdeš spoustu zajímavých věcí a dá odpověď na spoustu Tvých otázek 
Díky za tip. Nevšiml jsem si.
Stejně je lepší mít to téma zvlášť. Ten odkaz co jsi poslal se baví kdečím. Máte někdo čerstvé zkušenosti s odletem Phantoma do pryč? Já ho mám čerstvě a zatím se obávám. Měl jsem jen jeden moment kdy jsem se potil. První den letu. Startoval ze šikmého kopce. Neměl dobře seštelovaný kompas a asi startoval dříve, než se našly všechny satelity. Moje chyba začátečníka. A pak se děly věci. Let chaos neovladatelný. Hrozily stromy, nešlo ovládat. Jen jsem sledoval jak mizí v dáli. Nakonec dopad do ohrady s koňma. Dva elektrické ploty jsem překonal a trochu toho hnoje probrodil.
Od té doby už vím, jak to vypadá, když Phantom nejde ovládat. Děs a hrůza. Před každým startem x krát vše prověřuji. Ale četl jsem, že se Phantom i tak někomu zaletěl nenávratně. Tak proto toto vlákno.
Co vaše zkušenosti?
-
salamander
Marek_Km :
KONČÍM s experimentováním, co se vrtulí týká.
Ja sa chystám ešte odskúšať tie nové vrtule na Ph2 s dierou 8mm. Len neviem aká je výška – hrúbka vrtule aby mi ostalo niečo závitu na matku .
Trochu ma odrádza tá strašná cena oproti setovým a to len kvôli dákym 2 minutám .
Tie ochranné oblúky majú 80g , to je ako nahodená gopro v držiaku /90g/ , tie nové vrtule boli vyvážené ?
KONČÍM s experimentováním, co se vrtulí týká.
Ja sa chystám ešte odskúšať tie nové vrtule na Ph2 s dierou 8mm. Len neviem aká je výška – hrúbka vrtule aby mi ostalo niečo závitu na matku .
Trochu ma odrádza tá strašná cena oproti setovým a to len kvôli dákym 2 minutám .
Tie ochranné oblúky majú 80g , to je ako nahodená gopro v držiaku /90g/ , tie nové vrtule boli vyvážené ?
Paralelní zapojení baterií DJI Phantom
Chci se zeptat má někdo zkušenost s použitím dvou baterií na dji phantom?
DJI Phantom