HPI Mini Recon - dotazy
HPI Mini Recon - dotazy
Zdravi Vas novacek,
forum sleduji zhruba tyden a odhodlal jsem se k dotazu na zkusene modelare. Vyhledl jsem si pro sebe a deti auticko HPI MINI RECON, ktere mi vzhledem k cene,dostupnosti dilu a nejiste dobe vyuziti prislo asi jedno z nejidealnejsich. Je to pro 6leteho kluka,takze na noseni pro nej akorat.
Polozil jsem prodejci otazku, zda bude fungovat i s LIPO clanky. Prisla mi odpoved ze si neni jisty, jestli to vubec bude fungovat.
Popravde receno nechapu proc, hadam ze z akupacku je zapojen pouze silovy konektor a balancni se v modelu nezapojuje. Z toho duvodu si myslim ze elektronice je uplne jedno jestli do ni tece 7,2V z nimh aku packu a nebo cca 8V z lipo packu. Jedine co bych snad jeste dokazal pochopit, ze lipo pack je dost tvrdy a mohlo by to skodit regulatoru, popripade motorku. Ja mam totiz pristup k opravdu velkemu mnozstvi lipo aku z vadnych notebookovych baterii a myslim si ze na takove obycejne jezdeni se daji nektere s uspechem pouzit. Je mi naprosto jasne ze v tomto voze neni zadna podpora lipo,takze si budu muset hlidat napeti.
Predem diky za jakoukoliv odpoved pro zacatecnika.
S pozdravem
LADA
forum sleduji zhruba tyden a odhodlal jsem se k dotazu na zkusene modelare. Vyhledl jsem si pro sebe a deti auticko HPI MINI RECON, ktere mi vzhledem k cene,dostupnosti dilu a nejiste dobe vyuziti prislo asi jedno z nejidealnejsich. Je to pro 6leteho kluka,takze na noseni pro nej akorat.
Polozil jsem prodejci otazku, zda bude fungovat i s LIPO clanky. Prisla mi odpoved ze si neni jisty, jestli to vubec bude fungovat.
Popravde receno nechapu proc, hadam ze z akupacku je zapojen pouze silovy konektor a balancni se v modelu nezapojuje. Z toho duvodu si myslim ze elektronice je uplne jedno jestli do ni tece 7,2V z nimh aku packu a nebo cca 8V z lipo packu. Jedine co bych snad jeste dokazal pochopit, ze lipo pack je dost tvrdy a mohlo by to skodit regulatoru, popripade motorku. Ja mam totiz pristup k opravdu velkemu mnozstvi lipo aku z vadnych notebookovych baterii a myslim si ze na takove obycejne jezdeni se daji nektere s uspechem pouzit. Je mi naprosto jasne ze v tomto voze neni zadna podpora lipo,takze si budu muset hlidat napeti.
Predem diky za jakoukoliv odpoved pro zacatecnika.
S pozdravem
LADA
Re: HPI Mini Recon - dotazy
Nevím jaké baterie se měly použít podle doporučení...jaká kapacita?...Ale klidně bych zkusil použít baterie z NB...já je mám v aku vrtčce a pohoda...sice to zdaleka neposkytne ten výkon co původní, ale na běžnou práci to stačí. Doufám, že podobné to bude zde. Jen bacha na zničení vybitím a pozor při nabíjení...nejlépe mimo model...
vladon píše:...........
Asi je ti jasné, že na lipol potřebuješ jinou nabíječku. Taky dost pochybuji, že tam dostaneš baterku z noťase.
Když klikneš na ten poslední šestý obrázek ve fotogalerii, tak si uděláš představu o tom, jak velká baterka se tam vejde.
http://www.rcshop.eu/cs/meritko-1-18/42239-hpi-mini-recon-rtr-2-4ghz-1-18.html
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
..vidím ty obrázky od kolegy...souhlasím, že asi ty z NB se tam ani nevejdou...Zůstaň u originálu...
Diky za odpoved, jaka je tloustka tech clanku v originalnim akupacku? Puvodni myslenka byla je pouzit bud uvnitr kdyz se vlezou a ze zacatku je umistit mimo tento prostor aby se prvne odzkousely.
Tzn. vozit je vzadu nahore za kabinou.
Spis mi jde o ten proud ze clanku, aby auto nejezdilo par minut a amen
Spis mi jde o ten proud ze clanku, aby auto nejezdilo par minut a amen
Naposledy upravil(a) vladon dne stř 13.11.2013 0:17, celkem upraveno 1 x.
vladon píše:Diky za odpoved, jaka je tloustka tech clanku v originalnim akupacku? Puvodni myslenka byla je pouzit bud uvnitr kdyz se vlezou a ze zacatku je umistit mimo tento prostor aby se prvne odzkousely.
Spis mi jde o ten proud ze clanku, aby auto nejezdilo par mit a amen
Až budeš mít to auto doma, tak si přesně změříš vnitřní prostor toho boxu pro aku a můžeš si koupit 2s lipol takové velikosti (a kapacity) aby se tam vešla. Je dobré ale vědět co děláš a hlavně k tomu mít správnou nabíječku.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Do Mini Recona se chystám objednat tuhle baterii:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=36025
Vejde se s rezervou... Původní regulátor odešel, tak jsem ho nahradil tímto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=32025
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=36025
Vejde se s rezervou... Původní regulátor odešel, tak jsem ho nahradil tímto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=32025
Na kolik vychazi z hobbykingu doprava? Cca..
A jeste vite nekdo o znacce ECX ? Uvazuju mezi HPI MINI RECON a ECX Ruckus Monster Truck 4WD 1:18 RTR
Dle vyjadreni prodejce jsou modely porovnatelne, jen udajne ECX je odolnejsi.
Me osobne se vzhledove vic libi HPI (otazka vkusu),ale ten ECX model je zase o 4cm delsi a zrejme bude mit i malicko vetsi rozvor coz stejne bude u nas jedno.
U HPI jsem si vsiml ze se v nahradnich dilech nenabizi prokluzova spojka, to znamena ze ji nema, popripade je to vlastne vyhoda a nebo spis na problemy ?
A jeste vite nekdo o znacce ECX ? Uvazuju mezi HPI MINI RECON a ECX Ruckus Monster Truck 4WD 1:18 RTR
Dle vyjadreni prodejce jsou modely porovnatelne, jen udajne ECX je odolnejsi.
Me osobne se vzhledove vic libi HPI (otazka vkusu),ale ten ECX model je zase o 4cm delsi a zrejme bude mit i malicko vetsi rozvor coz stejne bude u nas jedno.
U HPI jsem si vsiml ze se v nahradnich dilech nenabizi prokluzova spojka, to znamena ze ji nema, popripade je to vlastne vyhoda a nebo spis na problemy ?
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Poštovné z HK zde:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postagetable.asp
Jestli si to dobře pamatuju, tak spojku auto opravdu nemá.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postagetable.asp
Jestli si to dobře pamatuju, tak spojku auto opravdu nemá.
Tak stale vaham mezi Reconem a ECX Ruckusem 1:18.
Ma nekdo se znackou ECX zkusenost? Aby byla dostupnost dilu i za par let.
vladon píše:Tak stale vaham mezi Reconem a ECX Ruckusem 1:18.
ECX patří HorizonHobby, tedy stejné firmě co vyrábí Spektrum, Blade, Losi, E-flite... o její budoucnost bych se tedy nebál
S dostupností náhradních dílů je na tom podle mě o něco lépe než HPI. Navíc je Ruckus oproti Reconu voděodolný a využívá "standardní" RC systém Spektrum.
Tak pujdu asi do toho Ruckuse. ND na nej maji byt po Novem roce,coz vzhledem k tomu ze ho kupuji na Vanoce neni problem. Navic mozna jinde dostupne budou,vyvodil jsem zaver na zaklade udaju o dostupnosti z jednoho eshopu (i kdyz samozrejme to muze byt vsude).
Mini Recona má kamarád jezdí dost slušně ale tlumiče jsou katastrofa.
Už po pár jízdách se mu přední úplně pístnice (nebo jak se to jmenuje) ohnuly a olej vytekl jo a je to strašně malé. Jinak když pominu tlumiče autíčko toho znese dost. Další nevýhoda plastové převody + není tam spojka% = stock motor převody snesou ale trochu silnější motor a půjdou pryč. Na to jak to je malé tak to projede opravdu hodně. Taky má problémy se signálem idyž je to 2,4Ghz (co jsme dneska jezdili tak asi 3 krát ztratil signál) ale bude asi tím že brodil ve ve vodě tak hluboké že šlo vidět jenom střechu a jezdil po kalužích přitom přijímač měl jen v špatně uzavřeném balónku. Jo a kola nejsou na hexech ale jen na těch takových zarážkách takže může být trochu problém s výběrem nových kol.
Z ECX zkušenosti nemám žádné.
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6