DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Re: Paralelní zapojení baterií DJI Phantom

#931 Příspěvek od off »

dochodca píše:Viděl jsem to. Úžasné záběry, ale o zapojení atd. ani slůvko .

Na zaciatku videa mam fotky, ako je to urobene. Zastav video na fotkách a bude vsetko jasne.

Aha už je to jasné. Zatimco když zapojíme dvě baterky jen tak, tak je to + 10%, zatimco když jsou na té desce, tak je to + 80%. To je logické.
salamander

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#932 Příspěvek od salamander »

Prosím ťa vysvetli to aby som tomu porozumel .
Keď káble pripájkujem na dosku ku org . baterkovým káblom tak to stúpne o 80% ?
Já mám V kábel ako som videl u Konza na vídeu .
nwx

GOPRO3 WIFI + PHANTOM

#933 Příspěvek od nwx »

Jak funguje kombinace GOPRO3 WIFI + PHANTOM? DJI straší, že se nemá zapínat WIFI na kameře, že se může Phantom poplést a odletět pryč. Máte zkušenosti? Zkusili jste to i přes ono varování? Zapnout na kameře WIFI a přenášet obraz do mobilu? Nebo se obáváte to zkusit jako já a raději WIFI na GOPRO nezapínáte?
Silenoz

Re: GOPRO3 WIFI + PHANTOM

#934 Příspěvek od Silenoz »

nwx píše:Jak funguje kombinace GOPRO3 WIFI + PHANTOM? DJI straší, že se nemá zapínat WIFI na kameře, že se může Phantom poplést a odletět pryč. Máte zkušenosti? Zkusili jste to i přes ono varování? Zapnout na kameře WIFI a přenášet obraz do mobilu? Nebo se obáváte to zkusit jako já a raději WIFI na GOPRO nezapínáte?

Docela by me zajimalo jaky to ma dosah.
Mam zkusenost s : http://www.telink.eu/cz-detail-103430-t ... tor-5.html a dosah odhaduji tak na 150-200m pak uz to zrni a zmizi obraz uplne :(
ananas

#935 Příspěvek od ananas »

Ta wifi s gp3 bude rusit signal a vysilac ti bude rusit zase signal na zemi.. tak proto se nedoporucuje..
Jinak ten obraz od telinku co je v odpovedi predemnou odkazuje na display.. pokud myslis 200mW 5, 8Ghz tak s dobrou antenou das aspon 1000m ne??..
Zoolx

#936 Příspěvek od Zoolx »

1000m? Nemám takovou zkušenost... Nevím, jestli mám něco špatně, ale ve městě, na sídlišti, kde je silně zarušené pásmo (bohužel i v pásmu 5,8GHz), dám tak 100m, někdy o něco více, ale pak začne obraz šumět, vypadávat... U přenosu videa v pásmu 2,47GHz, jako tomu je u Phantomu 2 Vision, to je ve městě úplně špatně...

20 km za Prahou to je o něčem jiném...

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Silenoz

#937 Příspěvek od Silenoz »

ananas píše:Ta wifi s gp3 bude rusit signal a vysilac ti bude rusit zase signal na zemi.. tak proto se nedoporucuje..
Jinak ten obraz od telinku co je v odpovedi predemnou odkazuje na display.. pokud myslis 200mW 5, 8Ghz tak s dobrou antenou das aspon 1000m ne??..

Mam k tomu: http://www.telink.eu/cz-detail-103368-f ... w-a-v.html a dosah je jen jak pisu cca 200m pak to zacne dosti zrnet a radeji se vracim.
Jinak jaky dosah ma vysilac - model. Jeste jsem to nezkousel a mam docela strach aby mi pak nespadl, ikdyz v navodu pisi, ze v rezimu GPS po ztrate signalu vyleti do 20metru a vrati se.
ananas

#938 Příspěvek od ananas »

Jo aha.. no ja jsem z vesnice na jiho-vychodu moravy a tady to tak zarusene neni..
Silenoz

#939 Příspěvek od Silenoz »

ananas píše:Jo aha.. no ja jsem z vesnice na jiho-vychodu moravy a tady to tak zarusene neni..

ja letam vzdy za mestama, treba u zricenin apod. Takze temer zadne ruseni a tech cca 200m. mozna i nekdy 250m ale to je maximum. 1000m by mel byt dosah vysilaneho obrazu??? To by bylo ok, ikdyz do te dalky by asi uz F-300 nedoletela :)
off
Kontaktovat uživatele:

#940 Příspěvek od off »

Silenoz píše:ja letam vzdy za mestama, treba u zricenin apod. Takze temer zadne ruseni a tech cca 200m. mozna i nekdy 250m ale to je maximum. 1000m by mel byt dosah vysilaneho obrazu??? To by bylo ok, ikdyz do te dalky by asi uz F-300 nedoletela :)

Moje zkušenosti s telink. sadou: ve městě tak těch 100-200 m, mimo město podle úrovně rušení (BTSky, vysoké napětí apod.) tak 300 - 700 metrů.
Hodně záleží na tom, jak je strojek natočený, jak je umístěná přijímající anténa, tragédie je vysoké napětí a samozřejmě např. radary (meteo, letecké) a obecně v podstatě jakékoliv vyílače.
Silenoz

#941 Příspěvek od Silenoz »

Moje zkušenosti s telink. sadou: ve městě tak těch 100-200 m, mimo město podle úrovně rušení (BTSky, vysoké napětí apod.) tak 300 - 700 metrů.
Hodně záleží na tom, jak je strojek natočený, jak je umístěná přijímající anténa, tragédie je vysoké napětí a samozřejmě např. radary (meteo, letecké) a obecně v podstatě jakékoliv vyílače.[/quote]

A jaky ma dosah vysilas - f-300? Pres 700 metru? To jsem necekal, ocekaval jsem tak 500 m (uz kvuli tomu, ze stroj na tu vzdalenost stejne neni videt kde je).
S tim vysilacem nevim co mam, ma dosah vsude jen tech 200m pak zrni a konec :(((
Drondys

#942 Příspěvek od Drondys »

Některé příspěvky z tohoto tématu obsahující dotazy a odpovědi ohledně legislativy atd. byly přesunuty do odděleného tématu založeného pro tento účel viz tento odkaz.
dochodca

#943 Příspěvek od dochodca »

salamander píše:Prosím ťa vysvetli to aby som tomu porozumel .
Keď káble pripájkujem na dosku ku org . baterkovým káblom tak to stúpne o 80% ?
Já mám V kábel ako som videl u Konza na vídeu .

Ja som uplny novacik v rc modeloch. Aby som sa neopakoval, na tejto stranke som napisal ako som sa ku tomu dostal: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=133&t=56753&start=450
Takze neviem ako suvisi prikon motora s otackami, zatazenim, velkostou vrtule a jej stupanim, atd. Zrejme je to dost nelinearny proces. Je tu dost odbornikov, ktori tieto veci poznaju omnoho lepsie ako ja a oni by to mohli pomoct vysvetlit.
Ja som sa vlastne nad tym zacal zamyslat az teraz, po vasich poznamkach, predtym som to bral ako vlastnou praxou overeny fakt. Ja som ku tomu prisiel takto:

Ked som kupil Phantom s jednou baterkou a bez gimbalu mi lietal cca 14 min.

Dal som gimbal a s jednou baterkou mi lietal asi 6 min (baterka bola prakticky nova).

Kupil som si druhu baterku a ten popisovany drziak na dve baterky, spojil som ich cez Y kabel a lietalo mi to cca 8min a este dost nestabilne.

Myslel som, ze dve baterky su moc tazke a este aj zavadzaju prudeniu vzduchu pod vrtulami,tak som odmontoval drziak a lietal som s jednou baterkou.
Kedze u vysledneho videa sa mi nepacila stabilita (jello som nemal, ale obraz sa mi troska niekedy zatriasol, niekedy tlmene kmital a mal drift horizontu), tak som sa hral s nastavenim parametrov riadenia gimbalu. Zmenou PID, presnym nastavenim kalibracie a ostatnych parametrov v SimpleBGC sa mi to podarilo nastavit tak, ze to bolo pozeratelne, ale stale mi raz za 5-10 sek. obrazom mierne rychlo zatriaslo cca o 5 pixelov, hlavne vo vetre. Gain v NAZA som musel nastavit cca o 30perc. nizsie aby mi obraz nekmital.

Preto som sa zacal zaoberat dampermi. Najskor som gumene baloniky napchal upchavkami do usi: http://www.abcdshop.sk/shop/sport/plavecke-potreby/faschy/tovar-upchavky-fashy-do-usi-silikonove.html - to dost pomohlo. Potom som kupil tieto: http://www.infinity-hobby.com/main/product_info.php?products_id=9246&osCsid=4k2h7j29t4qoeg7nueq4l5knm2 Po namontovani to uz bolo este lepsie, ale stale sa mi zdalo, ze uplne stabilny obraz to nie je. Okrem toho som pri starte znicil vrtule, pretoze Phantom bol gimbalom nevyvazeny - tazisko mal mimo stredu-a kazdy start bol problem, aj ked som sa dlho snazil nastavit to parametrami gain v NAZA. Zmena gain v NAZA pri tvrdych damperoch uz vo velkom rozsahu nema vplyv na rozkmitanie celej sustavy Phantom -Gimbal.

Napadlo ma dat druhu baterku na gimbal, ktory bol teraz s novymi dampermi velmi pevny, tym vyvazit tazisko copteru a zaroven vacsou hmotou sustavy gimbalu pod dampermi stabilizovat otrasy.

Po namontovani drziaku na gimbal som zistil, ze obraz je uz skoro prijatelny, start je perfektny a cas letu sa mi znacne predlzil.
Vysvetlujem si to hlavne zmenou taziska - predtym dva motory boli velmi zatazene a druhe dva odlahcene a sustava 4 motorov brala asi vacsi prud, ako 4 motory rovnomerne zatazene. Mozno, ze charakteristika ucinnosti motoru + vrtula od zatazenia je nejaka nelinearna.
Urcite to nebude privodnymi vodicmi a sposobom elektrickeho zapojenia-straty vo vodicoch nemozu byt take velke.
Este musim povedat, ze lietam s 9" vrtulami a tie casy predtym boli s 8". Vrtule som zmenil naraz s dampermi - vsetko mi to z prislo naraz.
Takze mozno aj tie vrtule maju na ten cas vplyv.
Zoolx

#944 Příspěvek od Zoolx »

Skvěle popsáno, díky. :-)

Dnes mi DHL dovezlo gimbal a já se divil, proč jsou v krabičce přibalené špunty do uší. Teď už vím... :-D

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Václav Procházka

#945 Příspěvek od Václav Procházka »

dochodca :
Ked som kupil Phantom s jednou baterkou a bez gimbalu mi lietal cca 14 min.

Tak to musíš mít zázračný stroj a baterie :-)

Já jsem se s Phantomem a originální baterií + GoPro3 bez gimbalu, nedostal v letu nikdy přes 11 minut, ani při venkovních teplotách +22 st. C. a to jsem létal velice opatrně (šetrně).
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“