Použití řídíci desky HobbyKing KK2.0(Atmega324PA)
Použití řídíci desky HobbyKing KK2.0(Atmega324PA)
Přeji všem pěkný den.
Rád bych poprosil o radu, s quadcoptery jsem úplný záčatečník a stavím svou první se 4 motory 1000kv rozvodnou deskou, regulátory 30A Motor Speed Controller Control RC BEC ESC for T-rex 450 Helicopter
http://www.rc-levneji.cz/quadcoptery/ri ... ega324pa-/
Regulátory vím jak zapojit i jak má být deska umístěna, nerad bych odpalil řídící desku a netuším na které piny připojit připjímač.
Má někdo radu?
Rád bych poprosil o radu, s quadcoptery jsem úplný záčatečník a stavím svou první se 4 motory 1000kv rozvodnou deskou, regulátory 30A Motor Speed Controller Control RC BEC ESC for T-rex 450 Helicopter
http://www.rc-levneji.cz/quadcoptery/ri ... ega324pa-/
Regulátory vím jak zapojit i jak má být deska umístěna, nerad bych odpalil řídící desku a netuším na které piny připojit připjímač.
Má někdo radu?
Re: Použití řídíci desky HobbyKing KK2.0(Atmega324PA)
V tom tvém odkazu, pod záložkou "soubory" je český manuál.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Asek píše:V tom tvém odkazu, pod záložkou "soubory" je český manuál.
Ano je, četl sis jej? Lze podle něj jednoznačně říci kde lze připojit přijímač? Já se domnívám že na AUX
, ale s jistotou to říci nemohu.
Aha, ty chceš připojit kanály seriově jedním kablíkem? Tak to nemohu sloužit, já to mám klasicky pěti kablíky.
Tak teť jsem trochu mimo, mam radio 6ch aero mod/heli/delta
Jak bys mi doporučil propojit přijímač s deskou? Chápu že na M přijdou regulátory.
Jak bys mi doporučil propojit přijímač s deskou? Chápu že na M přijdou regulátory.
Tohle snad pochopí i úplnej ( .... ) . Na co tam jsou ty návody a vídea na trubce.
Pochopitelně mínusy jsou všude na krajích desky. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Hneď na prvej strane vyššie spomenutého manuálu je obrázok dosky s popisom jednotlivých konektorov. Prijímač sa pripája na piny na ľavej strane dosky. Je tam, myslím, jasný popis, ktorý výstup prijímača kam pripojiť.
Na rádiu mode letadlo (ne heli). Na přijímači kanál plynu propojit na Throtle, křidýlka na Ailerons, výškovku na Elevator a směrovku na Rudder a jakýkoli volný kanál, nejlépe ovládaný přepínačem, na Aux. Takže pěti kablíky se servokonektory na obo koncích.
Ve svý podstatě stačí si přečíst manuál je tam vše co je potřeba ... http://www.rc-levneji.cz/user/related_files/manual_pro_kk20_cze.pdf
Třeba je to jeho úplně první setkání s RC vůbec. Každej z toho může bejt vyplesklej
.
A kdyz uz je teda jasny kam ma co pripojit, tak jeste doporucim prehrani firmware desky na posledni verzi tj. 1.6. Mel sem v ruce copteru s deskou co mela FW 1.2 a self-level funkce byla mizerna.
Kdyz sem pak videl jak zacatecnik zapasi s copterem v self-level modu
tak si ani neumim predstavit jak by to dopadlo v normal modu.
Po prehrani na 1.6 verzi to byla totalni zmena k lepsimu. Snad najde nekoho v okoli s USB AVR programatorem a nebo pokud to ma od Ostravy kousek muze se domluvit se mnou. Nak
Kdyz sem pak videl jak zacatecnik zapasi s copterem v self-level modu
tak si ani neumim predstavit jak by to dopadlo v normal modu.
Po prehrani na 1.6 verzi to byla totalni zmena k lepsimu. Snad najde nekoho v okoli s USB AVR programatorem a nebo pokud to ma od Ostravy kousek muze se domluvit se mnou. Nak
A kdyz uz je teda jasny kam ma co pripojit, tak jeste doporucim prehrani firmware desky na posledni verzi tj. 1.6. Mel sem v ruce copteru s deskou co mela FW 1.2 a self-level funkce byla mizerna. Atd. ...........
Měl jsem na quadrokopteře všechny verze firmware a jen tak pro zajímavost, takhle létala verze 1.2 v self-levelu : http://www.ulozto.cz/live/x1bRLr8/kk-2-0-lcd-avi. Žádný zápas se nekonal a to jsem s tím ještě moc neuměl létat. V létě za bezvětří jsem vylétl asi padesát metrů vysoko, položil vysílač na zem a čekal až vlivem snižujícího napětí na baterkách přistane. Dneska s ní létá pod dozorem vnučka, které je pět roků a opět s verzí 1.2.
Píši to proto, protože si myslím, že dotyčný se s danou problematikou teprve seznamuje a tudíž zřejmě není schopen změny firmware. Možná, že se mýlím, ale je škoda si desku hned rozvrtat a potom vlastně nevědět, proč to nelétá. Samozřejmě, jak to létá v self-levelu, je dané nastavením a to je třeba zkoušet.
Naposledy upravil(a) jipav dne stř 20.11.2013 21:21, celkem upraveno 1 x.
Pokud má tu KK2.0 desku s toho shopu co uvedl na odkazu, tak tam je vždy s poslední verzí firmware a tudíž nemusí nic flashovat. Já měl z toho shopu 2desky, a vždy s posledním možným fw.
jipav píše: V létě za bezvětří jsem vylétl asi padesát metrů vysoko, položil vysílač na zem a čekal až vlivem snižujícího napětí na baterkách přistane.
Skoda ze uz sem na pohadky moc starej
Skoda ze uz sem na pohadky moc starejNak
Proč myslíš, že je to pohádka? Vyzkoušej a za pár pokusů se Ti to povede. Věř, nebo ne, ale na verzi 1.2 lítám a nemám s tím problém. Při dodržování určitých zásad je stabilní.